אינטיאס מתכון קל וטעים שקולעים ללבבות

מתכון אינטיאס מדהים – חוויה משגעת בכל Bite

מישהו פעם אמר שאלו הם החיים – טעמים, צבעים וריחות משגעים. אין דבר יותר משמח מאשר לנסות מתכון חדש, שמביא לתוך המטבח שלנו את טעמים שכולם אוהבים. והאינטיאס? מדובר במתכון אגדי שיכול להיות כל מה שאתם רוצים – ממנה משפחתית בעת ארוחת שישי ועד לאירוח עם חברים בשבת בכיף. אז הכינו את עצמכם לחוויה שתשאיר אתכם המומים. אתם עומדים לגלות את המתכון האינטיאס הכי טעים שיש!

רמת קושי של המתכון וזמן הכנה

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כמו כל מתכון טוב, גם המתכון הזה מבוסס על רעיונות פשוטים, אך טעמים משגעים. בואו נצלול לעולם של רכיבים שמקנים לאינטיאס ניחוח מיוחד שמעלף

  • 500 גרם טופו (אם מתחשק לכם, אפשר גם חלבון צמחי אחר)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית קימל טחון
  • 1 בצל גדול, קצוץ דק
  • 2 שיני שום כתושות
  • 1 פלפל חריף קצוץ (לפי הטעם)
  • מיץ מלימון אחד
  • אורגנו יבש – 1 כפית
  • מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
  • שמן זית לטיגון (רבע כוס או לפי הצורך)
  • מצרכים נוספים מגזרת התוספות

החושית של רכיבי האינטיאס מדהימה. כל רכיב מוסיף נופך מיוחד, מהטופו הרך והאוורירי ועד לטעמים הארומטיים של כורכום וכמון. החיבור של הרכיבים הללו יוצר מנה ממכרת ומעלפת.

שלבי ההכנה

אם כבר הכנתם מתכונים בעבר, אתם יודעים שהשלב החשוב ביותר הוא המילה "אופן ההכנה". כלבבכם, בואו נתחיל!

  1. נקח את הטופו ונסחוט אותו היטב מגבינתו, בעם זה יפנה לנו מרכיב אמיתי לתפריט.
  2. נחתוך את הטופו לקוביות בגובה של כ-2 ס"מ.
  3. בסיר גדול, נוסיף רבע כוס שמן זית ונטגן את קוביות הטופו עד שהן משחימות מכל הצדדים.
  4. נוסיף את הבצל ונבשל עד שהוא מתרכך, ואז נוסיף את השום והפלפל החריף.
  5. נפזר מעל את הכמון, הקימל והאורגנו ונערבב היטב.
  6. נוסיף את תמצית הלימון, מלח ופלפל שחור לפי הטעם.
  7. נבשל עוד כ-5 דקות על להבה נמוכה, עד שהטעמים מתמזגים יחד.
  8. נסיר מהכיריים ונניח למנה להתקרר מעט.

תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון

מהנסיון שלי, לא מדובר רק במתכון – זהו מסע גרגרי של טעמים. יש שלל תוספות שיכולות להעיף את המנה הזו לשמיים. אתם יכולים להוסיף לאינטיאס ירקות קלויים כמו זוקיני או קישואים, אפשר לשדרג עם נגיעות של ירקות שורש קצוצים, או אפילו ביצים קשות למי שרוצה לגוון. גם גבינת פטה מחזיקה את האחד על האש, תווסיפו אוכל מושלם!

שאלות ותשובות

מה זה אינטיאס?
אינטיאס הם בעצם פניני טעמים שמבעבעים בפה. מדובר במתכון שיכול להתאים לכל אירוע, בין אם מדובר בשולחן שבת או בארוחת ערב עם חברים.

אילו סוגי טופו ניתן להשתמש במתכון הזה?
הכי מומלץ זה טופו קשה או טופו סויה, כי הם שומרים על הצורה והמרקם בזמן הכנה.

איך להגיש את האינטיאס?
המציע הן לרגע להניח את האינטיאס על מגש שמנמן ולצידו רטבים – יוגורט עם נענע או דיפ הודי יכולים להיות שדרוג נפלא.

מה ניתן לשים במקום טופו?
בגרסה טבעונית ניתן לשים חלבון צמחי אחר כמו עדשים או קיחות חצי בושלה, כך אפשר לשמור על העקרון.

האם אפשר להכין אינטיאס ביום לפני הארוחה?
בהחלט, ניתן להכין ולמזוג לכלי סגור. צרו לשמור בקירור ואז לחמם לפני הגשה.

איך לשמור על המרקם האוורירי של הטופו?
בזמן הטיגון, טיגון על חום בינוני משאיר את טופו עם מרקם קריספי מבחוץ ורך מבפנים.

מה הם התיבול המומלצים לאינטיאס?
דברים כמו כמון, קימל או תבלינים אסיאתיים יכולים להעשיר את המנה.

האם אפשר להוסיף ירקות למתכון?
כמובן! תיבול עם ירקות קלויים כמו קישואים או גזר יכולים להוסיף מוזיקה למנה.

איך אפשר להוסיף עוד טעם למנה?
שום ופיקנטיות משדרגים טעמים אחרים – נסו לערבב עם רטבים כמו סוייה או טאצ’ תבלינים.

האם המתכון מתאים לילדים?
בהחלט! טופו הוא בריא ולא מכיל תוספות מזיקות, כך שהוא יכול להתאים למשפחות.

אם עד כאן הגעתם, אתם לא יכול לא לאהוב את המתכון הזה. שתפו את החוויה שלכם עם חברים ברשתות החברתיות, זה הזמן לבשל וליהנות מהאינטיאס המושלם בכל פעם מחדש!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​