פסטה תירס מדהימה שלא תרצו להחמיץ!
כאשר מתחשק לכם מנה פשוטה, טעימה אבל עם טוויסט, פסטה תירס היא המנה המושלמת עבורכם! מדובר בפסטה שהיא לגמרי אהבה ממבט ראשון – השילוב של הפסטה עם התירס הקונסרבי או הטרי יוצר טעם מתוק ומיוחד שאין ממנו לתפוס מרחק. מעבר לכך, זו מנה שנעימה לעין, מרשימה לשולחן, וכמובן – הכנה מהירה שלא תדרוש מכם להיות בשלנים מקצועיים!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קל
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז מה אנחנו לוקחים למתכון הזה? מדובר ברכיבים פשוטים, שכולנו יכולים למצוא במכולת הקרובה לביתנו. שמרו על חזות המנה, היא משגעת!
- 300 גרם פסטה (ספגטי או פנה, מה שאתם אוהבים)
- 400 גרם תירס קונסרבי או תירס טרי (אם אתם חובבי תירס, מומלץ ללכת על הטרי)
- 2 כפות שמן זית באיכות גבוהה
- 3 שיני שום קצוצות דק
- חצי כפית פפריקה מתוקה
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- חופן פטרוזיליה קצוצה לקישוט
- מעט גבינת פרמזן (אם אתם אוהבים את זה, כמובן)
אם אתם רוצים להפוך את המנה לטעימה ובריאה יותר, ניתן להחליף את הפסטה הרגילה בפסטה מחיטה מלאה או אפילו פסטה מקטניות.
שלבי ההכנה
כדי שהמנה תהיה ממש נימוחה בפה, כדאי לעקוב אחרי השלבים לרגל ולעקוב אחרי כל פרט, כי המתכון הזה בהחלט יכול להפוך לשגרה אמיתית!
- מבשלים את הפסטה בסיר עם מים רותחים ומעט מלח, לפי הוראות היצרן, עד שהפסטה מגיעה לדרגת אל דנטה.
- למקביל, מחממים את שמן הזית במחבת גדולה.
- מוסיפים את השום הקצוץ ומזהיבים אותו כ-1-2 דקות, עד שהארומה נישאת באוויר.
- אם אתם אוהבים חריף, זה הזמן להוסיף גם פפריקה מתוקה.
- כשהשום מתחיל להזהיב, מוסיפים את התירס למחבת ומערבבים יחד כ-5-7 דקות.
- מסננים את הפסטה מהמים ומעבירים אותה למחבת עם התירס והשום.
- מערבבים בעדינות על מנת שהפסטה תספוג את הטעמים מהמיקס.
- מתבלים במלח ובמעט פלפל לתיבול ולפי טעמכם האישי.
- מקשטים בחופן פטרוזיליה קצוצה וגר grated לדוגמא של גבינת פרמזן מעל.
- מגישים חם וללקק את האצבעות!
לתוספות או שדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לשדרג את המנה לרמה אגדי, חשבו על הוספת אחד מהמצרכים הבאים:
- 1 בטטה קלויה קצוצה, כדי להוסיף מתיקות וערכים תזונתיים נוספים.
- פירות ים קלויים או עוף צלוי, כדי להוסיף טעמים חדשים.
- גרגרי חומוס או עדשים בשביל גרסה צמחונית עשירה!
- שברי אגוזים כמו פרת או צנובר, שיעשירו את המנה בטעם ובמרקם.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את המנה ללא גלוטן?
ניתן להשתמש בפסטה ללא גלוטן, קיימות מס numerous מותגי פסטה שיכולים לתת פתרון נפלא!
אפשר לשמור על המנה אחרי הבישול?
אם נשאר לכם, ניתן לשמור במקרר עד 2 ימים, ולחמם במיקרוגל או במחבת.
מה אם אין חצובת תירס?
אפשר להשתמש בתירס קפוא, פשוט מסננים אותו לפני השימוש.
האם המנה מתאימה לילדים?
כמובן! ילדים בדרך כלל אוהבים את הטעם המתוק של התירס.
מה אפשר להגיש לצד הפסטה?
תוספת של סלט ירקות מרענן תהיה מצוינת, ואולי אפילו פרוסות של לחם פריך.
אפשר לשדרג את המנה לפסטה פיקנטית?
כן! ניתן להוסיף פלפל חריף קצוץ לשום בשלב הזה, זה בהחלט יביא טוויסט למנה!
איך ניתן להפחית את השומניות במנה?
פשוט אבחרו בשמן קל יותר כמו שמן קוקוס או לא להשתמש בשמן בכלל ולהשתמש בטיגון יבש.
האם ניתן להכין את המנה בכמויות כפולות?
בהחלט! פשוט הקפידו על תיקון הסיר או המחבת בצורה שתספוג את כל הטעמים!
מה מתאים לשתייה עם מנה זו?
יין לבן קל או אפילו מים עם נענע יהיו מאוד מתאימים!
באיזה עונה מומלץ להכין את המנה?
העונה המושלמת לפסטה תירס היא עונת הקיץ, כאשר התירסים בשיאם!
אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים עם אנשים אהובים, ולתת להם לגלות את הטעמים המעלפים והמושלמים שהמנה הזו מציעה! פסטה תירס – פשוט, מהיר וממכר!