גיוזה בטטה מתכון קל וטעים שאסור לפספס

"`html

גיוזה בטטה – מתכון מדהים ומשגע!

יש משהו קסום בלחם האחיד, ובמיוחד כשמדובר במטעמים שלא משאירים מקום למילה "לא". מדוע? כי גיוזה בטטה ממלאת לא רק את הבטן, אלא גם את הלב. תחשבו על בטטה רכה, שעוברת עיבוד, ממלאה עם ניחוחות מדהימים ומושלמת בתוך פיסת בצק דקיקה. כן, אנחנו עומדים להכין משהו אגדי שלא תשכחו במהרה!

זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בואו נרים את הכפפות ונצא לדרך! כדי שתהיה לנו את הגיוזה הכי טעימה שיש, נצטרך מספר מרכיבים פשוטים אך מעולים. הרכיבים הם:

  • 400 גרם בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
  • 200 גרם קמח (אפשר גם קמח אוניו או קמח אורז לגרסה ללא גלוטן)
  • 2-3 כפות מים פושרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית כמון (לשדרוג הטעמים)
  • 1/4 כפית קינמון (מיוחד, הייתי ממליץ לא לפספס!)
  • שום קלוף אחד, מרוסק
  • מעט שמן זית לטיגון
  • עלים ירוקים לקישוט (כמו כוסברה או פטרוזיליה)

בעצם, ניתן גם לשדרג את המתכון לפי הטעם האישי שלכם, להוסיף תבלינים אהובים או ירקות קצוצים.

שלבי ההכנה

כעת, נעבור לשלבי ההכנה של הגיוזות – כאן מתממש הקסם!

  1. מבשלים את קוביות הבטטה במים רותחים כ-15 דקות או עד שהן רכות.
  2. מסננים את הבטטה והופכים אותה לפירה בשקית או בעזרת מועך תפוחי אדמה.
  3. מוסיפים את המלח, הכמון, הקינמון והשום המרוסק לתוך הפירה ומערבבים היטב.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח עם המים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  5. מרדדים את הבצק דק על משטח מקומח בעזרת מערוך.
  6. חותכים את הבצק לעיגולים בגודל של בערך 8 ס"מ.
  7. מניחים כפית מהמלית במרכז כל עיגול וסוגרים את הגיוזה על ידי קיפול והדבקה.
  8. מחממים מעט שמן זית במחבת, ואז מטגנים את הגיוזות עד שהן משחימות. זה לוקח בערך 3-4 דקות מכל צד.
  9. מגישים עם רוטב סויה או רוטב צ'ילי מתוק – ותתחילו ללגום באושר!

ברגע שנכנסתם למטבח, אתם יכולים גם לנסות להפוך את המתכון לטבעוני לחלוטין על ידי שימוש בקמח חומוס במקום קמח חיטה.

שדרוגים ותוספות אפשריות

העולם של הגיוזות אינו נגמר עם מתכון אחד, וזה הקסם! ישנם אינספור שדרוגים שאפשר לנסות:

  • לנסות לשלב ירקות שונים עם הבטטה כמו גזר, קישוא או תרד.
  • אפשר להוסיף למילוי גם גבינת פטה שנותנת טויסט מיוחד.
  • תיבול עם סויה או רוטב חמאת בוטנים לעוד רמות של טעם!
  • פרגיות או טופו מוקפצים – ככה אפשר לשדרג את המילוי גם בגרסה "עסיסית" יותר.
  • לגיוון, ניתן להכין רוטב עם שום, שמן שומשום וכוסברה.

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום קמח?
אם אתם מחפשים חלופה ללא גלוטן, קמח אורז או קמח חומוס עובדים מצוין! כדאי לשים לב לכמות המים בשימוש.

אילו ירקות כדאי להוסיף למילוי?
יש המון אפשרויות! תוכלו להתנסות עם תרד, סלק או ברוקולי diced. כל ירק שנמצא בבית יכול להפוך את הגיוזה ליצירת מופת.

איך להגיש את הגיוזות?
הן מתאימות לכל טבלה! אפשר להגיש עם רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק או אפילו עם טחינה. עם קצת עלים ירוקים עליהם, זה יצא מדהים ויפה.

האם ניתן לק冻 את הגיוזות?
בהחלט! אפשר לקפיא את הגיוזות לפני הטיגון. כשיש לכם תשוקה, הוציאו מהמקפיא, טגנו ותהנו!

מה אם אני לא אוהב בטטה?
החליפו את הבטטה בדלעת או אפילו בטטה מתוקה. התהליך נשאר דומה והתוצאה תהיה מעלפת בכל מקרה.

האם ניתן למלא את הגיוזות בדברים אחרים?
בוודאי! שימו בכל מילוי שאתם אוהבים. טופו מוקפץ, בשר טחון או אפילו גבינת פטה!

אילו תבלינים כדאי להוסיף למילוי?
שום, כמון, פפריקה או אפילו מעט חריף! תתנסו בתיבול עד שיתחבר לכם.

כמה זמן לבשל את הבטטה?
בישול של כ-15 דקות במים רותחים יעשה את העבודה. היא צריכה להיות רכה כדי לאלתר פירה קל.

האם צריך לתבל את הבצק גם?
לא חובה, אבל אם אתם רוצים, תוסיפו מעט מלח לקמח כשהוא מתערבב עם המים.

מדוע כדאי לגוון עם הירקות?
גיוון עם ירקות יביא צבעים וטעמים שונים ושווה לנסות!

להיכנס למטבח ולהכין גיוזה בטטה זו חוויה מדהימה! זה הזמן לשלוף את המרכיבים ולפנק את עצמכם במשגע הזה. אם אתם נהנים, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, תנו להם גם לטעום מהקסם!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​