הטורטיה הצמחונית שתשנה את כל מה שחשבתם

טורטיה צמחונית משגעת – מתכון לארוחה שמרעננת את כל יום!

לאחרונה, אני נתקל בפופולריות ההולכת וגדלה של טורטיות צמחוניות, ואני יכול להבין מדוע! מדובר במנה מהממת, אגדה באמת, שמשלבת טעמים ומרקמים באופן שמעלף את החיך ומספקת חוויה עוצמתית לכל אורך הארוחה. זוג טורטיות, פרוסות ירקות צבעוניים, רטבים מוכנים והכנת מנה משגעת תוך דקות – זה כל מה שאנחנו צריכים! לשמחתנו, מדובר במתכון קל ולא מסובך שאפשר להכין לכל שעה ביום, מסלון הבוקר ועד ערב שכונתי עם חברים. יאללה, בואו נצלול למנה המדהימה הזו!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, אי אפשר להתקדם בלי להכיר את כל המצרכים הנדרשים למנה המשגעת הזו. אנחנו נזדקק למגוון רכיבים שיביאו יחד את הארוחה המושלמת:

  • 8 טורטיות מקמח מלא או תירס
  • 2 גזר בינוני קלוף וקצוץ דק
  • 1 פלפל אדום חתוך לקוביות קטנות
  • 1 קישוא בינוני, קלוף וחצוי לאורך
  • 1 פקעת בצל ירוק, קצוצה דק
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל טחון לפי טעם
  • 1/2 כוס גבינת פטה (אם רוצים)
  • אטריות סלולוז (או טופו) לגרסה צמחונית-בריאה
  • רוטב שמנת או יוגורט שמוגש בצד (אפשר גם גרסה טבעונית)

שלבי ההכנה

וכעת, ברשותכם, נתקדם לעבודה! הדרך להצלחת המנה הזו היא פשוטה מאוד, ואם תעקבו אחרי הצעדים, תגלו שלא משנה כמה כישרון יש לכם – הביצוע פשוט יזרום!

  1. נחמם את שמן הזית במחבת גדולה על חום בינוני.
  2. נוסיף את הגזר ונתגן במשך 3 דקות עד שהוא מתחיל להתקרמל.
  3. נוסיף את פלפל האדום והקישוא ונתגן עוד 5 דקות.
  4. נוסיף את הבצל הירוק והקמח, ניקח לרגע פסק זמן ונוסיף את התבלינים – כמון, פפריקה, מלח ופלפל.
  5. נמשיך לערבב עד שהכל מתאחד והירקות רכים.
  6. נניח את טורטיות על מחבת יבשה ונחמם אותן מצידם 30 שניות בכל צד.
  7. נניח את תערובת הירקות על חצי מהטורטיה ונקפל את החצי השני מעל.
  8. נחמם כל טורטיה במשך 1-2 דקות נוספות עד שהן פריכות ומוזהבות.
  9. נחזור על התהליך עם כל טורטיות עד שנסיים את כל התערובת.
  10. נחתוך את הטורטיות למשולשים ונגיש עם רוטב בצד.

אפשרויות לחלופות

אחד הדברים הנהדרים במתכון הזה הוא שניתן בקלות לשנות אותו בהתאם להעדפות שלכם. אפשר להוסיף שרי או עגבניות אחרות, לנסות עם חציל קלוי או אבוקדו בשביל רמה גבוהה יותר של טעמים. יש לכם טורטיות מאורז, אפשר גם לנסות אותם! ואם אתם טבעונים, החליפו את הגבינה בקטעי טופו ומעט שמן זית לבן.

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

על מנת להפוך את הטורטיות אפילו למושלמות יותר, קיימת אפשרות להוסיף לתערובת הירקות: קטניות כמו חומוס או עדשים, או להכין רוטב חם שישדרג את הכל. ואם אתם בענייני פיקנטיות, אפשר לשלב מעט צ'ילי קצוץ לתוך התערובת. לו היו לי את מספרים רבים מספיק, הייתי אומר – זה בול טעים!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין טורטיות צמחוניות מראש?
כן, אפשר להכין את טורטיות מראש ולאחסן במקרר. נמליץ לחמם את הטורטיות לפני ההגשה.

אפשר להשתמש בטורטיות מקמח תפו”א?
בוודאי, טורטיות מקמח תפו”א יתאימו, אך יש לבדוק שהן לא מכילות גלוטן אם זה חשוב עבורכם.

האם ישנה אפשרות לגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! ניתן להשתמש בטורטיות ממותק ללא גלוטן או להשתמש בניפוי עץ וקטניות.

אפשר להוסיף בשר למנה?
כן, בהחלט. ניתן להוסיף עוף צלוי, טופו או שקדים קלויים לתוספת טעם וניצוץ.

מה ניתן להגיש לצד הטורטיות?
אפשר להגיש אותן עם סלט רענן, אוליו או רוטב יוגורט.

למה כדאי לשים גבינת פטה?
גבינת פטה משתלבת היטב עם הטעמים של הירקות ומביאה נופך מלוח וטעים.

האם טורטיות צמחוניות מתאימות לילדים?
בהחלט! ילדים בדרך כלל אוהבים טעמים מעניינים ומגוונים כמו בטורטיות.

איך ניתן לחמם טורטיות שנשארו?
מומלץ לחמם את הטורטיות במחבת יבשה עד שיהיו עליזות ומזוגגות.

האם ניתן להקפיא טורטיות?
כן, אפשר להקפיא את הטורטיות ולהוציא אותן לצורך חימום מאוחר יותר!

מה הסוד לטורטיה האווירית ביותר?
הסוד הוא בחום נכון ובחימום נכון של הטורטיות.

ואיך יתחיל הלקוח לדבר על הטורטיה המושלמת שלכם? תנו לארוחה הזו לזרום ולספר לחברים על הכישרון החדש שלכם! אם נהניתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות ולהפיץ את הבשורה. בואו לנסות ותהיו ממכרים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​