איך להכין סטייק טונה מושלם בכל פעם

מתכון לסטייק טונה – טעים משגע!

כשחושבים על סטייק טונה, עולה תמונה של מנה משגעת, מגרה ומשלבת טעמים מדהימים. אנחנו מביאים לכם מתכון שלא רק יחמם לכם את הלב, אלא גם יגרום לכם ללקק את האצבעות. הסטייק הזה, עם הצבע הוורוד העמוק והמרקם הנימוח, פשוט נמס בפה. יחד עם תוספות רעננות, הוא יהפוך כל ארוחה לחוויה אגדי, כזו ששווה לחלוק עם כולם.

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 10 דקות
  • זמן בישול: 5 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 2 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל, חשוב לדעת שהרכיבים מאוד פשוטים. מדובר בפריטים ששוכבים בדרך כלל במקרר או במזווה. קחו נשימה עמוקה כי אנחנו הולכים לתאר את זה בפירוט!

  • 2 נתחי סטייק טונה (שוקלים כ-200 גרם כל אחד)
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סויה (כחולה, לא חומה!)
  • 1 כף דבש
  • מיץ מחצי ליים
  • קורט מלח ים
  • קורט פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס רוטב סויה מוכנה לשימוש (למגע של טונה למעלה)

בחירה בחומרי גלם טריים היא המפתח להצלחת המנה. טונה טרייה תיתן לנו טעם מדהים ומרקם מעולה. ואם כבר מדברים על טונה, ידעתם שהיא מכילה חלבון רב? היא גם עשירה באומגה 3, שחשובה לבריאות הלב.

עכשיו, מה עם גרסה טבעונית? אפשר לשדרג את המתכון עם חמאת שקדים ומיצים טבעיים כדי לתת את הדמיון לטונה. תאמינו לי, הטעמים יכולים להיות רבי קורט לב.

שלבי ההכנה

קדימה, מתכוננים לקסם שיגיע. אני מבטיח לכם, זה מהיר וקל! תכינו את המטבח ונתחיל:

  1. ראשית, נשמן את הסטייקים עם שמן זית מכל הצדדים.
  2. נמשיך עם תיבול מלח ופלפל לגרסה מלאה של טעמים.
  3. בקערה, נשלב את רוטב הסויה, הדבש ומיץ הליים. נערבב היטב.
  4. נחמם מחבת מעל להבה גבוהה מאוד. נוודא שהמחבת חמה ואפילו מדליקים לה להבה – פופ! – ביום טוב אנחנו שואפים לשמוע את ה"זזזז" שהמחבת נותנת.
  5. נניח את הסטייקים במחבת לצלייה של כ-2-3 דקות לכל צד. היזהרו לא לחרוך את הצדדים ורק להעניק להם צבע משגע.
  6. לאחר שהסטייקים מזהיבים, נשפוך את תערובת הרוטב על הסטייקים וניתן להם עוד דקה של בישול.
  7. נסיר מהכיריים, ניתן לסטייקים לנוח כמה דקות, כדי שהטעמים יתמזגו לגמרי.
  8. נחתוך את הסטייקים לרצועות מדהימות ונגיר את הרוטב הנותר על המנה.

השלב הראשון הוא הכי חשוב. אם תכינו את הסטייקים כשחם מדי או קר מדי, זה לא ייצא כמו שמגיע להם. הסטייקים צריכים להיות באיזה מוזר, כמו סידור היטב בתקופת החגים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כדי להפוך את המנה שלכם ליותר מיוחדת, אפשר לשדרג אותה עם:

  • סלט ירוק מרענן עם חסה ורוטב יוגורט קל
  • תוספת אורז יסמין או קינואה, שיספגו את הלחות של הרוטב וישלימו טעמים בצורה מושלמת
  • ירקות קלוים בתנור – מה משגע יותר מידי? קלות איך שהירקות קיבלו צבעים כה יפים.
  • סלט אבוקדו עם לימון וכוסברה, שאם תנסו זה נהפך למצוי זוגיות עם הטונה!

חשוב לזכור – לדברים טובים יש את הכוח לגרום לנו להרגיש מדהים, בטון ובטוח. זה המתכון שיהפוך כל בילוי עם קבוצה לחוויה בלתי נשכחת!

שאלות ותשובות

האם ניתן להשתמש בסטייקים קפואים?
יש אפשרות, אבל צריך להיות זהירים – שימו לב שהקפואים לא איבדו את הטריות ושהם לא ישבנו זמן רב במקפיא.

האם אפשר להכין את המנה על גריל?
בהחלט! שטפו את הסטייקים כמו שצריך, ואז הניחו אותם לגריל עם רמות חום גבוהות. אתם תראו שהטעמים ממש ישתלטו.

מה עושים אם אין לי רוטב סויה?
אפשר לנסות עם רוטב טריאקי, או ליצור רוטב ברוטב בוץ מאחורי הקלעים שלנו.

האם המנה מתאימה לילדים?
אם הם לא מפחדים מנות אקזוטיות, כן! כדאי לשים טוויסט על טעמים שהם אוהבים.

איך אני יודע שהסטייקים עשויים?
אם הם מחזיקים על ההסתכלות, אל תחששו להגיע לרמה. ללטף אותם ואז לקצר את הכישורים שלכם בהתאם.

מה נגדיף לאכול עם הסטייק?
עם הסטייקים, תוספות שהן פשוטות וקלות לחיים. מאודים, ירקות אביב, ופירות אקזוטיים בצד הוא מבורך.

האם נשאר לי רוטב? מה לעשות עם זה?
ואוו, אל תזרקו! תשטפו את היתושים הפתוחים עם פירות אדומים אחלה!

כמה זמן ניתן לאחסן את הסטייקים המוכנים?
מניסיוני, זה מספק יומיים במקרר.

מה לגבי תיבול נוסף?
אה, כל דבר ברור. לקבל חוויה טעמים מעניינת, ציוד מעניין לטעמים חורף מעניין.

האם יש לכם טיפים למי שלא בטוח איך להכין טונה?
אל תחששו. פשוט תקראו, תתאמנו על הכנת זה. זה טעים, משוגע – החיים קצרים מדי כדי לפספס את זה!

נשמח שתשתפו את המתכון עם חברים ורשתות חברתיות, כי אוכל הוא הדרך לגעת בלבבות של האנשים היקרים לנו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​