מתכון לקלצונה מדהימה
שימו לב! כשאתם לוקחים Bite של קלצונה רותחת, מתמכרים ויודעים שאין חזרה אחורה. הקלצונה שלנו היא לא רק מאפה, אלא יצירת מופת בבצק שמנשק את השיניים שלכם. בתוכה תחכה לכם תערובת של גבינות נמסות, ירקות טריים ותבלינים שמזכירים לכם את הבית, את השבט ואת הטעמים המושלמים של סבתא. זאת מנה שתגרום לכם להגיד "וואו!" מכל ביס. עשיית קלצונה היא חוויה מהנה, והיא מאפשרת לכל אחד לבטא את היצירתיות שלו במטבח. בואו נתחיל לקשקש על מתכון הקלצונה המושלמת, כזו שעוד לא ניסיתם!
זמן הכנת המתכון: 60 דקות
רמת קושי: בינוני
מנות: 4-6 אנשים
- 30 דקות הכנה
- 30 דקות אפייה
הרכיבים הדרושים
אז קודם כל, נתחיל בניתוח הרכיבים הכוכבים שיביאו את הקלצונה שלנו למדרגה הבאה. הם אינם רבים, אבל יחד הם מרכיבים חוויה משגעת.
- 500 גרם קמח חצי לבן (אפשר לשלב גם קמח מלא אם רוצים לגרסה בריאה)
- 300 מ"ל מים פושרים
- 2 כפות שמן זית
- 2 כפיות סוכר
- 1.5 כפיות שמרים יבשים
- 1.5 כפיות מלח
- 200 גרם מוצרלה מגוררת (או גבינה צהובה אחרת שאתם אוהבים)
- 100 גרם גבינת ריקוטה או גבינה לבנה
- 1 פלפל אדום קצוץ
- 1 תפו”א מבושל וקצוץ קטן (לגרסה המסורתית)
- תיבול: מלח, פלפל, אורגנו יבש
מרכיבים חלופיים
מעניין לבחון מספר וריאציות有哪些 אפשרויות נוספות שיכולות לשדרג את הקלצונה שלנו:
- גרסה טבעונית: אפשר להחליף את הגבינות בגבינת טופו עם תיבול גרגירי תותה!
- ללא גלוטן: חלפו על פני קמח גרגרי חומוס או קמח תפוחי אדמה. הקלצונה תצא מעלה!
- קלצונה עם מזון בריאות: אפשר לשלב ירקות נוספים כמו תרד, קישוא או פטריות.
שלבי ההכנה
מתחילים עם הבצק – שימו לב שכשמתעסקים עם בצק, צריך קצת סבלנות ואהבה, אחרת תמצאו את עצמכם מסתבכים. אז קדימה, בואו נצלול לתוך ההכנה!
- מערבבים קמח, מלח, סוכר ושמרים בקערה גדולה.
- מוסיפים את המים והשמן ומתחילים ללוש עד שהתערובת מתאחדת לבצק. זה הזמן להיכנס עם הידיים!
- מניחים את הבצק בקערה עם מעט שמן, מכסים בניילון נצמד ומניחים לו לתפוס גובה ל-30 דקות.
- כשהבצק תופס גובה, מחלקים אותו ל-4 כדורים שווים. מתפיחים שוב לעוד 10 דקות.
- בינתיים, מכינים את המילוי: משלבים גבינות, פלפל, תפו”א שתבלינו עם מלח ופלפל.
- רוצעים כל כדור לבצק עגול בעובי של 1 ס"מ.
- מניחים את המילוי במרכז כל עיגול.
- מקפלים את הבצק וסוגרים היטב כדי שהמילוי לא יפול החוצה.
- מניחים בתנור שפועל מראש על טמפ' של 220 מעלות צלזיוס.
- אופים 30 דקות או עד שהקלצונה מקבלת צבע זהוב.
שדרוגים ותוספות אפשריות
כמו כל מתכון מוצלח, גם לקלצונה שלנו יש מקום לשדרוגים!
- הוספת רוטב פיצה – למי שאוהב להגזים.
- מעל לקלצונה לפזר אורגנו ופרמזן לקצת טוויסט.
- מבלי להוציא דינוזואר מהשק, אפשר למלא גם בבשר טחון לתוצאה משגעת.
שאלות ותשובות
מה ניתן לשים במקום קמח חצי לבן?
במקום קמח חצי לבן ניתן להשתמש בקמח תפו”א או קמח גרגרי חומוס. האופציות שונות וישקפו את טעמו של כל אחד ואחד.
האם ניתן להכין את הבצק יום לפני?
בהחלט! אפשר להכין את הבצק, לעטוף ולהשאיר במקרר למשך הלילה. בבוקר, רק להוציא ולהתפיח.
איך אדע מתי הבצק התפח?
הבצק יתפח כאשר הוא יכפיל את נפחו. כדאי לשים בקערה גדולה, כדי לא להיתקע עם בצק טפוגרפי!
אפשר להקפיא קלצונה לפני האפייה?
בהחלט, ניתן להקפיא אותו לפני האפייה. כדאי לעטוף אותו היטב בניילון נצמד ולשמור במקפיא.
האם ניתן למלא קלצונה במילוי מתוק?
בוודאי! אפשר לשים בננות מרוסקות ורוטב שוקולד. כמו כן, מעדן של צימוקים ואגוזים יכול להקפיץ את הקלצונה למדרגה גבוהה.
מה ניתן להוסיף למילוי?
במילוי אפשר להוסיף ירקות כמו קישוא, פטריות, לצד גבינות שונות.
איך מקבלים בצק רך ואווירתי?
המפתח הוא ללוש היטב את הבצק ולהשאיר אותו לנוח דקה. כך הגלוטן תופס גובה.
מתי כדאי להוציא את הקלצונה מהתנור?
כשהקלצונה מקבלת צבע זהוב משגע ופריך, אז הגיע הזמן! ניחוחות יפצחו את האף!
האם אפשר לעשות את המתכון עם ילדים?
בהחלט, זה מתכון נהדר לפעילות משפחתית. רק תבקשו מהם לא ללטף את הבצק יותר מידי!
מה הטיפים לשיפור הטעמים?
לתבל את המילוי עם תבלינים אהובים כמו כמון, פשתן, או אורגנו יבש. כל אחד יכול להוסיף את טופר המיוחד שלו!
אם נהניתם מהמתכון הזה, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות ולספר איך הכנתם את הקלצונה המושלמת! זה הזמן להפיץ את האהבה לטעמים ולמאפים!