המתכון המושלם לטופו בריא שכולם מדברים עליו

איך להכין טופו בריא ואגדי: מתכון מטריף שתרצו לשחזר שוב ושוב!

אם אתם מאלה שחושבים שטופו זה רק מאכל מהצד בסלט, הגיע הזמן שתשנו את דעתכם. אולי לא ידעתם, אבל טופו יכול להיות מרכז השיחה בארוחת ערב! אנחנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו למסעדה הווירטואלית שלנו, שבה כל מנה היא חוויה. הכינו את הכלים, שימו לב – מדובר בטופו בריא ואגדי, שאנו מבטיחים לכם הוא יהיה מעלף בטעמים! בלי סוף, בלי חשבון, ותוך כדי גם תרגישו בריאים. זה בהחלט מדהים כמו שזה נשמע!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות
רמת קושי: קל
מספר מנות: 4

  • זמן הכנת חומרי הגלם: 10 דקות
  • זמן בישול: 10 דקות

המנה הזו מתאימה לכל אחד – לאלה שאוהבים בריאות, טבעונים ולכל מי שמחפש גיוון בכוס מיוחדת של סויה. מדובר במתכון ממכר וקל להכנה, במידה והחלטתם לנסות אותו, תרשו לנו להבטיח לכם – זה אחד המנות שתלכו להכין שוב ושוב. גם כי זה בריא, וגם כי זה פשוט טעים כל כך!

הרכיבים הדרושים

אנחנו כבר רואים את הפנים המאושרות שלכם כשאתם טועמים את המנה. עכשיו הגיע הזמן לעבור על המרכיבים!

  • 400 גרם טופו (רצוי טופו קשה)
  • 2 כפות שמן זית
  • 3 כפות סויה
  • 1 כפית שערות ג'ינג'ר (או ג'ינג'ר קצוץ)
  • שום קצוץ – 2 שיניים
  • 1/2 כוס ברוקולי או ירקות עונתיים אחרים
  • 1/2 כפית שומשום לקישוט
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ועכשיו, אם אתם רוצים לגוון ולהכין טופו טבעוני, ניתן להמיר את השמן בשמן קוקוס, ובמקום סויה סויה נתרלית. חתיכת בריאות בצלחת!

שלבי ההכנה

ולאן השף מגיע? עכשיו נתחיל בתהליך ההכנה שיעיף לנו את המחשבות לאורינטה של אוכל טעים!

  1. קודם כל, חותכים את הטופו לקוביות בגובה של 2 ס"מ.
  2. מחממים את השמן במחבת על חום בינוני.
  3. מוסיפים את קוביות הטופו ומטגנים במשך 5 דקות, עד שהן משחימות.
  4. מוסיפים את השום הקצוץ והג'ינג'ר ומערבבים היטב.
  5. יוצקים את רוטב הסויה ומערבבים כדי שהטופו ימצא את הטעמים שלו.
  6. מוסיפים את הירקות ומבשלים עוד כ-5 דקות, עד שהירקות רכים אך לא יתר רכים.
  7. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  8. מניחים את המנה על צלחת ומקשטים בשומשום.

הכנתם את אחת המנות היותר משגעות שכבר נתקלתם בהן – לא רק שזה מהיר! גם טעימות בלתי נגמרות מחכות לכם כאן.

תוספות ושדרוגים

לאפשרויות אין סוף: תוכלו להוסיף כוס ממרח שקדים מעל המנה. תוכלו לנסות לשדרג את המנה עם ירקות תוספת כמו פטריות, קישואים או כרובית. גם חומוס יכול להוות תוספת נהדרת ואם אתם הרפתקנים, נסו לתבל עם תבליני קארי – זו תהיה מנה הכי טעימה שיש.

שאלות ותשובות

האם ניתן להכין טופו אפוי?
בהחלט! טופו אפוי יכול להיות מעלף אם תאפו אותו על טמפרטורה גבוהה עם תיבול של שמן, מלח ופלפל. פשוט כ-20 דקות בתנור על 200 מעלות צלזיוס.

למה בחרתי להשתמש בטופו קשה?
טופו קשה הוא הרבה יותר יציב וקל לפירוק. הוא שומר על הצורה שלו במהלך הבישול ולא מתפורר כמו טופו רך.

מה לעשות אם אני לא אהיה בבית בזמן הבישול?
שמרו אתכם ל-Cook & Freeze שמבצע בשלבי ההכנה. אתם יכולים לקפוא את הטופו כדי לקצר את הזמן.

האם הטופו הזה יכול להיות דל פחמימיות?
בהחלט! על פי ההגדרה, טופו עשוי מחלב סויה והפחמימיות שבו מאוד נמוכות. מנה כזו תהיה מצוינת למי ששואף לתפריט דל פחמימיות.

איך אפשר לשדרג את המנה הזו למשהו מתוק?
נכון, טופו לרוב מעורר אסוציאציות מלוחות. ניתן להשתמש בטופו יחד עם דבש, קינמון ושוקולד מריר עבור משהו מפתיע ומרענן.

איפה אני יכול לקנות טופו?
באופן כללי, טופו זמין כמעט בכל חנות מזון טבעי, סופרמרקטים וגם בשווקים המקומיים.

האם מתכון זה מתאימם לילדים?
כמובן! טופו הוא בריא וטעים גם לילדים. אתם מוזמנים להתנסות עם תיבולים שונים שימשכו את ליבם.

האם ניתן להכין טופו בעבודת יד?
מאוד קל לעשות טופו בבית, רק זה מצריך זמן וסבלנות. בסופו של יום, אתם תהיו מלכים ושלטונים במערכות אפשרויות בלתי נגמרות.

מהו המידע התזונתי של טופו?
טופו מכיל חלבון, סידן וברזל, ומומלץ לאכול אותו בתפריט בריא ומאוזן.

איפה אפשר לשתף מתכון זה?
כמובן! אתם מוזמנים לשתף את המתכון בכל הרשתות החברתיות שלכם, כי המנות הללו שמביאות את ההנאות לא נגמרות.

כמובן שנשמח לשמוע מכם אם הכנתם את המתכון המדהים הזה ואיך הוא יצא. אל תהססו לשתף עם חברים, הפיצו ברשתות ותנו יותר ויותר אנשים לגלות את הטעמים המאגדיים של טופו! בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​