סלמון בנינג'ה גריל: הכנת דג מושלם בכל בית
אין כמו סלמון, דג שמספק את כל הטעמים והערכים התזונתיים במנה אחת מדהימה בלבוש הכי טעים שיש. אני זוכר את הפעם הראשונה שהכנתי סלמון בנינג'ה גריל. זה היה ערב שישי, ואחרי יום ארוך בעבודה, רציתי להכין משהו שיגרום לכולם להתרגש, אפילו לפני שמתחילים לאכול. השיטה הפכה את הדג לאגדי, עם קריספיות בלתי אפשרית בחוץ ורכות נימוחה מבפנים. נראה שסלמון זה דג שנמצא במרכז הבמה ולא משנה מתי תגישו אותו – הוא תמיד יגנוב את ההצגה!
זמן הכנה, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 20-30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מגישים: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
הגיע הזמן להיכנס למטבח ולרכז את כל החומרים שצריך להכנת הסלמון על שיטת הנינג'ה גריל.השיטה הזו מציעה קיצור דרך מצוין להכנת אוכל טעים, בריא ומפתיע.
- 800 גרם פילט סלמון מדהים, טרי ואיכותי
- 2 כפות שמן זית משגע
- מיץ מלימון סחוט, צהוב ורענן
- 2 שיני שום כתושות, כי ברור שזו הייתה חובת ההוכחה
- 1 כפית Paprika (פPaprika חריף, אם אפשר)
- מלח ופלפל שחור על פי הטעם
- עלי פטרוזיליה קצוצים כקישוט
בשלב הזה, אני ממליץ לחשוב על אפשרויות גרסה טכנולוגית. לדוגמה, אם תרצו להכין סלמון טבעוני, תוכלו להשתמש בטופו במקום דג, ושיטת הכנה דומה תינתן גם שלו. וכמובן, יש שמעדיפים להכין את הדג בגרסה ללא גלוטן – אז פשוט ודאו שהמרכיבים שאתם בוחרים אינם מכילים גלוטן.
שלבי ההכנה
עכשיו אחרי שהעניין עם המרכיבים ברור, הגיע הזמן להתחיל בחווית ההכנה הלא פחות משגעת!
- נחמם את הנינג'ה גריל בטמפרטורה גבוהה, כדי להתכונן לגריל מדהים.
- בינתיים, נניח את סלמון על מגש שטוח.
- שופכים את שמן הזית על הסלמון ומוודאים שהדג מצופה טוב באהבה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, שום כתוש, Paprika, מלח ופלפל, ואז טורפים הכל ביחד.
- מעבירים את הדג אל הנינג'ה גריל בעדינות.
- מבשלים את הסלמון במשך 10-12 דקות, עד שהדג ייראה מקסים ומעט קריספי. אתם פשוט לא תאמינו!
- בזמן שהדג מתבשל, ניתן להכין תוספות מדליקות ללוות אותו – כמו סלט ירקות מרענן או ריזוטו פריזאי!
- כאשר הדג נושק לכל הגדרות שאנחנו מכירים על אוכל דג משגע, הוציאו אותו בעדינות בעזרת מלקחיים.
- לפני ההגשה, פזרו עם פטרוזיליה קצוצה.
תוספות ושדרוגים אפשריים
חשוב לציין, שתוספות זה מה שעושה את המנה ליותר גבוהה! אפשר לשדרג את המנה עם סלט ירקות צבעוני, ממרח אבוקדו או אפילו צ'יפס בטטה מתוק לצידו. מצד שני, אם אתם רוצים להיות כמה שיותר בריאים, פשוט הלכו על פירה קינואה עם מעט טחינה ולימון.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהסלמון מוכן?
בדקו את מידה של הדג בעזרת קיסם – אם הוא נכנס בקלות לתוך הבשר והוא מתפרק עם מזלג – סימן שאתם בדרך הנכונה!
האם אפשר להשתמש בסלמון קפוא?
בהחלט! פשוט כדאי להפשיר אותו קודם מתישהו במקרר או במים פושרים. וודאו שהוא יבש לפני שאתם שמים אותו על הגריל.
מה עוד אפשר לשים לצד הסלמון?
בין אם זה פשוט סלט ירקות קיץ או תוספת כמו פסטה, אין שום מגבלה! מאלפים את הטעמים.
כמה זמן הסלמון מחזיק אחרי הבישול?
אם נשמר במקרר, הוא יכול להחזיק 2-3 ימים. רק עשו טובה, חום הוא האויב!
האם זה מתכון דל פחמימות?
הסלמון עצמו הוא דל פחמימות, אך תלוי בתוספות שתבחרו. אתם יכולים פשוט להקפיד על סלטים בריאים או ירקות צדדים לצמצם את הפחמימות.
למה אפשר להמיר את הסלמון?
ישנן אפשרויות נהדרות כמו דג טונה או דג דניס. כל דג יוסיף קסם משלו.
האם זה מתכון שיתאים לילדים?
בהחלט! הילדים ממש אוהבים את הדג כשמבשלים אותו עם הלימון והשום. אם הם לא אוהבים חריף, פשוט טפחו על גבם של התבלינים.
טיפים לשמירה על לחות הדג?
עבודה עם שמן זית עשויה לעזור לכך. שמן יוצרת חסם בפני הקור והשפע לחות.
האם ניתן להקפיא את הסלמון אחרי הבישול?
אני לא ממליץ על זה, כי דג אחרי בישול לא שורד היטב בהקפאה. עדיף לאכול אותו טרי!
אפשר לשנות את התיבול?
כמובן! אפשר להשתמש בתבלינים שתרצו, כמו עשבי תיבול ואפילו חרדל. זה מתכון פתוח ליצירתיות!
מעניין, מדהים, ומעלף – כולנו עצים למאכל הזה, ואין כמו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות! בואו להפיץ את הטעמים האגדים האלה לחברים ולמשפחה שלכם. כל מי שיטעם – יפול ממני!