מתכון למרק שעועית ירוקה – המפגש האגדי של טעמים ורגשות
בואו נדמיין רגע: ערב חורפי, סופת שלג בחוץ, וריח מתוק של מרק שעועית ירוקה מתפשט בבית. אתם יושבים עם בני המשפחה, מחכים לחוויות של הערב החדשות. אז זהו, שהמתכון הזה אינו סתם מרק. זה מרק שמחמם את הלב והנשמה, שאתם לא תוכלו להפסיק ללקק את האצבעות לאחר כל ביס… אה, זה מתכון מדהים, ממש משגע! גם ילדים יהפכו לאוהבי המרק המושלם הזה, שלא תצטרכו לשכנע אותם לאכול יותר מנה.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 6 מנות
הרכיבים הדרושים
עכשיו בואו נצא לדרך! לפני שנגיע למלאכת הבישול, הגיע הזמן לעבור על כל המרכיבים. המסע המרגש מתחיל כאן:
- 500 גרם של שעועית ירוקה, טרייה או קפואה (לא משנה, שתיהן מדהימות)
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 2 גזרים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
- 2 תפוחי אדמה בינוניים, קלופים וחתוכים לקוביות
- 3 שיני שום, קצוצות דק (כי אם כבר – אז שיהיה מפוצץ בטעמים)
- 1 קופסת רסק עגבניות (200 גרם)
- 1 ליטר מים או ציר ירקות (ואם יש לכם עוד קצת – גם יותר טוב)
- 2 כפות שמן זית
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
- מעט פפריקה מתוקה לקישוט
- אם רוצים – רבע כוס פטרוזיליה קצוצה
מרכיבים חלופיים
עכשיו, כדאי לדעת שהמרק הזה הוא גמיש מאוד. אפשר להשתמש בשעועית מיני-שבוע בטעם – אחד הממרכיבים האגדי, או לשלב ירקות קלויים שסופקו לנו על ידי סבתא האהובה ונתנו המון טעם. כמו כן, עבור גרסה טבעונית, פשוט תוו כל מיני שמני ירקות ותוותרו על רסק העגבניות אם רוצים.
שלבי ההכנה
כעת הגיע הזמן לפעולה! אתם מתרגשים? אני חדור מוטיבציה, אז בואו נתחיל!
- בואו נתחיל בטיגון הבצל והשום, כאשר שמן הזית מחמם בסיר על חום בינוני.
- כשמתחילים להרגיש ריחות משגעים של בצל מטוגן, נוסיף את הגזר ותפוחי האדמה ונטגן עוד 5 דקות, עד שהם מתרככים מעט.
- נוסיף את השעועית הירוקה ונערבב היטב.
- כעת נוסיף את רסק העגבניות, ונערבב עד שהרוטב מתאחד ונעים.
- נמלא את הסיר במים או בציר ירקות ונותנים למרק לרתוח.
- לאחר רתיחה, ננמיך את הלהבה לנמוכה ומבשלים כ-45 דקות עד שהשעועית רכה.
- בהגשת המרק, ניתן לקשט בכף פטרוזיליה קצוצה ופפריקה. הפיץ את הטעמים השמחים רגע לפני ההגשה!
לרגע הזה אתם כבר ממתינים! האוויר מתמלא בטעמים המדהימים, והמרק נראית פשוט מעלף. אם אתם רגילים להיות יצירתיים, תוספות כמו צנוברים קלויים, טחינה או יוגורט יכולים להוסיף נופך נוסף למרק. לא תאמינו כמה טעמים יחגגו!
שדרוגים ותוספות אפשריות
בין אם תרצו להפוך את המרק לחריף יותר, תהיו חופשים להוסיף מעט צ'ילי טחון או פלפלים חריפים. גרגירי חומוס קלויים יכולים להיות תוספת קריספית ליהנות ממעט פיקנטיות. אם אתם מעריכים גבינות, גבינות פריזאיות מגוררות сверху יוסיפו טעם נוסף ומשגע שהכל על אותו קלף! אל תשכחו לשתף עם אחרים את מה שיצרתם – גם כאילו שמתכונים קלאסיים של סבתא.
שאלות ותשובות
מהי השעועית הכי מתאימה למרק?
השקול תמיד בשעועית ירוקה טרייה, אבל באם אין אפשרות, אין בעיה להשתמש בשעועית קפואה.
האם ניתן לשמור את המרק במקרר?
בהחלט! המרק יכול להישמר עד שלושה ימים במקרר.
איך אדע שהמרק מוכן?
כשהשעועית רכה, אתם יודעים שהמרק שלכם מוכן.
המרק מתאים לילדים?
בהחלט! הילדיכם יהנו מהמרק ויבקשו עוד!
איך ניתן להפוך את המרק ליותר משביע?
הוסיפו קוביות קמח תפו”א או נפלאות להכנה עם דליל בולגרית לתחושה ממכרת.
هل يمكنني استخدام فاصوليا سوداء؟
לא ממליץ על זה, כשהמרק הזה מעודד את טעם השעועית הירוקות.
מה אפשר להגיש לצד המרק?
לחם כפרי עם חמאה או קרקרים יכול להיות מושלם לצידו.
?האם אפשר להקפיא את המרק
בהחלט. הקפאת המרק עוזרת לו לשמור על טעם טוב!
האם ניתן להכין את המרק צמחוני?
המרק הזה צמחוני ברובו, אך תוכלו להמיר את הציר בציר צמחוני.
מהו הטיפ הכי חשוב שלך למרק הזה?
לא להתפשר על איכות המרכיבים – טריות היא המפתח להצלחה!
עכשיו כשתכינו את המרק המדהים הזה, אל תשכחו לשתף את המתכון עם חבריכם ברשתות החברתיות. תדאגו לספר להם כמה זה מושלם!