פיצה מחמצת מתכון שיביא את הטעמים המושלמים בבית

פיצה מחמצת: המתכון שיגרום לכם להתאהב מחדש באוכל

עצרו הכל! דמיינו לכם פיצה חמה, משגעת, קוסמת עם שוליים פריכים, גבינה נימוחה, ורוטב עגבניות מושלם שמחבק את כל התוספות. עכשיו, תכפילו את החוויה פי עשרה אם תוסיפו לתמונה את יתרונות המחמצת. כן, כן, מדובר בפיצה מחמצת! הפיצה שאתם הולכים להכין תהיה פשוט מדהימה. היא מושלמת לארוחות משפחתיות, לערבים עם חברים, או כשאתם פשוט רוצים לפנק את עצמכם במשהו טעים ובעל עומק טעמים.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן תפיחה: 12-24 שעות
  • זמן אפייה: 10-15 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנגיע לשלבים למתכון המעלף הזה, בואו נבטיח שיש לכם את כל מה שאתם צריכים. מתכונים של סבתא תמיד הכילו מרכיבים פשוטים, וכך גם המתכון שלנו. אנחנו לא מדברים פה על רכיבים יקרים מהחנות, אלא על מה שנמצא במטבח שלכם.

  • 500 גרם קמח לחם – אפשר גם קמח מלא
  • 300 מ"ל מים פושרים – מים חשובים לבצק אוורירי
  • 100 גרם מחמצת פעילה – כן, זה המפתח!
  • 10 גרם מלח – טעם זה הכוח של כל מנה
  • 30 מ"ל שמן זית – זה מה שיעשה את זה משגע
  • תוספות לפי בחירתכם – גבינת מוצרלה, ירקות, פסטרמה, פפרוני או כל מה שתרצו
  • רוטב עגבניות – כמה שיותר טרי, ככה יותר טעים

ועכשיו, תודו שאין יותר מושלם מהמרכיבים האלו! אם מישהו מכם טבעוני, גם זה אפשרי. פשוט השתמשו بجبو ולחילופין גבינת שקדים או טופו במקום מוצרלה. באם מדובר בסלף-פרנדס, יש לשים לב לכשרויות של כל מוצר.

שלבי ההכנה

  1. בתבנית גדולה, נערבב את הקמח והמלח.
  2. בקנקן נפרד, נשלב את המים והמחמצת ונערבב היטב.
  3. נוסיף את תערובת המים למעטפת הקמח ונערבב עד שהבצק יתאגד.
  4. נוסיף את השמן ונלוש את הבצק כ-10 דקות עד שיתקבל בצק גמיש ואוורירי.
  5. נעביר את הבצק לקערה משומנת, נעטוף בניילון וניתן לו לתפוח ל-12-24 שעות בטמפרטורת החדר.
  6. לאחר שהתפח, נוציא את הבצק על משטח מקומח ונחלק אותו ל-2-3 חלקים לפי גודל הפיצות הרצוי.
  7. נשמן תבנית אפייה ונשטח כל חלק לצורת פיצה.
  8. נמרח רוטב עגבניות על כל פיצה, נוסיף את הגבינה ותוספות לפי טעמנו האישי.
  9. נחמם את התנור ל-250 מעלות צלזיוס (או לנמוך מסך ההמלצה לחום של התנור שלכם).
  10. נכניס את הפיצה לתנור ונאפה במשך 10-15 דקות או עד שהשוליים זהובים והגבינה מבעבעת.

המתכון הזה כולל את כל האלמנטים שצריך להגיד עליו "מדהים". אם אתם רוצים לפנק את עצמכם בתוספות משגעות, כדאי לשקול מיקומים מיוחדים כמו פטריות פורצ'יני, זיתים או אפילו תוספות מתוקות כמו אגסים וגבינת ריקוטה. כל אחד יכול למצוא את התוספת המושלמת בשבילו!

שדרוגים ותוספות אפשריות

לא משנה באיזה יום אתם מכינים פיצה, תמיד יש מקום למעט שדרוגים. חיפשתם לשדרג את הרוטב? הוסיפו קצת עלי בוסתן או קצפת פסטו! התוספות?איך על גבינת פרמזן מגוררת או פפריקה מעושנת. לכל מי שאוהב חוויות גסטרונומיות, תוספות כמו חריף, פירות יבשים ואפילו תיבול של קימל יכולים לקחת את הפיצה שלכם לגבהים חדשים.

שאלות ותשובות

מה הכוונה במחמצת? מחמצת היא תערובת של קמח ומים שחיה עם חיידקים ושמרים טבעיים. היא מוסיפה לעוגות ולמאפים מרקם טעים ונעים.

איך לדעת אם הבצק תפח מספיק? הבצק צריך להכפיל את נפחו ולהיות גמיש ורך למגע. אם הוא לא עבר שינוי מהותי, יחכו עלו עוד כמה שעות.

איך ניתן לשדרג את הגבינה במתכון? אפשר לשלב גבינות שונות כמו גבינת פטה, מוצרלה מעושנת או אפילו גבינת צהובה לגרסה עשירה יותר.

מה לעשות אם אין לי תנור? תוכל להשתמש במכשירי אספרסו או פלטה חשמלית לאפות פיצה. זה כמובן לא יעשה אתכם מסעדת גורמה, אבל במקרה חירום…

האם אפשר להקפיא פיצה? בהחלט! אחרי האפייה, יש לארוז את הפיצה בניילון נצמד ולשמור במקפיא עד 3 חודשים.

איך אפשר לדעת מתי הפיצה מוכנה? הפיצה מוכנה כאשר השוליים זהובים והגבינה מבעבעת. שימו לב לשוליים!

מה אפשר להוסיף לתמונת הפיצה? אפשר לשלב עשבי תיבול טריים כמו ריחן, אורגנו או תיבול טעים של שום.

האם זה מתכון קל להכנה? בהחלט! מדובר במתכון בינוני ומאוד נגיש עם חומרים בסיסיים שקל למצוא.

מה ההבדל בין פיצה רגילה לפיצה מחמצת? פיצה מחמצת משתמשת בשמרים טבעיים ליצירת טעמים עמוקים ומיוחדים יותר.

האם הפיצה בריאה יותר? פיצה מחמצת עדיפה מבחינת בריאותית, בזכות המרכיבים הטבעיים שלה והמינימום של חומרים משמרים.

מהנסיון שלי, פיצה מחמצת היא לא רק מנה, אלא חוויה קולינרית שלמה. אז קדימה, אתם חייבים לנסות את זה! אם אהבתם את המתכון, אל תשכחו לשתף אותו ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים. זו העת לפנק אותם במשהו אגדי!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​