עוף שלם בתיבול מעולה – המתכון שישנה הכל!

מתכון לעוף שלם במרינדה מדהימה

דמיינו לעצמכם את הרגע שבו אתם פותחים את דלת התנור ואותן ריחות מעלפים משתחררים אל האוויר. העוף הזה, שהושק לו לשעה של בישול מלא טעמים, פועל את קסמיו על כל בני הבית. אנחנו כאן כדי להכין את העוף המושלם – עסיסי, עם עור פריך שמסתיר בתוכו בשר נימוח שהולך ללקק את האצבעות. במתכון הזה, שאנחנו קוראים לו "עוף של סבתא עם טוויסט", אנו נשתמש במרינדה עשירה בטעמים ובשילוב של ירקות צבעוניים, מה שיהפוך את המנה למופלאה ולממכרת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 1 שעה ו-30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

עכשיו, לפני שנצלול לעבודה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שאנחנו צריכים. העוף הזה זקוק לחומרי גלם איכותיים כדי להוציא ממנו את המיטב!

  • עוף שלם במשקל 1.5-2 ק"ג
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • מיץ מלימון אחד
  • שיני שום קצוצות מעשר שיניים
  • 2 כפות פסק בסיס תבלינים
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תפוחים חתוכים לקוביות
  • גזר חתוך לפרוסות דקות
  • תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
  • עלים טריים עלי פטרוזיליה לקישוט (לא חובה)

מרכיבים חלופיים

אם אתם מחפשים גרסה טבעונית למנה, במקום עוף ניתן להשתמש בתחליף בשר כמו טופו או סייטן. חשוב לזכור שזמן הבישול יפחת במקרים כאלה, לכן שימו לב שלא לייבש את המנה. למי שמעוניין באופציה דלת פחמימות, אפשר להחליף את תפוחי האדמה בירקות כמו קישואים או ברוקולי להכניס את הטעמים הנפלאים.

שלבי ההכנה

כעת כשכל החומרים מוכנים, הגיע הזמן להתמקד בשלבים הקסומים של ההכנה. אני מכיר את זה מהנסיון שלי, ככל שתהיו מדויקים יותר, כך התוצאה תהיה מדהימה יותר!

  1. מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס (180 מעלות אם מדובר בתנור טורבו).
  2. מניחים את העוף בקערה גדולה.
  3. מערבבים בקערה נפרדת את שמן הזית, הדבש, מיץ הלימון, שום קצוץ, תבלינים, מלח ופלפל.
  4. יוצקים את המרינדה על העוף ומעסים היטב מכל הצדדים, משאירים ל-15 דקות לספוג את הטעמים.
  5. בזמן שהעוף סופג את הטעמים, חותכים את כל הירקות לקוביות שוות.
  6. בעזרת זרועותינו המופלאות, מסדרים את הירקות בתבנית אפייה מושקעת.
  7. מניחים את העוף מעל לירקות בתבנית, כשהחזה פונה למעלה.
  8. מכניסים את התבנית לתנור למשך שעה וחצי, או עד שהעוף מקבל צבע זהוב פריך.
  9. מאלפים את העוף עם מטחנת פלפל לפי הטעם ורסיסי פטרוזיליה אם רוצים לקישוט.
  10. מוציאים את העוף, מניחים לו לנוח 10 דקות לפני שהחוצים אותו ומסדרים על צלחת הגשה.

תוספות או שדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להוסיף למתכון עוד טעמים שונים ומיוחדים, אפשר לשדרגו בעזרת:

  • שקדים קלויים קצוצים מעל לקישוט.
  • תפוזים חתוכים לקוביות קטנות, בשביל נגיעה מתוקה.
  • שלם של פירות יער רעננים שמוסיפים צבע וניחוח נהדר.
  • תבלינים נוספים כמו כמון, כורכום או פפריקה כדי להוסיף עומק לטעמים.
  • אפשר גם לשמור את העוף במרינדה לילה קודם, מה שיגביר את הטעמים.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין אותו במנגל?
בדיוק כמו בתנור, אפשר למרוח את המרינדה על העוף ולהעביר אותו למנגל. פשוט חכו עד שהשומשום והשום שיזדגו על האש!

מה אפשר לעשות עם העשייה הנותרת?
אפשר להכין רוטב נהדר לשקשוקה או לקציצות על ידי הוספת קמצוץ מלח, פפריקה ושום קצוץ.

למה העוף יוצא יבש מדי?
אם שכחתם את העוף בתנור יותר מדי זמן או של התנור היה חם מדי – זה עלול לקרות. תמיד עדיף להוציא מוקדם.

האם אני יכול להכין מנה עם עוף קפוא?
לא מומלץ, העוף צמוד לחלוטין למרינדה כשהוא מופשר מראש, כך שהטעמים לא יגיעו אליו.

מתי אני יכול לחמם מחדש את העוף שנשאר?
תוכלו לחמם אותו על מחבת, מיטוב טעמים מחדש ולתבל כמו שתרצו.

איך אני יכול לבדוק שהעוף מוכן?
אם משראתם את העוף, השתמשו במדחום בשר – טמפרטורת הבשר הפנימית צריכה להיות 75 מעלות צלזיוס.

מה אפשר להגיש עם העוף?
סלט ירוק מרענן, אורז בסמטי, או תפוחי אדמה מטוגנים – הטעמים ישתלבו נהדר!

האם אני יכול להכין את העוף בלי דבש?
בהחלט! אפשר להחליף אותו בסירופ מייפל או סוכר חום – ההבדל הוא מינימלי.

מה עושה את העוף לכזה משגע?
המרינדה והירקות כרוכים בתהליך, כל עם התבלינים והנגיעה הייחודית שלכם.

האם אפשר לשמור את השאריות?
בהחלט! אפשר לשמור את העוף בקירור במיכל סגור עד 3-4 ימים.

אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם! תנו להם גם לטעום את העונג הזה ולחוות את הרגע הזה של האכילה עם העוף הכי טעים שיש. שתפו ברשתות החברתיות כדי שגם אחרים ייהנו מהטעמים המושלמים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​