מאפינס תפוזים וקוקוס
אתם זקוקים לפינוק מתוק שישיב לכם את האנרגיה אחרי יום ארוך? רוצים מפגש עם טעמים טריים ומיוחדים שמזכירים לכם את חופשות השמש? אנחנו כאן כדי להציע לכם מתכון למאפינס תפוזים וקוקוס, שילוב מושלם בין טעם למרקם, שיביא לכם את החוויה הטרופית ישר למטבח. המתכון הזה כל כך מדהים וזמין להכנה, שתצטרכו להזכיר לעצמכם לא לאכול את כל הארבעה בשלב אחד. עם כל ביס, תרגישו את השוקולד המיוחד, את המתיקות הממכרת של התפוזים, ואת הקרמיות המעלפת של הקוקוס. המאפינס האלה בהחלט יכולים למשוך אתכם לכל מקום, אפילו למקום שבו אנחנו לא ממש רוצים להחשף – לדיאטה!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות. רמת קושי: קלה. מנות: 12 מאפינס
- כ 15 דקות הכנה.
- כ 15 דקות אפיה.
- המתכון מספיק ל 12 מאפינס גדולים.
הרכיבים הדרושים
ליצירת המאפינס המדהימים הללו, נזדקק למספר מרכיבים פשוטים, שיגמילו אותנו בטעמים שיגרמו לנו לרצות להכין את המתכון שוב ושוב, כמו סבתא שלנו ששואלת כל פעם אם אנחנו רוצים עוד. אז בואו נתחיל!
- 250 גרם קמח מנופה (אפשר שימוש בקמח ללא גלוטן)
- 200 גרם סוכר (ירידה לכ 150 גרם למעדן פחות מתוק)
- 1 שקית אבקת סודה (כ 10 גרם)
- 1 כוס שמן צמחי
- 1 כוס מיץ תפוזים טבעי
- 2 ביצים בגודל בינוני
- 100 גרם קוקוס יבשה (אפשר קוקוס רטוב למי שאוהב)
- זפת תפוז אחד (גררנו את הקליפה) – זה המגע הסודי שמוסיף המון טעמים!
מרכיבים חלופיים
אז, אתם רוצים לקחת את המתכון הלאה? אם אתם טבעונים, פשוט ניתן להחליף את הביצים ב – 2 כפות מחית תפוחי עץ או ב – 1/2 כוס קמח חומוס עם מים. רוצים להפוך אותו למאכל דל פחמימות? החליפו את הקמח בחלבון שיבולת שועל (תאמרו לי איך יצא!).
שלבי ההכנה
בואו נתערבב ונכין את המאפינס המרגשים בסדרת שלבים פשוטים!
- מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח, הסוכר, סודה לשתייה והקוקוס היבש.
- בקערה נפרדת, ש ומתיקים את הביצים האחידים עם השמן ומיץ התפוזים.
- שמים את התערובת הרטובה לתוך הקערה עם החומרים היבשים ומערבבים עד שהתערובת רכה.
- מוסיפים את גרדת התפוז ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
- שמים את הבלילה לתוך תבניות מאפינס ממולאות למעלה ברצינות בכמויות.
- אופים במשך כ 15-20 דקות עד שהמאפינס מזהיבים ומורמים.
- טועמים ואם עברתם את הכוח, ככה לוקחים את המאפינס המנחמים מיד מהתנור.
תוספות אפשריות לשדרוג
עכשיו, אם אתן רוצות להוסיף עוד קצת פיצוחים למאפינס המדהימים, הוסיפו לתערובת שוקולד מריר קצוץ או פיסטוקים קצוצים. אתם יכולים גם למרוח ריבה מתפוזים או לנשנש עם יוגורט סמיך ומתקתק. אגב, יש לי גם רעיון: הוסיפו דלעת של ריבת דלעת מעל המאפינס לפני האפייה – הרעיון הוא פשוט משגע!
שאלות ותשובות
האם אפשר להחליף את מיץ התפוזים במיץ אחר?
כמובן! תוכלו להשתמש במיץ מנגו או אגס להפתעה מושלמת.
באיזה סוג קמח מומלץ להשתמש?
הקמח הסטנדרטי הוא קמח חיטה לבן, אך אפשר גם קמח שיפון או קמח תפו”ח.
מה אם אני רוצה לשמור את המאפינס? כמה זמן הם מחזיקים?
במקרה כזה, המאפינס יכולים להישמר במקרר במשך עד שבוע. פשוט אחסנו בכלי סגור!
כיצד ניתן להפוך את הפן הבריאותי של המתכון לדל קלוריות?
שימוש בממתיקים טבעיים כמו סוויטנרים יכול להפחית את הערך הקלורי. זאת ההמלצה שלי!
האם ניתן להכין את המאפינס מראש?
בהחלט! המאפינס עשויים להתאפס בכל כך הרבה קלות. מקפיאים – ואז בסוף זה נמס בפה!
האם ניתן להמיר את השמן בשמן קוקוס?
כן, באמת שזה נפלא למי שאוהב את הטעם הקוקוסי. שדרוג מדהים!
איך אני יודע אם המאפינס מוכנים?
אם קיסם נכנס ונשאר יבש – הם מוכנים! אם הוא יוצא דביק, זה מתכון למשבר.
האם אפשר גם לגרר תפוזים אחרים כמו שקל לימון?
נכון! זה לגמרי משדרג את הטעם ונותן קריצת חמצמצות למתכון.
מה הבעיה אם הבלילה חסרה מעט מים או נוזלים אחרים?
אם הבלילה קשה מדי, ככה אפשר להוסיף כפית מים בהדרגה עד שאנחנו מגיעים למה שאנחנו רוצים.
איך לשדרג את המתכון בגרסה אפילו יותר מגוונת?
בטח! ניתן לחלק את הבלילה לשניים והחצי השני להוסיף קוקוס חרוך – ממש אגדי!
אז מה אתם מחכים? הכינו את המתכון, שיתוף את התמונות שלכם ואפילו תפיוסו לקהילה. עונג טעים מחכה לכם, המאפינס האלה יכולים להיות הכוכבים של כל מתכון, והכי טעים שיש!