איך להכין זלביה ערבית שכולם יתאהבו בה

זלביה ערבית: מתכון מדהים שלא תצליחו לעמוד בפניו

אם אתם מחפשים מתכון משגע שמקנה את תחושת החגיגה של העדות הערבית, הגעתם למקום הנכון! זלביה ערבית היא לא רק קינוח אלא מסורת שהועברה מדור לדור. מדובר במאפה עגלגל, פריך ואז טעים למוות, שמטובל בסירופ דבשי ומעלף. אז בואו נדבר קצת על המנה הזו, מה הופך אותה לכזו אגדה, ולמה אתם לא רוצים לפספס את ההזדמנות להכין אותה בעצמכם. התחילו ללקק את האצבעות, כי זה הולך להיות טעים ממש!

זמן הכנת המתכון: 2 שעות, רמת קושי: בינוני, מנות: 10-12 מנות

  • שעתיים כולל התפחה.
  • רמת קושי: בינוני, קצת סבלנות ולב!
  • מכינים בין 10 ל-12 מנות – תלוי בגודל שתחליטו להכין.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם קמח חיטה.
  • 10 גרם שמרים יבשים.
  • 2 כפות סוכר.
  • ½ 1 כוסות מים פושרים.
  • ¼ כוס שמן זית או חמאה מומסת.
  • 1 כפית מלח.
  • לסירופ: 200 גרם סוכר, 1 כוס מים, 1 כף מי ורדים (או תה נענע).

מילה על המרכיבים: תשתמשו בקמח באיכות טובה, היא עושה ההבדל. ואם אתם רוצים להשקיע יותר, תוכלו גם להחליף סוכר עם דחיסות של דובדבנים או תמרים דחוסים בסירופ. זוהי גרסה טיפוסית יותר של זלביה אלטרנטיבית וסופר בריאה!

שלבי ההכנה

כעת נציג את הדרך המיוחדת בה אנו מכינים את הזלביה שלא תשכחו אותה במשך שנים!

  1. הניחו קערה והוסיפו את השמרים, סוכר ומים הפושרים. ערבבו קלות והשאירו לעמוד כ-10 דקות.
  2. כשעור הבועות מתחיל להתגבש, הוסיפו את הקמח והמלח ולושו בעזרת כף עץ או הידיים.
  3. לאחר שהקמח נאגד, הוסיפו את השמן ולושו עד שהתערובת חלקה ומעט דביקה.
  4. עבירו את הבצק לקופסה משומנת, כסו היטב והניחו לו לתפוח כשעה וחצי במקום חמים.
  5. לאחר שהתפחה, קחו חתיכות קטנות מהבצק, בערך בגובה כדור טניס.
  6. חממים שמן בכמה ס"מ בסיר עמוק. כשהשמן רותח, הוסיפו את הכדורים והשאירו ללטף אותם עד שיתקבל צבע זהוב.
  7. סננו את הזלביה הנפלאה והניחו לה להתקרר מעט על רשת.
  8. בינתיים, הכינו את הסירופ: ערבבו את הסוכר במים והרתיחו עד שהתערובת מסמיכה. הוסיפו את מי הוורדים והסירו מהכיריים.
  9. בסוף צופו את הזלביה בסירופ ו… תהנו!

בין אם אתם בוחרים להוסיף אגוזים קצוצים לתוך הבצק או לגרר קליפת תפוז, תכלולנו תוספות שיכולות להפוך את המתכון למדהים אף יותר!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

עכשיו כשיש לכם את המתכון הבסיסי לזלביה, מה דעתכם לגוון אותו? להלן כמה רעיונות לתוספות שיכולות להפוך את המנה למדהימה באופן נוסף:

  • אגוזי פיסטוק קצוצים לפיזור למעלה.
  • רוטב שוקולד או קרם נוגט להזמנה עליונה.
  • תיבול קינמון או טחינה על מנת לייצר טעמים שונים.
  • תוספת תפוז או ליים להגברת החמיצות והמתיקות.

שאלות ותשובות

איך אפשר לשמור על הזלביה לאחר ההכנה?

מומלץ לשמור את הזלביה בכלי סגור בטמפרטורת החדר. אם לא אוכלים תוך יומיים, יעדיף להעביר למקפיא!

האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?

בוודאי, אתם יכולים להכין את הבצק יום קודם, להניח אותו במקרר ולתת לו לתפוח כששעה לפני השימוש.

אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן?

כן, תוכלו להשתמש בקמח תפו”ח או קמח ללא גלוטן וגם לייצר טעמים ייחודיים!

איך יודעים שהשמן רותח מספיק לטיגון?

ניתן לבדוק עם קצה כף עץ; אם השמן סובב והתחיל לבועות, הוא מוכן.

מה אפשר להגיש לצד הזלביה?

הכי טוב להגיש עם תה או קפה, ומי יודע, אולי קצת פירות יבשים!

באיזה סיר עדיף לטגן את הזלביה?

שימוש בסיר קטן ועמוק יוצר חום אחיד—עוזר לטיגון אחיד ומונע ריח שמן חזק.

מה עושים אם הבצק לא תופס?

תנו לו עוד זמן לנוח במקום חמים, וזיכרו שהשמרים צריכים לעבוד! אם המצב ממש נואש, אתם יכולים להוסיף עוד שמרים!

האם אפשר להכין זלביה בלי שמן?

לצערנו, הטיגון הוא חלק בלתי נפרד מהווית הזלביה, אך מתכון בתנור אפשרי!

מה ניתן לשים בציפוי חוץ מהסירופ?

אפשר להתחיל לצפות בפודינג וניל או שמנת מתוקה ומעל, ככה נוודא שכולם ילקקו את האצבעות.

אפשר להכין זלביה עם סוכר חום?

כן, סוכר חום יוסיף טעם כאגדי וקרמלי – שמתם לב להשפעה?

אל תהססו לשתף את המתכון המדהים הזה עם החברים שלכם ותעשו כיף במטבח. זלביה ערבית היא לא סתם מאפה, זה רגע של אושר בשולחן של כולנו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​