איך מכינים טבחה טריפוליטאית בקלות ובמהירות

"`html

איך מכינים טבחה טריפוליטאית

גם אם אתם לא מהמרצים בטבחה, הזמן הזה הגיע! למי שלא מכיר, טבחה טריפוליטאית היא המנה המדהימה והמסורתית שהגיעה אלינו היישר מהצפון של לוב. מדובר במאכל ממכר שמשלב טעמים חזקים מהים התיכון ומעמיק את החיבור שלנו למורשת התרבותית שלנו. התהליך להרכבת המנה הזו והטעמים שהיא מייצרת, הם חוויה מוחשית ואפילו רגשית. התוצאה? טבחה שממש נמסה בפה, ובכל Bite תרגישו את ההיסטוריה ותרבות של כל משפחה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 6-8 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול לתוך ההכנה, כדאי נכיר את העיקר: הרכיבים. כל רכיב כאן הוא חלק חשוב מהכישוף הזה של טבחה טריפוליטאית. לא מדובר במצרכים סודיים אלא במוצרים פשוטים שכל אחד יכול למצוא בלבו ובמטבחו.

  • ובכן, 2 כוסות אורז בסמטי
  • ½ כוס חומוס (מנוקה ומבושלת)
  • 4 כוסות מים
  • 1 כף מלח
  • ½ כוס שמן זית איכותי (אפילו טוב יותר, שמן זית מטריפולי, אם יש לכם)
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית כמון
  • 2 חזה עוף קצוצים לקוביות (או טופו למי שמעוניין בגרסה טבעונית)
  • מיץ מלימון אחד
  • מעט פטרוזיליה קצוצה לקישוט
  • מלח ופלפל לפי הטעם

מרכיבים חלופיים

כאשר מדובר באוכל, יש מקום להסתגלויות. אם יש לכם צרכים תזונתיים ספציפיים, ניתן להכין את המנה הזו גם בגרסה ללא גלוטן. פשוט השתמשו באורז ייחודי ללא גלוטן. כמו כן, עבור טבחה טבעונית, אפשר לשלב טופו במקום חזה העוף, והמנה תהיה שומשומית ובריאה לחלוטין.

שלבי ההכנה

כשהבנתם את הרוטינה של כל רכיב, הגיע הזמן למלא באור את המטבח שלכם! עכשיו נצלול לתוך ההנחיות של ההכנה. שלב אחר שלב, פשוט, אבל מדהים!

  1. תחילה, שוטפים היטב את האורז תחת מים זורמים עד שהמים זכים.
  2. משרים את האורז במים פושרים למשך 20 דקות, כדי שיתפוס טעמים.
  3. בקומקום, מביאים את המים לרתיחה יחד עם המלח.
  4. במחבת גדולה, מחממים את שמן הזית ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מטגנים עד שהוא מבריק וזהוב.
  5. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים היטב עד שהוא מפיץ ריח משגע.
  6. מצאנו את החזה העוף (או הטופו), ומוסיפים למחבת. מטגנים עד שהן חומות.
  7. בזמן שהעוף מתבשל, מוסיפים פפריקה וכמון ומערבבים היטב לשילוב הטעמים.
  8. סוחטים פנימה את מיץ הלימון ומוסיפים את החומוס המבושל.
  9. מניחים את האורז הנסחף על הכל ומוסיפים את המים הרותחים שהכנו קודם.
  10. מדליקים להבה גבוהה ומביאים לרתיחה, ואז מנמיכים את הלהבה למינימום ומבשלים מכוסים במשך 20 דקות.
  11. כשהאורז סיים את תהליך הרתיחה, מכבים את הלהבה ומשאירים מכוסה ל-10 דקות נוספות.
  12. לאחר 10 דקות, מכירים היטב עם מזלג, ומקשטים בפטרוזיליה קצוצה.

תוספות ושדרוגים אפשריים

הטבחה הזו היא לא רק עוד מנה — זו חוויה, אז למה לא להעשיר אותה?

  • אפשר להוסיף טחינה מעל לפני ההגשה כדי להעניק מרקם קרמי נוסף.
  • נשמע משגע? ניתן לשדרוג עם קצת אגוזי מלך גרוסים או צנוברים קלויים, אומר שוקולד מרומז ועוד טעמים.
  • אפשר גם להוסיף פרוסות של עגבניות או מלפפונים טריים לצד המנה להוספת טריות.
  • ולמי שנדלק על תיבול, אפשר לשדרג לשימוש בפלפל חריף, זה אפילו יכול להיות אגדי!

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הטבחה במקרר?
כן, בהחלט! אפשר לשמור את הטבחה במקרר עד שלושה ימים. רק לפני ההגשה, חממים אותה מחדש על חום נמוך.

כיצד מתבלים את המנה אם אני רוצה טעמים יותר חזקים?
אם אתם אוהבים טעמים חזקים, תוסיפו יותר פפריקה וכמון. אתם יכולים גם לנסות לתבל בסוגים אחרים של תבלינים, כמו קימל או זרעי כוסברה.

האם זה מתאים לילדים?
בהחלט! הטבחה טעימה וממכרת, ועם טעמים נעימים, היא מתאימה גם לילדים. ניתן להפחית את כמות התבלינים החריפים.

איך מגישים את הטבחה?
הטבחה הכי טעימה שיש – מעוטרת בפטרוזיליה. אפשר להגיש עם טחינה, או לצד סלט ירוק מרענן.

כמה קלוריות יש בינואר?
יש לציין שהמנה עשויה להיראות חריגה בקלוריות, אך אורז וחזה עוף הם בריאים אם הם משתלבים בתפריט מאוזן.

האם המנה מתאימה לאורחים צמחוניים?
אפשר פשוט להמיר את החזה עוף במאכל חלבוני אחר כמו טופו, והמנה תהיה טבעונית נהדרת!

איפה אפשר למצוא חומוס יבש?
וכל מרכול או חנות טבע מחזיקים חומוס יבש, אבל השאיפה היא להכין חומוס מבושל בבית כדי להבטיח עסיסיות

האם יש אפשרות להכין טבחה בתנור?
אפשר לשים את כל המרכיבים בתבנית טוסטר ולבשל עד שהתבלינים מתערבבים ומבשלים!

מה צריכים לעשות עם שאריות?
שומרים בקופסה סגורה במקרר. על השאלות הספציפיות, כמה ימים אפשר לאכול טבחה, עדיף שביום שני לא לחכות שיתפוגגו.

אהבתי את המתכון, איך אפשר לשתף?
תשתפו את המתכון שלכם עם חברים ובני משפחה! הגעו של המנה הזו לא מגיעים לרמה של העונג שסבתא הכינה, אבל זה מדהים!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, וליתן לכולם לטעום את הטעמים של המורשת שלנו! שתף והפיץ לחברים וצור תנועה של אוכל טוב ומשגע במטבחם!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​