ניוקי ברוטב פטריות פרווה שיביאו לכם טעמים חדשים

ניוקי ברוטב פטריות פרווה – מתכון מדהים לחלוטין!

האם אתם מוכנים למסע קולינרי לפינות הרחוקות של האוכל האיטלקי? זהו מתכון שיגרום לכל חיך להתרגש! ניוקי, הפסטה הרכה והאוורירית, מתהדרים ברוטב פטריות עשיר ומושלם, שיביא לשולחנכם טעמים שאין להם תחליף. אני מתכוון לדבר על מתכון שיש בו הכל – טעמים עשירים, מרקם נפלא, ואפילו אפשרויות לשדרוגים! תתכוננו לגלות את הסוד להכנת המנה הכי טובה שיש, כזו שלא תרצו להפסיק לאכול ממנה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 40 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מנות: 4-6 מנות

ניוקי הוא למעשה ומנה המגיעה לנו מאזור טוסקנה שבאיטליה, והוא עשוי בדרך כלל מתפוחי אדמה ומעט קמח. המתכון שלנו יעטוף את הניוקי ברוטב פטריות מצוין, שמשדרג את כל החוויה הקולינרית הזו לניסיון בלתי נשכח. הזכרתי את המילה "מושלם"? אתם תבינו למה.

הרכיבים הדרושים

  • 500 גרם תפוחי אדמה
  • 150 גרם קמח (אפשר להשתמש בקמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 100 גרם פטריות שמפיניון (או פטריות משתנות, אימפריאליות – כדי לגוון)
  • 2-3 כפות שמן זית
  • 2-3 כפות רסק עגבניות
  • 1/2 כוס חלב צמחי (שקדים או סויה)
  • שן שום קצוצה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 1/2 כפית פרופוליס (אופציונלי)

טיפ מהניסיון שלי – זמן הבישול של תפוחי האדמה הוא קריטי. אם תבשלו אותם יותר מידי, הם יתפוררו! מה שאני ממליץ לעשות זה לבשל את תפוחי האדמה עד שהם נראים רכים, אבל לא משחימים.

שדרוגים ותוספות אפשריות

עכשיו, כשיש לכם את הבסיס, אפשר לדבר על השדרוגים! אם אתם אוהבים חריף, תוסיפו מעט צ'ילי קצוץ לרוטב. מתכננים להזמין אורחים? שילוב של כמה סוגי פטריות יהפוך את הרוטב למעלף! אתם יכולים גם להוסיף אגוזי לוז מטוגנים לפיזור מעל – זה מה שנקרא "מרקם כלל הכיף".

שלבי ההכנה

שלבי ההכנה

  1. מבשלים את תפוחי האדמה במים רותחים עד שהם רכים, מסננים ומעבים לפירה.
  2. מוסיפים את הקמח והמלח לפירה, ובעזרת הידיים מעבדים לבלילה אחידה.
  3. יוצרים פסים מהבצק ומחלקים לקטעים קטנים.
  4. מעצבים את הניוקי לצורת קוביות קטנות.
  5. מרתיחים מים בסיר גדול ומוסיפים את הניוקי ל boiling water עד שהם צפים.
  6. במגבת גדולה, מסננים את הניוקי ומניחים בצד.
  7. מחממים שמן זית בסיר, מוסיפים את השום הקצוץ ומטגנים עד ריחני.
  8. מוסיפים את הפטריות ומבשלים עד שיתרכך.
  9. מוסיפים רסק עגבניות וחלב צמחי, ומבשלים למשך 5 דקות.
  10. סוחטים למעלה את הניוקי קלות לרוטב ומערבבים על להבה נמוכה למשך דקות ספורות – עד שהרוטב מצטבר לכל קוביה.

עם כל שלב, העשן מתפשט באוויר, והטעמים מתחברים… לא יהיה מיותר לציין, שגם המראה הוויזואלי של המנה הזו מוסיף לעונג! מקום עם צבעים חמים של רוטב רך וניוקי שהפכו למשגעים מעלה.

שאלות ותשובות

איך אני יכול לשמור את שאריות הניוקי?
כאשר יש לכם שאריות, שימו את הניוקי בקופסה אטומה במקרר. כך הם יכולים להחזיק מעמד עד כשלושה ימים.

האם אפשר להכין את הניוקי בלי גלוטן?
בהחלט! השתמשו בקמח תפו”א במקום קמח חיטה, וזה יהיה בריא ומושלם.

האם ניתן להקפיא את הניוקי?
לאחר בישולם, אפשר להקפיא את הניוקי. רק תוודאו שהן ייבשו לחלוטין לפני שתכניסו להקפאה.

מה עושים אם הרוטב יוצא סמיך מידי?
אם הרוטב מדקק, אפשר להוסיף עוד חלב צמחי או מים. תוסיפו בהדרגה עד שתפוסו את המרקם שאתם רוצים.

האם אפשר לשלב ירקות נוספים ברוטב?
בהחלט! גזר, דלעת ותרד יכולים להוסיף טעמים ונפח. ככל שהירקות בהרכב, כך המנה תהיה בריאה יותר.

מה מומלץ להגיש עם הניוקי?
הניוקי השוקולדי הזה משתלב נהדר עם סלט רענן בצד, שיכיל ירקות עונתיים, שידגיש את טעמי המנה.

האם אפשר להכין את הניוקי מראש?
כמובן. הכינו את הניוקי ביום קודם והכינו את הרוטב לפני ההגשה. זה יקל עליכם בשעת ארוחת ערב.

האם יש דרך לקצר את זמן ההכנה?
אתם יכולים להשתמש בצלחות ניוקי קנויות, שיחסכו לכם את שלב הכנת הניוקי.

כמה קלוריות יש בצלחת ניוקי?
כעיקרון, זה תלוי בכמות השמן והחלב הצמחי, אך בדרך כלל צלחת כזו כוללת סביב 350 קלוריות.

למה הניוקי שלי יצא קשים?
אם קיבלתם ניוקי קשים, זה יכול להיות בגלל יתר קמח גם כן. השימו במידה מתאימה ומעביתם את הבצק במשקל תקין.

שיתוף המתכון הזה עם חברים או משפחה הוא הדרך הכי טובה להוקיר את המסורת של אוכל טעים ופשוט. אז לכו על זה, הכינו, שקפו ותיהנו יחד! המנה הזו מתאימה לארוחה חגיגית או סתם לפינוק יומיומי. שיהיה בהצלחה ואשמח לראות אתכם מכינים ומבלים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​