הפיצה המושלמת ב-10 דקות בלבד!
כאשר המחשבה על פיצה עולה, זה לעיתים מסמן את רגעי השיא של הצהרה קולינרית. אנחנו מבינים שהפיצה היא לא רק מאכל, אלא זהו אירוע! כשהסכין נשברת, והגבינה המוזרמת נמתחת, עולם שלם נפתח על צלחת, מלא בטעמים וריחות מדהימים. דמיינו את עצמכם באמצע ערב, רעבים, והפתרון נמצא במטבח שלכם, לא יותר מעשר דקות משם.
אז למה שכולם לא ידעו על המתכון המהמם הזה? פיצה ב-10 דקות ללא שמרים, שמגניבותה מתחילה מהמרכז ומסתיימת עם התוספות שאתם אוהבים! כל מה שאתם צריכים הוא קצת חשק והרבה סבלנות לרגע שבו תטעמו את היצירה שלכם.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל
- מוגש ל: 2-4 מנות
הרכיבים הדרושים
בואו נעמוד על המרכיבים המרכזיים שבין הידיים שלנו. ללא מרכיבים מיותרים, הפיצה הזו פשוטה, מהירה ומספקת את התוצאה המושלמת שכולנו אוהבים.
- 1. 2 כוסות קמח (אפשר קמח חיטה, כוסמין או קמח ללא גלוטן)
- 2. 1/2 כוס מים פושרים
- 3. 1/4 כוס שמן זית (איזה אגדי)
- 4. 1 כפית מלח
- 5. 1/2 כוס רסק עגבניות
- 6. 1 כוס גבינת מוצרלה מגורדת (לתחושות משגעות באמת)
- 7. תוספות לפי בחירה (אולטרה מושכות): פפרוני, פפריקה, זיתים, פטריות, פרוסות בצל, בצל ירוק, או כל מה שעושה לכם את זה!
אם תרצו, אתם יכולים להוסיף חלופות ירוקות כמו תרד, ברוקולי או אפילו גזר! עושות כל ביס נשגב והכי טעים שיש.
שלבי ההכנה
לפני שאנחנו מתקדמים, בואו נדבר על איך שהפיצה הזו מגיעה לחיים! תראו שלא מדובר במשהו מסובך – זה קלות וזהירות בכל צעד ושעל.
- מקפלים את כל המרכיבים לקערה ומערבבים היטב עד שהקמח נמעך עם השמן והמים.
- מעבירים את התערובת למשטח עבודה ויוצרים כדור בצק חלק.
- מרדדים את הבצק בעזרת מערוך לגובה של בערך 1 ס"מ.
- מעבירים את הבצק לתבנית אפייה מרובעת מרופדת בנייר אפייה.
- ממשיכים ומהדקים את הבצק לתוך התבנית, כדי ליצור בסיס לפיצה.
- מרססים את רסק העגבניות על הבצק ומפזרים עליו גבינת מוצרלה מגורדת.
- מוסיפים את כל התוספות שאתם אוהבים בשכבות, כמו פפרוני או פטריות.
- מחממים תנור ל-220 מעלות צלזיוס.
- אופים במשך 8-10 דקות או עד שהגבינה מתמימה והגבולות מקבלים צבע זהוב ומגרה.
- מוציאים מהתנור ומניחים לפיצה להתקרר במשך כ-2 דקות לפני שחותכים לחתיכות.
השלב האחרון הזה מדהים, כי הוא מוביל אתכם בדיוק לרגע בו אתם טועמים את הפיצה המושלמת, אחרת – אף אחד לא יאכל את ה"קריספי" הזה!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אם אתם רוצים לעלות את העניין לרמה הבאה, תשקלו את התוספות הבאות:
- רוטב פסטו – מרחיב אופקים מכל הבחינות ונותן נגיעות ירוקות נהדרות.
- פפריקה חריפה – מוסיפה חריפות מהממת.
- שום קצוץ (או פרוסות דקות) – נותן טוויסט מהמם.
- שימורי תירס – מתוקים ונחמדים.
- ביצה עלומה מעל – מוסיפה ניגודיות ועסיסיות.
אל תהססו לשדרג עם כל מה שעושה לכם את זה – תתפרעו! פיצה היא הבדיחה הכשרה של המטבח.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את הבצק מראש?
כן, אתם יכולים להכין את הבצק מראש ולשמור אותו במקפיא. כשיש לכם חשק לפיצה, תוציאו והעבירו למקרר עד שיתחמם.
מהו הזמן האידיאלי לאפייה?
האידיאלי הוא לא יותר מ-10 דקות. השגיחו היטב כדי שלא יישרף.
האם אפשר להשתמש בסוגי קמח אחרים?
בוודאי! אתם יכולים להשתמש בקמח כוסמין או קמח תפו"ח. הכל תלוי בטעמים שמועדפים עליכם.
האם אפשר להכין את הפיצה על גריל?
כן! זה יוצר טעמים יחודיים. כל מה שתצטרכו לעשות זה להניח את הפיצה על הגריל ולתת לחריכה לעשות את שלה.
האם אפשר להכין גרסה טבעונית?
בהחלט! פשוט החליפו את הגבינה בגבינת קוקוס או גבינת צמחים.
איך אדע שהפיצה מוכנה?
כשהגבינה משציפה והצבעים מוזהבים, זה הזמן לחגוג!
מה ניתן להוסיף למילוי?
תוספות כמו תרד, ברוקולי או קישואים מועילות מאד. הכל מתקבל בברכה.
האם אפשר להכין פיצה קטנה?
כמובן! זה יקצר את שלב האפייה, פשוט שימו לב לשגיאות ולא לחכות יותר מדי.
מה עושים אם הבצק יבש מדי?
אם הוא יבש, הוסיפו עוד כמה טיפטופים של מים, והכל יסתדר.
האם ניתן לאחסן את הפיצה לאחר שהיא מוכנה?
פיצה שנשארה? אסור לזרוק! ניתן לשמור במקרר ולהפחית לחמם.
אז מה אתם אומרים? עתה כשכבר יש לכם מתכון לפיצה מדהימה ב-10 דקות, הגיע הזמן להכין אותה ולהרגיש את הטעמים הנפלאים. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות כדי שגם החברים שלכם ייהנו מהממתקים הללו! כל אחד וכולנו, בואו נעשה טעים ואגדי!