פיקניה בתנור בישול ארוך – טעים וקל להכנה!

פיקניה בתנור בישול ארוך

מאמר זה נוגע בלב ליבה של אחד המנות היותר רומנטיות והטעימות של המטבח הבשרי – פיקניה בתנור בישול ארוך. מדובר על מנת בשרית שמשיגה את האיזון המושלם בין מרקם, טעמים וחום של הבית. בעזרת טכניקת הבישול האיטי, אנחנו מקבלים פיסת בשר רכה, נימוחה, שמתמוססת בפה בכל ביס וביס. ואולי בעצם הכל מתחיל מהזמן. הזמן הוא החבר הכי טוב של הבשר, והוא יעניק לנו את החוויה המושלמת. אז למה אתם מחכים? בואו נצלול לעולם המופלא הזה!

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן בישול: 3-4 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

בכדי להכין פיקניה מדהימה בתנור בישול ארוך, נחוץ לנו רשימה של מרכיבים פשוטים, אבל כאלה שיש להם את הכוח להפוך את המנה למעלפת. אז מה אנחנו צריכים? להלן המרכיבים:

  • 1.5 ק"ג פיקניה איכותית (עדיף מהאסקרי או טלה מגדלים)
  • 3 כפות מלח גס
  • 2 כפות פירורי שום (או 5-6 שיני שום קצוצות)
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס ציר בשר (או מים להרטבה)
  • 6-8 גבעולי רוזמרין טרי
  • 4-5 תפוחי אדמה בינוניים, חתוכים לקוביות
  • 1 בצל גדול, פרוס

רוצים לגוון? ניתן לשדרג את המתכון עם תוספות כמו גזר קלוף או פטריות שמפיניון, שיביאו טעמים חדשים ומרעננים למנה.

שלבי ההכנה

כעת הגיע הזמן להיכנס לתהליך הבישול! הנה השלבים המנחים שיביאו אותנו ליצירת מנות בשריות מדהימות:

  1. מחמים תנור ל-160 מעלות צלזיוס.
  2. מניחים את הפיקניה על קרש חיתוך ומבקרים את שכבת השומן. חובתכם היא ליצור חריצים בשומן, אך לא לחרוץ את הבשר עצמו.
  3. מעבירים כף מלח גס לאחר הצדדים של הפיקניה ומוודאים שהיא מצופה בצורה אחידה.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את השום, הפפריקה ושמן הזית עד שמתקבל תערובת אחידה.
  5. מורחים את התערובת על הפיקניה מכל הצדדים, ונותנים לה לשבת כ-15 דקות למרינדה.
  6. בתבנית גדולה שמים את תפוחי האדמה, הבצל והעוברים שנותנים טעם (כמו רוזמרין).
  7. עליהם מניחים את הפיקניה, עם שכבת השומן כלפי מעלה.
  8. מוסיפים את הציר לתבנית, כדי לשמור על לחות.
  9. עוטפים בנייר כסף ומהדקים את הקצוות.
  10. מכניסים את המנה לתנור למשך 3-4 שעות, עד שהבשר רך ומתרכך.

כשהדקות עוברות לאט ובדיוק כשאתם חושבים שתחלוף נצח, מתחילים בשלב של המנה המעלפת הזו!

תוספות ושדרוגים אפשריים

מהיכולת לשדרג את המנה הסופר הזו? ובכן, כשמדובר בפרזנטציה, אפשר להגיש לצד הפיקניה סלט ירקות רענן עם שמן זית, לימון וזעתר. זה יספק טעמים חמצמצים שישלימו את העושר של הבשר. ואם רוצים, תוספת של ספגטי שוקר או אורז זעפרן יוסיפו מפל קרמי לכל ביס.

ובאמת שלא יזיק לנסות להרכיב פיקניה בגרסה טבעונית, באמצעות ביצוע תהליכי החלפת המרכיבים עם חלבון צמחי כגון טופו מעושן שמרוויח טעמים עשירים מאוד.

שאלות ותשובות

מה זה פיקניה?

פיקניה היא נתח בשר מהחלק העליון של הצלע, ידועה בטעמה העשיר ובמרקם הנימוח שלה.

האם יש אפשרות לבשל פיקניה במקרוגל?

למרות שהמקרוגל מצוין להכנת אוכל מהיר, פיקניה דורשת בישול ארוך כדי שהיא תשמור על רכותה, לכן מתודולוגיית הבישול האיטי בתנור היא אמיצה יותר.

איך ניתן לדעת שהפיקניה מוכנה?

כשמטבעות הבשר נפרדות בקלות בעת כריתתן והטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-85 מעלות צלזיוס.

האם אפשר להכין פיקניה מראש?

בוודאי! ניתן לבשל אותה יום קודם, ואז לעטוף ולשמור במקרר. כשתהיו מוכנים לאכול, פשוט חמו שוב בתנור.

מה כדאי להגיש עם פיקניה?

מומלץ להגיש עם תפוחי אדמה אפויים, סלט ירוק טרי או פירה עשיר.

כיצד ניתן לבדוק את רמת הצלייה?

לשימוש במד thermometer. הגעו לחום פנימי של לפחות 78 מעלות צלזיוס לרוטב בינוני.

האם ניתן להמיר את הפיקניה בחזיר?

כן, אך שימו לב שזמן הבישול עשוי להשתנות בהתאם לנתח הנבחר.

מה לעשות אם התנור שלי קטן?

ניתן לחצות את הנתח לשניים ולהתאים אותו בגובה התנור.

איפה אפשר לקנות פיקניה בטוחה?

הפיקניה נמצאת כמעט בכל קצביה איכותית, כפי שהיא מכילה הרבה טעמים.

אי לכך, אתם לא צריכים יותר לחכות! השיקו את הכישרון שלכם והכינו פיקניה בתנור בישול ארוך שתככב בכל שולחן! שתפו את המנה המיוחדת הזו עם החברים והמשפחה ותנו להם לחוות את הטעמים המדהימים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​