איך להכין פסטייה בשר שתפעים את כולם

"`html

פסטייה בשר – שילוב המושלם של טעמים!

פסטייה בשר היא לא רק מנה, אלא סיפור שמתחיל בשורשים תרבותיים עמוקים ומלאים בטעמים מדהימים. דמיינו רגע את המנעד של הטעמים שבסיס המנת פסטייה הזו – בשר טחון, תבלינים, פירות יבשים ואגוזים, עטופים בבצק פריך שנמס בפה. זו לא סתם פסטייה, זו פסטייה שמשגעת את כל מי שמתיישב לאכול לצידה, כזו שאחר כך רק מתלהבים ממנה בפני כל החברים! אחרי שתכינו את הפסטייה הזו, לא רק שהאורחים שלכם יתפנקו – הם גם יבקשו מתכון!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה כולל: 90 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8 מנות

אז בואו נתחיל להסביר על כל שלב ושלב בעבודה הזו. פסטייה היא מנה שהמרכיבים שלה יכולים להכיל אלמנטים מגוונים ועדינים, כך שהיא מתאימה לכל אירוע – זה יכול להיות ערב משפחתי, חג, ולא נדיר גם מסיבת הפתעה. למי שאוהב לבשל כמו סבתות, זהו המתכון המושלם!

המרכיבים הדרושים

  • 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תערובת)
  • 1 בצל קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 100 גרם צימוקים
  • 100 גרם אגוזי פקאנים קצוצים
  • 2 ביצים
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית כמון
  • מלח ופלפל לטעם
  • 1 חבילת דפי פילו (בערך 12 דפים)
  • 50 גרם חמאה מומסת
  • 1/2 כוס מים
  • אבקת סוכר וקינמון לקישוט (אופציה)

כעת, רגע לפני שניכנס לעבודה עם הבצק המעולה הזה, חשוב לציין שהפסטייה הזו יכולה להיות גם בכיוון בריאותי יותר. במקום הבשר, אפשר להשתמש בקטניות כמו חומס או עדשים, וזה יוכל להעלות את הערכים התזונתיים במנה המדהימה הזו!

שלבי ההכנה

  1. מחממים שמן זית במחבת ומזהיבים את הבצל עד ריכוך.
  2. מוסיפים את השום המטוגן ומערבבים עד שיש ריח מתפשט במטבח.
  3. מוסיפים את הבשר הטחון ומבושלים עד שהבשר נהיה חום.
  4. מסננים את הצימוקים ומוסיפים אותם לתערובת הבשר יחד עם האגוזים, קינמון, כמון, מלח ופלפל.
  5. מסננים את תערובת הבשר ומניחים להתקרר.
  6. בינתיים, מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  7. ממיסים את החמאה ומניחים דף פילו על התבנית כשאתם מרטיבים אותו בחמאה.
  8. מניחים עוד 5 דפי פילו לצד דף הפילו הראשון, כל אחד בתורו עם חמאה.
  9. מניחים את תערובת הבשר במרכז דפי הפילו.
  10. סוגרים את דפי הפילו כעוטף סביב הבשר, ומברישים מעל עם חמאה.
  11. אופים במשך 30 דקות, עד שהפסטייה מזהיבה ומחממת את הלבבות.
  12. כשהפסטייה מוכנה, מפזרים מעל אבקת סוכר וקינמון עבור תוספת חווייתית והגשה יפה.

ברגע שתוציאו את הפסטייה מהתנור, היא תיראה מעלפת ותפיץ ריח מעורר חושים! המתקדמים שביניכם יכולים לשדרג את המנה עם רוטב יוגורט צדדי, שילוב של טחינה ולימון או אפילו סלט ירוק מרענן.

תוספות ושדרוגים אפשריים

כבר התחלנו לדבר על שדרוגים אפשריים, אז בואו נרחיב קצת על זה! בדיוק כמו כל מנה טובה, גם כאן יש מקום לביטוי אישי: אפשר להוסיף לתערובת הבשר תבלינים נוספים כמו כורכום, או לשדרג את זה עם פירות יבשים נוספים כמו משמשים או תמרים.

אוהבים חריף? נוסיף צ'ילי או חריף מתון לתעם את הבשר. ואם תרצו אווירה חגיגית יותר – זה הזמן לשקול להוסיף דבש למילוי או קישוטים מעל כמו אגוזים קלויים. השמיים הם הגבול!

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הבצק מראש?

בהחלט! בצק הפילו יכול להישמר במקפיא להיות בשימוש תוך כמה ימים ולהשתמש כאשר אתם מוכנים.

מה אפשר לשים במקום הבשר?

בתקופה הזו שיותר ויותר אנשים פונים לתזונה צמחונית, אפשר להשתמש בקטניות או ירקות מוקפצים כמו קישואים והולי פוס.

האם זה מתאים לאירועים מיוחדים?

כן! הפסטייה מתאימה להתכנסויות משפחתיות, מסיבות חג ודברים נוספים.

כמה זמן ניתן לשמור את הפסטייה במקרר?

הפסטייה נשמרת במקרר עד שלושה ימים, אבל מומלץ לאכול אותה כשהיא עדיין חמה ופריכה.

האם יש עורר מוח בצל?

כמובן! אפשר לשים שום או בצל ירוק אם זה הכיוון שלכם על מנת לעודד את ה״התפשטות הניחוחות״ מכל הכיוונים.

מה עושים אם אין לי אגוזים?

זה בסדר – אפשר פשוט להשאיר את זה מחוץ למתכון או לשים חצי כוס קמח קוקוס אתם צריכים פעם אחת לשדרס את מתכון הפסטייה.

האם אפשר להקפיא את הפסטייה?

כן! אל תשכחו לאפות אחרי שהפסטייה קפואה, ורק כשתהיה מוכנה – יוצאים אל החגיגה!

מה ניתן להוות כקישוט בצד?

יוגורט עם שום, טחינה, סלט ירקות קיץ – כל אחד יכול להוסיף את האהובים עליו כדי לשדרג את המנה!

האם ניתן להחליף את אגוזי פקאנים?

בהחלט! אתם יכולים להתחיל מאלmonds או אפילו חמוציות.

איך אני יודע אם הפסטייה מוכנה?

ברגע שהבצק פריך וזהוב, זה הזמן לחתוך וליהנות!

אז מה לשים לב? הפסטייה הזו משגעת בכל ביס ומתחברת לכל החושים. בואו והכינו אותה גם אתם, ולא שכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם כל החברים! אתם תהיו בטוחים שכולם יבקשו את המתכון גם לכם!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​