נודלס עם טופו – המתכון שישנה את כל מה ששמתם בפה!

נודלס עם טופו במצבע ממכר

דמיינו לעצמכם את התמונה: מיכל של נודלס חמים, מתובלים בטעימות נוספות, בשילוב עם טופו זהוב ומיוחד. זה נראה משלוח מעולה מהמסעדה האהובה עליכם, אך אם נודה על האמת – זה מה שממתין לכם במטבח. אנחנו הולכים להיכנס לעולם המדהים של נודלס עם טופו, ויחד ניצור מנה אגדי שתגרום לכולם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מנות: 4 אנשים

הרכיבים הדרושים

כעת אנו נציג את כל הרכיבים הנדרשים להכנת המנה המושלמת הזו. בטוח תמצאו כמה דברים מפתיעים!

  • 250 גרם נודלס ביצים (אפשר גם נודלס אורז אם רוצים גרסה ללא גלוטן)
  • 300 גרם טופו Firm, חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן סומסום
  • 2 שיני שום, קצוצות דק
  • 1 שורשginger, קצוץ דק (או כפית של ג׳ינגר יבש)
  • 2 כפות סויה (או tamari לגרסה ללא גלוטן)
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק (אופציונלי)
  • 1 פלפל חריף, קצוץ (לא חובה, אבל זה משגע!)
  • 2 גזר בינוניים, קלופים וחתוכים לרצועות דקות
  • 1 בצל ירוק, קצוץ דק
  • עלים ירוקים (כגון כוסברה או בזיליקום) לקישוט

מרכיבי חלופיים

למי שמחפש גרסה טבעונית – אתם בהחלט יכולים להחליף את הטופו בקטניות כמו חומוס או עדשים. הצבעוניות והמרקם יהפכו את המנה לאוורירית. אפשר גם להוסיף ירקות שונים, כמו זוקיני או broccolini! זה בריא, אגדי ומרענן.

שלבי ההכנה

ועכשיו, נכנס לשלב הפרקטי! תחזרו כמה פעמים לאותם שלבים, עד שהטעמים יבואו יחד!

וודאו שהנודלס באים בדרגה הנכונה והחומרים כולם זמינים.

  1. מבשלים את הנודלס לפי ההוראות שעל האריזות, מסננים ומניחים בצד.
  2. מחממים שמן סומסום בווק או מחבת רחבה על חום בינוני.
  3. מוסיפים את השום והשורש ג’ינג’ר ומערבבים כ-30 שניות עד שהם מתחילים לבעבע.
  4. מוסיפים את קוביות הטופו למחבת ומטגנים עד שהן מזהיבות מכל הצדדים, כ-5-7 דקות.
  5. מוסיפים את הגזר ופלפל החריף ומערבבים, מטגנים כ-3 דקות נוספות עד שהירקות מתרככים.
  6. מוסיפים את הנודלס המבושלים ומערבבים היטב.
  7. יוצרים רוטב שכולל את הסויה ורוטב הצ'ילי, ומוסיפים לתערובת הנודלס. מערבבים טוב.
  8. מוסיפים את הבצל הירוק ואת עלי הכוסברה לקישוט ומערבבים שוב.
  9. מגישים חם ומקשטים עם עוד עלים ירוקים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים להוסיף עוד גיוון למנה, יש כמה שדרוגים שיכולים להפוך את המנה למעלפת.

  • אפשר להוסיף ביצה קשה או ביצת עין על גבי המנה.
  • שדרוג נוסף יכול להיות קשיו קלוי או אגוזי פקאן – זה מוסיף קר crunch רציני.
  • למי שאוהב פיקנטי, תוספת של רוטב סרירצ'ה תעיף את זה לגבהים חדשים!
  • ולמי שמחפש בריאות – הוספת קייל או תרד בסוף הבישול תהפוך את המנה למושלמת מבחינה תזונתית.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את המנה במקרר?
המנה מתאימה לשמירה במקרר למשך 2-3 ימים. תמיד כדאי לחמם היטב לפני האכילה.

האם ניתן להקפיא את הנודלס?
ההמלצה שלי היא לא להקפיא את הנודלס, אך ניתן להקפיא את הטופו והירקות, שלעיתים יהיו אפילו יותר טעימים לאחר ההקפאה.

מה אפשר להחליף בטופו אם אני לא אוהב את הטעם שלו?
אולי כדאי לנסות פירה מהקישואים או חומוס לטעם ייחודי וטקסטורה שונה!

מה מארז הטופו הנכון?
הטופו Firm מצוין כיוון שהוא שומר על הצורה שלו בבישול והופך פריך וטעים.

האם יש אפשרות של גרסה לדלת פחמימות?
אפשר להחליף את הנודלס עם קישוא גזר או קוואקר.

האם המנה מתאימה לילדים?
בהחלט! הוספת רוטב מתוק ואפשרות לרסס את הירקות עם מסמינים יכולה להפוך אותה למאכל אהוב על הילדים.

איך אפשר לוודא שהטופו לא יידבק למחבת?
השתמשו בשמן סומסום איכותי והתחילו לטגן על חום בינוני.

מה ניתן להוסיף כדי להפוך את המנה ליותר פיקנטית?
כמובן שסירצ'ה או רוטב צ'ילי מתוק יכולים להוסיף את תחושת החריפות שרבים אוהבים.

מה לצורך תיבול המנה?
מותר להוסיף תיבול נוסף כמו קימל, כמון או אפילו אבקת קפיארית – זה יכול להוסיף טעמים עזים!

האם אפשר להכין את המנה בלי ירקות?
מומלץ להוסיף כמה ירקות, אך אפשר להתאים את המנה גם למי שאינו אוהב ירקות בתנאים.

אז למה אתם מחכים? תיכנסו למטבח, תצאו עם המנה המדהימה הזו, ותעלו את התמונות שלה לרשתות החברתיות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​