כופתאות מתכון שיהפוך את הארוחה לחוויה בלתי נשכחת

"`html

כופתאות מדהימות שמעלפות את החיך

לא משנה אם אתם חובבי אוכל או סתם רעבים בשבת אחרי הצהריים, כופתאות הן בהחלט התשובה לעונג הקולינרי שלכם. דמיינו לכם ביס שמלא בטעמים, אוורירי ונימוח, ופתאום אתם משוגעים על כופתאות ולא יכולים להפסיק לאכול! אז בואו נתחיל להכין את הכופתאות הכי טעימות שיש, כאלה שיגרמו לכם ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

המרכיבים הדרושים

כדי להכין את הכופתאות האלה, נזדקק לרשימה מגניבה של מרכיבים פשוטים שמלמדים אותנו שאוכל טעים לא חייב להיות מורכב. אז הנה הרשימה:

  • 2 כוסות קמח (אפשר להשתמש בקמח דל גלוטן למי שמעוניין)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 כוס מים פושרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות שמן זית (או חמאה לטעימה נוספת)
  • 3-4 כפות עשבי תיבול קצוצים (כמו פטרוזיליה, נענע או תימין)
  • למילוי: 200 גרם גבינת ריקוטה או גבינת פטה (דילים למי שחי את החיים הבריאים)

כך, כאשר הכופתאות יהיו מוכנות, נוכל למלא אותן בגבינה עתירת טעמים. אתם יכולים גם להמיר את הגבינה במילויים אחרים כמו פטריות, תרד או אפילו תערובות ירקות שונות!

שלבי ההכנה

עכשיו, כשיש לנו את כל המרכיבים המדהימים, בואו נתחיל את שלבי ההכנה. תכנסו למצב של ריכוז, כי זה הולך להיות מסע טעים!

  1. בקערה גדולה, נניח את הקמח, המלח והשמן ונערבב היטב.
  2. נעשה חור קטן במרכז ונוסיף את הביצה וגם את המים בהדרגה.
  3. נתחיל לערבב בתנועות סיבוביות עד שהתערובת מתאחדת לכדור בצק רך ונעים.
  4. נעטוף את הבצק בניילון נצמד ונניח לו לנוח במשך 15 דקות.
  5. בינתיים, נוכל להכין את המילוי – נערבב את הגבינה עם עשבי התיבול הקצוצים.
  6. נוציא את הבצק ונדלדל אותו על משטח מקומח בעובי של כ-1 ס"מ.
  7. נחלק את הבצק ל-6 פיסות וניצור מכל פיסה עיגולים בעזרת כוס או חותכן.
  8. נניח כפית ממילוי הגבינה במרכז כל עיגול.
  9. קפל את העיגול לחצי וסגור היטב את הקצוות, כדי שהמילוי לא יברח בזמן הבישול.
  10. בשלב הזה, נרתיח סיר גדול עם מים וזון במלח והכופתאות יתבשלו למשך 5-7 דקות.
  11. כשהן צפות, זה הזמן להוציא אותן בעזרת כף מחוררת ולהניח על צלחת.

תוספות אפשריות

כופתאות זה לא רק יחודיות ומגיעות עם כל מיני תוספות שמוסיפות טעמים מדהימים!

  • רוטב שמן זית עם שום קלוי – משגע את החיך ונותן טוויסט נוסף!
  • קצת גבינת פרמזן מגורדת מעל לסיום המושלם.
  • סלט טרי עם ירקות צבעוניים – כדי להרגיש בריא ולשבור את הנימוחות של הכופתאות.
  • רוטב עגבניות או פסטו – מוסיף וייב של איטליה למנה המיוחדת!

שאלות ותשובות

מה אם אין לי קמח חיטה, אפשר להשתמש בקמח אחר?
בעיה או לא, אפשר בהחלט להשתמש בקמח תפו”א או קמח שקדים אם אתם מחפשים לגרסה ללא גלוטן. שמרו על היחסים יחסית לאותם 2 כוסות.

כמה זמן אפשר לשמור את הכופתאות במקרר?
אם נשארו לכם כופתאות (אני בספק…), הן יחזיקו מעמד במקרר עד 3 ימים. אני ממליץ לחמם אותן על מחבת קטנה לפני ההגשה, כדי לשמור על הטעמים המדהימים.

האם אפשר להקפיא את הכופתאות?
בהחלט! ברגע שהכופתאות מוכנות, תנו להן להתקרר ואחר כך הניחו אותן בקופסה אטומה. הן יישארו טריות במקפיא במשך חודשיים!

מה אם אני רוצה לגרסה טבעונית?
בטח! ניתן להמיר את הביצה בכפית זרעי פשתן עם 3 כפות מים. בנוסף, השתמשו בגבינת טופו במקום גבינת ריקוטה.

איך אני יודע אם הבצק צלח?
אם הבצק נדבק, זה אומר שעוד צריך להוסיף קמח. אם הוא רך ונעים למגע, הוא מוכן לשלב הבא.

האם אפשר להשתמש במילויים אחרים?
כמובן! אתם יכולים לשים אורות של ירקות כמו קישואים או פטריות או אפילו מילוי בשר טחון, לכל מתכון שמתחשק לכם.

איך כדאי להגיש את הכופתאות?
כופתאות נמסות בפה הן מושלמות מוגשות עם רוטב מתוק, רוטב שמן זית, או לצד סלט רענן.

איזה עשבי תיבול הכי מתאימים למילוי?
עשבי תיבול כמו פטרוזיליה, שיני שום או רוזמרין יכולים להוסיף טעמים משגעים למילוי. תנסו לגוון!

האם אפשר להכין כופתאות בשיטות בישול אחרות?
כמובן! אפשר גם לטגן אותן בשמן עמוק, אבל אז הטעמים והקלות עלולים להשתנות.

איזה טיפים יש לכם שמסייעים לי להצליח בהכנה?
לא להיבהל אם הבצק לא מתמזג מיד. כדאי להוסיף עוד מים בהדרגה. ומומלץ לשמור על טמפרטורת החומרים – הם יפעלו טוב יותר בטמפרטורת חדר.

עכשיו שאתם יודעים איך להכין את הכופתאות האלו בצורה מושלמת, אתם חייבים לחלוק את המתכון עם חברים ובני משפחה! אל תשכחו ללחוץ על הכפתור "שיתוף" ברשתות החברתיות ולעודד את כל העולם לטעום מהפלא הזה!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​