עוגת שיבולת שועל בריאה שתשנה את חייך!

"`html

עוגת שיבולת שועל בריאה

מישהו אמר עוגת שיבולת שועל? אם אתם מתכוונים להחיות את הבוקר שלכם בעוגה מדהימה, ממכרת ומעלפת, הגעתם למקום הנכון. עוגה זו היא שילוב מושלם בין בריאות לטעימה, כך שאתם תזכו ללקק את האצבעות ולכם לא יהיה לא נעים להציע לכם פיסת עוגה נוספת. פנינים של בריאות, טעמים נהדרים וקלות הכנה – כל מה שצריך להכין עוגה אגדה שתשאיר אתכם במתח לחתיכה הבאה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמות מנות

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מצרכים לכ-8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

עוגת שיבולת שועל שלנו עשויה מחומרים על זמניים, שמאז ומעולם ישבו על שולחנו של כל טיפוס בריא שמעריך מזון טוב. השיבולת שועל היא בסיס מנצח שלא רק מספקת ממלכת חלבונים אלא גם כוללת סיבים תזונתיים מדהימים. אז בואו נתחיל עם המרכיבים:

  • 2 כוסות שיבולת שועל
  • 1/2 כוס סוכר חום או תחליף מתוק
  • 1/2 כוס שמן קוקוס או קנולה
  • 2 בננות בשלות (או 1/2 כוס רסק תפוחים לקהלה טבעונית)
  • 1/4 כוס חלב (חלב קוקוס, או חלב שקדים לצמחונים)
  • 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים (או כל אגוז אחר לבחירתכם)
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 חצי כוס שוקולד מריר קצוץ (לליבון טעמים, אם רוצים)

לגרסה ללא גלוטן, אפשר להמיר את השיבולת שועל בשיבולת שועל כשרה ללא גלוטן. כך תוכלו ליהנות מעוגה משגעת גם אם אתם נמנעים מגלוטן!

שלבי ההכנה

ההכנה עצמה פשוטה להפליא! עם קצת מגע של יצירתיות, אתם תעשו קסמים במטבח. בואו נתחיל!

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס ומניחים תבנית אפייה עם נייר אפייה.
  2. בקערה גדולה, מועכים את הבננות ומוסיפים את השמן והסוכר. מערבבים היטב.
  3. מוסיפים את החלב ומערבבים עד שהתערובת אחידה.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את השיבולת שועל, הקינמון, הסודה לשתייה והמלח.
  5. מוזגים את תערובת השיבולת שועל לתוך קערת הבננות ומערבבים עד התאמה.
  6. אם אתם רוצים, מוסיפים את אגוזי המלך והשוקולד ומערבבים.
  7. מוזגים לתבנית ואופים במשך 30 דקות או עד שהעוגה מזהיבה.
  8. ממתינים 10 דקות להתקררות התבנית לפני החיתוך.

ועכשיו, לאחר שמסיימים את ההכנה, נותרו לנו כמה רעיונות לשדרוגים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

העוגה הזו היא כמו בד לבן שעליו אתם יכולים לצייר את היצירה שלכם. יש לא מעט שדרוגים שיכולים להפוך אותה לעוד יותר מדהימה:

  • תוספת של פירות יער טריים או קפואים לקיץ מרענן.
  • הוספת דובדבנים קצוצים או פירות אחרים כמו קיווי ואפרסקים.
  • החלפת אגוזי המלך באגוזי לוז או קשיו.
  • שדרוג עם ציפוי שוקולד – רק למי שאוהב את הצד המתוק יותר.
  • הוספת קקאו לתערובת כדי להפוך אותה לעוגת שוקולד מעלפת.

שימו לב שהשדרוגים לדעתי מתאימים למי שרוצה לגוון את השוק. תיהנו מהיצירה!

שאלות ותשובות

מה אפשר לשים במקום הבננות? אפשר להשתמש באגסים מרוסקים, רסק תפוחים או אפילו יוגורט טבעי. כל אלה יכולים להוסיף לחות מדהימה לעוגה.

האם מדוברת בעוגה מתוקה? בהחלט! אף על פי שאנו משתמשים בסוכר חום, אפשר להפחית אותו אם רוצים גרסה פחות מתוקה.

כמה זמן שימור ההגשה של העוגה? כשהעוגה קפואה, היא שומרת על טריות שלה ועד שבוע במקרר. ההקפאה עושה פלאים!

איך הכי טוב לחמם את העוגה? פשוט להחזיר אותה לתנור על חום נמוך או להשתמש במיקרוגל, עד שהיא מתחממת היטב.

האם אפשר להכין את העוגה מבעוד מועד? בהחלט! יש המון טעמים חדשים שהתפתחותם יכולה להתפתח טווח זמן החיתוך.

האם צריך להשתמש בשביל זאת בתבנית מגון? לא! תבנית אפייה רגילה מספיקה. אפשר גם להכין אותו בתבניות אישיות למראה מגניב.

איך לדעת מתי העוגה מוכנה? בדקו עם קיסם – אם הוא יוצא יבש, העוגה מוכנה.

האם אפשר לגרום לעוגה להיות דלת פחמימות? אפשר. פשוט להמיר את השיבולת שועל בקמח קוקוס, והכנסו חומרים הכנה נוספים כמו אגוזי קוקוס טחונים.

מה ניתן להוסיף כדי לשדרג את המרקם של העוגה? שדרגו עם ציפוי גרנולה: שתיים עד שלוש כפות גרנולה על החלק העליון של העוגהין עור ככה יהיו לכם משהו פריך שנמרח את העוגה.

מה כדאי לעשות אם העוגה נראית ספקית? אם כן, יש להוסיף קצת חלב נוסף או מרכיב נוזלי. זה ללא ספק יעזור לכם לתקן את המצב.

בסופו של דבר, אם אהבתם את המתכון המדהים הזה, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם! מי לא רוצה לדעת איך להכין עוגה מושלמת, הכי טעימה שיש, בריאה ומעלפת? קדימה, תשתפו ותפיצו!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​