מתכון לראמן צמחוני – מנה מדהימה וממכרת!
אמנם לא נתחיל את הפסקה הזו באמירה שמדליקה אותנו כמו סיר רותח, אבל אם אתם מחפשים מנה מנחמת ואוהבת, הגעתם למקום הנכון! הראמן הצמחוני שלנו הוא לא סתם מתכון; הוא חמם לבבות של רבים והפך לאגדה בעקבות השילוב של טעמים עשירים, מרקם מושלם ואפילו כמה הצעות לשדרוגים מסיביים. הוא מושלם אישי לכל רגע בחיים – מארוחות ערב מהירות ועד לאירוח עם משפחה וחברים. רק תדמיינו את זה: קערה ריחנית מלאה בשיפרון ירוק, טופו פריך, פטריות מעלפות ונתחי ירקות מרעננים, כאשר כל הלב מתמלא בשמחה ותחושת רוגע. בואו נחפל את משרדנו ונקפוץ לתוך התהליך המדהים של הכנת הראמן הצמחוני!
זמן הכנה: 30 דקות, רמת קושי: קלה, למספר מנות: 4
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4
הרכיבים הדרושים
בואו נתחיל עם כל המצרכים המדהימים שצריך כדי להכין את הראמן הצמחוני שלנו. מדובר ברשימה שכוללת טעמים מטריפים שכל אחד מהם מציע משהו מיוחד במינו:
- 200 גרם אטריות ראמן או נודלס דקים אחרים
- 1 ליטר מרק ירקות (אפשר להכין ביתי או לקנות מוכן)
- 200 גרם טופו, חתוך לקוביות
- 2 כפות שמן שומשום
- 1 בצל ירוק, קצוץ
- 2 גזר, קלופים וחתוכים לרצועות דקיקות
- 100 גרם פטריות שיטאקי, פרוסות דק
- 1 קולורבי, קלוף וחתוך לקוביות
- 3 שיני שום, קצוצות
- 1 סמ»ר ג'ינג'ר, קצוץ דק
- 2 כפות רוטב סויה
- 2 ביצים (אופציונלי, לכם הצמחונים)
- מטריה של כוסברה לקישוט (לפי הטעם)
עכשיו, אם אתם מחפשים לקחת את המנה הזו צעד קדימה, תוכלו לשדרג את האופציה על ידי החלפת הטופו בבסיסים צמחיים אחרים, כמו קוורק או אפילו פטריות פורצ'יני מוצריות.
שלבי ההכנה
הנה הכיוונים של איך להכין את הראמן הצמחוני באלפית השנייה:
- מבשלים את האטריות במים רותחים במשך כ-5 דקות עד שהן רכות.
- מוציאים מהמים ושוטפים במים קרים כדי להפסיק את הבישול. שומרים בצד.
- מחממים את שמן השומשום בסיר רחב על חום גבוה.
- מוסיפים את השום והג'ינג'ר ומקפיצים למשך 1-2 דקות עד שהם מתחילים לבעבע ולהפיץ את ריחם המטריף.
- מוסיפים את הפטריות והשום ומקפיצים במשך 3-4 דקות.
- מוסיפים את המרק הירקות ומביאים לרתיחה.
- כשהמרק חם, מוסיפים את הגזר, הקולורבי וטבעות הבצל הירוק. מבשלים עד שהירקות רכים, בערך 5-7 דקות.
- בינתיים, אם אתם רוצים לשדרג, תוכלו לשים את קוביות הטופו במחבת נפרדת עם מעט שמן שומשום ולטגן עד לקבלת צבע זהב פריך.
- בסוף, מוסיפים את הרוטב סויה ומערבבים היטב.
- מחלקים את האטריות לתוך קערות וממלאים במרק עם ירקות וטופו.
- אם אתם רוצים לשדרג עוד יותר, הביאו ביצים קשות, חותכים אותם חצי ומניחים על המרק.
- מוסיפים כוסברה על מנת לאזן את הטעמים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
עכשיו, אם אתם רוצים להניע את המנה הזו לשיאים חדשים, יש כמה אופציות שפשוט אי אפשר לפספס:
- תוספה של מירי פיקים – שמנים חריפים שייתנו טוויסט חריף למנה!
- חישק טופו במנגולד – טופו קוקי! פשוטצרו יפה ואפו אותו!
- להשתמש בנודלס שונים – למה לא לנסות סגנון מחלקי המזרח? נודלס אורז, למשל!
- פטריות חורש שונות – תוספות כמו פטריות מורל או פטריות פורצ'יני יוסיפו טעמים נוספים!
שאלות ותשובות
חייבים להשתמש בטופו או אפשר להשתמש במשהו אחר?
אפשר בהחלט להשתמש בפטריות, קוורק או אפילו גרגירי חומוס כמו מקור חלבון משגע!
האם המרק מצריך הטעמים?
כן, מרק ירקות טוב הוא בסיס מושלם שכן הוא מוסיף עומק למנה ומעשיר אותה בטעמים מרהיבים.
אפשר להכין את המנה הזאת מראש?
אף בעיה! אפשר להכין את המרק ואת האטריות בנפרד עד יום לפני ההגשה, ואז לחבר אותם לפני הארוחה.
איך אני יודעת אם האטריות מבושלות?
דאגו לטעום אותן, אם הן רכות אך לא מתפוררות. זהו סימן שהן מוכנות!
יש טיפים לטעמים חריפים?
גם כן! תוספת של שמן עגבניות חריף או פלפלים חתוכים בהחלט יכול להוסיף חריפות מהסוג שמדליק את הנשמה!
כיצד ניתן להפוך את המנה ליותר בריאה?
תשתשמו שפע יותר ירקות כמו קישואים, ברוקולי או אפילו אספרגוס לשדרוג לאהובים!
האם אפשר להשתמש בגרסה ללא גלוטן?
בהחלט! פשוט בחרו באטריות או נודלס ללא גלוטן והכול בסדר!
כמה זמן אפשר לאחסן את הראמן במקרר?
רוב האנשים שמסכמים את המנה ברוב המקרים שומרים אותה עד 3 ימים. זכור, תוסיפו את האטריות בסוף!
אפשר להקפיא את המנה?
כן, תוכלו להקפיא את מרק הירקות המוכן ללא בעיה. רק זכרו להוסיף את האטריות לאחר ההפשרה כדי שהן לא יתייבשו!
לאיזה מועדף מתאים הראמן הזה?
מאוד קל ואי אפשר לפספס, הוא מתאים לכל אירוע – משפחתי, ערב סרטים או פשוט שבירת שגרה עם חברים!
אני מקווה שהמתכון הזה נתן לכם רעיונות חדשים ומדהימים למנה הראמן הצמחונית שלכם. אני ממליץ לכם לשתף את המתכון הזה עם כל מי שאתם מכירים! תנו לחברים שלכם ללקק את האצבעות ולחוות את הטעמים המדהימים של המנה הזו! שתפו, תהנו ותלכו להכין מיד!