כרובית מצופה בתנור – תענוג של מנה
לא משנה אם אתם בעד דיאטה או סתם אוהבים אוכל טעים, כרובית מצופה בתנור היא בחירה מדהימה, שמשלבת בריאות עם טעם מעולה. זהו ממתק של ירקות, שכן היא מצליחה להיות גם נימוחה וגם קראנצ'ית, עם טעמים מעלפים שילכו מצוין עם כל מנה. יש משהו משגע בכרובית כזו, שמענגת את החיך וגורמת למי שמקיף אותנו לשאול "מה זה? איך אתה מכין את זה?". המופע הויזואלי שלה בשולחן – לבן ויפה, בציפוי זהוב, גורם לכולם לרצות לטעום, וכשהם טועמים – הם לוקים באהבה ממכרת שהופכת את המנה הזאת לאחת מהפייבוריטיות! ומה עם בני המשפחה או החברים? הם גם ירצו לבקש ממכם להכין את זה שוב ושוב.
זמן הכנת המתכון: 30 דקות
רמת קושי: קלה
מנות: 4-6 מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 15 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי ליצור את המנה המוגדרת 'הכי טעימה שיש', אתם תצטרכו כמה מרכיבים פשוטים וזמינים, והם יביאו את הטעמים המיוחדים של כרובית בתנור למרכז השולחן. אז בואו נתחיל!
- 1 כרובית בינונית, מופרדת לפרחים
- ½ כוס קמח (אפשר להשתמש בקמח חומוס לגרסה ללא גלוטן)
- ½ כוס Breadcrumbs (קראנצ'ים) או קמח טף לטבעונים
- 2 ביצים (או תחליף ביצה לטבעונים)
- 1 כפית שום אבקה
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית מלח
- ¼ כפית פלפל שחור
- שמן זית, לריסוס
- גבינת פרמזן מגוררת (אופציונלי – להוסיף נפח של טעמים)
עכשיו, אם אתם רוצים לגרסה בריאה יותר, אפשר לשים פשוט תיבול נוסף של עשבי תיבול יסודיים כמו רוזמרין, תימין או אורגנו, שייתנו עוד נופך מעניין למנה.
שלבי ההכנה
באופן כללי, מדובר במתכון מהיר וקל, אך מהנה מאוד שיכול להוליד חוויות חדשות וטעימות כאחד. תתחילו עם השלבים הבאים:
- מחממים את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
- מבשלים את פרחי הכרובית במים רותחים במשך כ-5 דקות, עד לריכוך קל.
- בינתיים, מכינים שלוש קערות: אחת מכילה קמח, השנייה מכילה ביצים והשלישית Breadcrumbs עם תיבול השום, פפריקה, מלח ופלפל.
- מסננים את הכרובית ומעבירים לכלי על נייר סופג, כדי להוריד עודף נוזלים.
- מעבירים את פרחי הכרובית להליך הציפוי: מתחילים בקמח, לאחר מכן בביצים ולבסוף ב-Breadcrumbs.
- מסדרים את הכרובית המוצפת על תבנית מכוסה בנייר אפייה.
- מרססים במעט שמן זית על הכרובית ויש לכם מתחם טעם מדהים.
- אופים במשך כ-15-20 דקות, עד שהכרובית מזהיבה וקראנצ'ית.
- מוציאים מהתנור ומניחים לה להתקרר קצת לפני ההגשה.
וכמובן, לא לשכוח ללקק את האצבעות לאחר כל צעד – זה באמת מתכון של ללקק את האצבעות!
שדרוגים ותוספות אפשריים
יש הרבה אפשרויות לשדרג את המנה הזו. לדוגמה, אפשר להוסיף ציפוי של גבינת מוצרלה מגוררת לפני סיום האפייה. גבינת מוצרלה תתמוסס ותתן טעם נימוח. מומלץ להוסיף גרגרי רימון או פטרוזיליה קצוצה לקישוט – לא רק שזה מראה מדהים, אלא גם מוסיף טעמים חדשים.
אפשר לשדרג את התרכובות של הטעמים על ידי הוספת תבלינים שונים כמו כמון, קימל או אפילו תיבול חריף במידה ואתם חובבי חריף.
שאלות ותשובות
איך אני יכול לשמור על הכרובית פריכה לאחר האפייה?
לשמור על פריכות, וודאו שהכרובית נאפתה ב-200 מעלות לפחות. בישול יתר במים עלול להשפיע על מרקמה, אז זכרו לא לחרוג מ-5 דקות בבישול.
האם ניתן להכין את המנה הזו מראש?
כן, אפשר להכין את הכרובית ולהשאיר אותה בחוץ עד שזה הזמן לאפות. רק כדאי להניח רבע שעה במקרר אז היא תתרכך פחות בבישול.
האם אפשר להפוך את המתכון לטבעוני?
בהחלט! ניתן להחליף את הביצים ב-½ כוס פירה מטופס ולדבוק בקמח חומוס כחלופה מועדפת.
על מה לדאוג בעת הכנת הכרובית?
הכנה מראש של להכין את פריטי הכרובית ולהסיר מים נוספים הם מרכיבים חשובים כדי לשמור על טעם ומרקם מעולים!
איך אני יכול לגוון את המתכון הזה?
יש המון אופציות – ניתן להוסיף עשבי תיבול טריים לטעמים שונים. אפשר גם לשדרג את השימוש בגרגרי רימון לפסטו לבית!
האם ניתן לאכול את המנה כארוחת ערב?
כמובן! זו מנה שמאפשרת להיות מופיעה כנשנוש או ראשונה, אך בהחלט גם כבסיס לארוחת ערב עם סלט בצד.
מה זה Breadcrumbs ואיך מכינים אותם בבית?
Breadcrumbs הם קראנצ'ים שנעשים מחלה יבש. אפשר להניח פרוסות לחם בתנור על טמפרטורה נמוכה עד להיסדקות, ואז לטחון במעבד מזון.
זמן האפייה ככל שאני רוצה פריכות נוספת?
אם ברצונכם פריכות נוספת, ייתכן שתרצה לשלוף את הכרובית מהתנור, להפוך ולהחזיר לכמה דקות נוספות.
האם ניתן לשמור את הכרובית הראויה בחוץ?
בשלב מסוים, אפשר לדאוג לשמור במקרר אך עדיף לא יותר מ-2-3 ימים ואז היא תתרכך.
למה אני רואה אנשים מדברים על כך שזה מנה ממכרת?
הטעמים המיוחדים שמתקבלים מהתיבול והמרקם הקראנצי'י מספקים חוויה ממכרת ולכן בעצם אנשים מתמכרים למנה הזו.
אם אהבתם את המתכון והצלחתם להכין אותה, אל תהססו לשתף אותו ברשתות החברתיות שלכם – יש עוגיות לחתוך ולחם לאפות! משפחתכם וחברים שלכם יהיו אסירי תודה על כך!