"`html
קציצות טונה במילוי משגע ב-10 דקות
דמיינו לרגע את הרגע בו אתם פותחים את המקרר, ומבינים שאין לכם יותר מידי רכיבים, אבל יש לכם פחית טונה. האם זהו רגע של חוסר אונים? לא עם המתכון הזה! אתם הולכים לגלות איך להכין קציצות טונה מדהימות, ממכרות, ואפילו אגדי שלא תבקשו להפסיק לאכול. אם אתם מחפשים מנה שנוצרת בתוך עשר דקות, אתם במקום הנכון! זהו מתכון שיכול לשדרג כל ארוחה, ולתת לכם תחושה שלא באמת השקעתם מאמץ – והכל בזמן שיא!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 10 דקות
- רמת קושי: קל ביותר
- מספר מנות: 4-6
המרכיבים הדרושים
כדי להכין קציצות טונה לאמיצים שביניכם, תזדקקו למעט דברים פשוטים. המתכון הזה הוא לא רק מהיר, אלא גם קל להכנה! קחו את הפנקס ותכתבו את המרכיבים:
- 1 פחית טונה (במים או בשמן, לפי הטעם שלכם)
- 1 ביצה
- 1/2 כוס Breadcrumbs (קמח לחם)
- 1 בצל קטן, קצוץ דק
- 2 כפות פטרוזיליה קצוצה
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
- שמן לטיגון
עכשיו, אם אתם מאלו שמחפשים גרסה טבעונית, אפשר להחליף את הביצה ב-1/4 כוס פירה של תפוח אדמה – תאמינו לי, יצא מדהים. כמו כן, אפשר להשתמש בקמח שקדים במקום Breadcrumbs וליצור גרסה דלת פחמימות.
שלבי ההכנה
מוכנים לעשות קסמים במטבח? הנה השלבים שיעזרו לכם להכין קציצות טונה מהממות:
- פותחים את פחית הטונה ומסננים את הנוזלים.
- מעבירים את הטונה לקערה גדולה.
- מוסיפים את הביצה, Breadcrumbs, הבצל, פטרוזיליה, מלח ופלפל.
- מערבבים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
- בוחרים את גובה הקציצות שתרצו, ויוצרים קציצות בעזרת הידיים.
- מחממים שמן במחבת על להבה בינונית.
- מטגנים את הקציצות כ-3-4 דקות מכל צד או עד שהן הופכות לזהובות.
- מניחים על נייר סופג כדי לספוג את השמן המיותר.
- מגישים חם עם סלט רענן או פיתה חמימה.
- ללקק את האצבעות ולהתענג על הקציצות המושלמות!
מה שנכון הוא, שעם מנות פשוטות כאלו, אנחנו יכולים לארוז את כל הטעמים כהרף עין!
תוספות ושדרוגים אפשריים
זוכרים לומר "תוספות"? בהחלט, כאן יש מקום לכל רעיון שתקבלו בהשראת המסורת שלכם. רוצו להוסיף:
- שום קצוץ לתיבול אגרסיבי יותר.
- קצת צ'ילי בשביל הקוראים המתקדמים – וגרסה חריפה של קציצות.
- גרגרי חומוס קלויים על מנת לאזן את המנה ולתת לה קראנץ'.
- לברוח מהעולם הקטגוריאלי ולמלא את הקציצות בגבינת פטה – מתכון בריאותי וגם טעים עולה ביד.
שאלות ותשובות
באיזו טמפרטורה כדאי לטגן את הקציצות? טיגון על להבה בינונית יכול למנוע שריפה של הקציצות. צריך לשמור שהן לא יישרפו מבחוץ ויישארו נימוחות מבפנים.
האם אפשר להקפיא את הקציצות? בהחלט! אפשר להכין כמות כפולה, למלא בקופסה ואפילו לחמם כשהגעתם הביתה מיום עבודה ארוך במיוחד.
מה כדאי להגיש עם הקציצות הללו? סלט ירוק טרי או צ'יפס מקולפלים מרגישים כמו האפשרויות המושלמות לצידם.
האם המתכון הזה מתאים לילדים? בהחלט! קציצות טונה מצטיינות בטעם ועם תוספות נוספות קל להכניס ירקות שיגרמו גם לילדים ללקק את האצבעות.
אפשר להכין את הקציצות על הגריל? כן! פשוט מניחים על רשת הגריל ומשגרים מיני קציצות טונה שמעניקות טעם מעושן מעלף.
אילו תיבולים נוספים אפשר לשלב? תיבול בלימון יכול להבהיר את הטעמים, בעוד שקטע מאפרת סקאלי יושב למעלה על הקציצות.
האם אפשר להכין קציצות טונה בלי שמן? אפשר אבל כדי לקבל קציצות פריכות נמליץ בכדאי להוסיף שמן בגרסה אחת לפחות.
איך יודעים שהקציצות מוכנות? הקציצות מוכנות כאשר הן מתקלפות בקלות ועמוקות לכך שהן רכות מבפנים אך עם שכבת קריספית בחוץ.
כיצד ניתן לשדרג את המנה? הוספת גבינת פרמזן לקדרה בזמן הטיגון מביאה טוויסט מושלם.
האם יש אפשרות להפוך את הקציצות לגלוטן-פרי? בהחלט! פשוט הימנעו מהBreadcrumbs והשתמשו בקמח תפו”א או שקדים כתושים!
מקווים שנהנתם מהמתכון וכמובן שתשתפו אותו עם חברים ובני משפחה. עוזרים רק לאחרים להכיר את הקסם שצפון בקציצות טונה המדהימות הללו!
"`