קרואסון פרווה למילוי בשר
אין דבר יותר מפנק מלהריח את ריח המאפה הטרי מתפשט בחלל הבית בזמן שהוא נאפה בתנור. קרואסון הוא אחד מהמוקים האהובים ביותר בעולם, וכשמדובר במילוי בשר, התוצאה פשוט מדהימה. חברים, אתם לא מדמיינים כמה השילוב של הבצק הפריך והבשר הממולא יכול להיות אגדי! זהו מתכון שיגרום לכם לחייך בכל ביס ולרצות להכין עוד ועוד.
זמן ההכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 2 שעות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 12 קרואסונים
המרכיבים הדרושים
עכשיו, כשכבר הגעתם עד לכאן, אתם בטח מתים לדעת מה צריך כדי להכין את הקרואסון המושלם הזה. בואו נצא לדרך!
- קילו קמח לחם (זה מה שייתן לו את האווריריות המושלמת)
- 200 מ"ל מים פושרים
- 150 מ"ל חלב סויה (לטבעונים, אפשר גם מים)
- 80 מ"ל שמן זית
- 20 גרם שמרים טריים
- 50 גרם סוכר
- 10 גרם מלח
- לביצה: 1 ביצה (אפשר להחליף בביצה טופו לשדרוג טבעוני)
- לתערובת המילוי: 500 גרם בשר טחון (בקר, עוף או הודו) במידה ואתם מעדיפים את השילוב אחר
- 1 בצל קטן קצוץ
- 2 שיני שום כתושות
- מלח, פלפל לפי הטעם
- מעט פפריקה מתוקה ותבלינים אחרים שאתם אוהבים
באופן כללי, אין כמו שמן זית כדי לשדרג כל מאפה! הניחו את הרכיבים על השולחן שלכם ונתחיל ביצירת קסם קולינרי!
מרכיבים חלופיים
אם יש לכם אלרגיות מסוימות או שאתם פשוט רוצים לגוון, יש לא מעט אפשרויות! אתם יכולים להפוך את המתכון הזה לטבעוני לחלוטין על ידי החלפת הבשר בטופ ריבולושן, טופו מוקפץ או אפילו בפטריות קצוצות. את החלב ניתן להחליף בחלב שקדים או קוקוס, וכמובן שהשמנים יכולים להיות כל שמן בריא אחר.
שלבי ההכנה
בואו נצלול אל תוך העבודה הקסומה הזו, אין דבר יותר מתגמל מאשר לראות את המאפים שלכם יוצאים מהמולטינשנל בבית!
- ממיסים את השמרים והסוכר במים הפושרים ומשאירים לעמוד ל-10 דקות.
- בקערה גדולה, מערבבים את הקמח והמלח.
- יוצרים חור במרכז הקמח ומוסיפים את תערובת השמרים, חלב הסויה ושמן זית.
- לשים את הבצק עד שהוא אחיד וחלק. זה לוקח בערך 10 דקות.
- מניחים את הבצק בקערה מכוסה ונותנים לו לתפוח במשך שעה, עד שהכמות מכפילה את עצמה.
- בזמן שהבצק תופס מרחק, מחממים בקצת שמן זית במחבת ומבירים את הבצל והשום עד שהם מתרככים.
- מוסיפים את הבשר ומבשלים עד שהוא מבושל לחלוטין, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה.
- מעבירים את המילוי לצלחת ומשאירים להתקרר.
- לאחר שהבצק תופס גובה, מעבירים אותו למשטח מקומח ומרדדים לעלים דקיקים בקוטר של כ-30 ס"מ.
- חותכים לארבעה משולשים שווי שוקלים (כמו פיצה!).
- שמים כף מהמילוי על כל משולש ומגלגלים מהבסיס לצורת קרואסון.
- מניחים את הקרואסונים בתבנית עם נייר אפייה ומברישים בביצה.
- אופים בתנור מחומם ל-190 מעלות צלזיוס במשך 20-25 דקות עד שהקרואסונים זהובים ומתפשט ריח מתקתק.
הרגשה של סיפוק תהיה לכם, מתכון זה השאיר במטבח את הבשורה. צריך גם זמן לקירור, אז המתינו בסבלנות כשהם בתנור. מצפים לתוצאה מעלפת, הסבלנות משתלמת!
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי להפוך את הקרואסונים הללו למשהו עוד יותר מגניב, אפשר לשדרג את המילוי! תחשבו על תוספות כמו גבינת פטה או מוצרלה, עשבי תיבול קצוצים כמו רוזמרין או טימין, ושילוב של ירקות קצוצים כמו פטריות, קינואה או אפילו חסה מרעננת! כל תוספת יכולה לקחת את הקרואסון שלכם לרמות משגעות!
שאלות ותשובות
איך ניתן לדעת אם הקרואסונים מוכנים?
נראה אותם מוזהבים, עם ריח משגע שיפעיל לכם את כמה חושים! אם הם מתחילים לקבל צבע זהוב מדהים, אפשר להוציא ולתת להם לקירור.
האם ניתן להכין את הבצק יום מראש?
בהחלט! תוכלו להכין את הבצק, לכסות את הקערה בניילון נצמד ולשמור במקרר. אחרי יום, פשוט הוציאו עד שהבצק יגיע לטמפרטורת החדר ותחזרו לשאר ההוראות.
האם יש אפשרות להכין את המילוי ביום לפני?
בוודאי! זה רק ישדרג את הטעמים. פשוט חממים אותו קצת לפני המילוי.
האם ניתן להקפיא את הקרואסונים?
בהחלט! לפני האפייה, הניחו את הקרואסונים הממולאים במקפיא. לאחר האפייה, רצוי לא לשים אותם במקפיא.
מה אפשר לשים במקום בשר?
הצעות מצוינות יכולות להיות טופו, פטריות, קינואה וירקות קצוצים – מה שתרצו!
האם אפשר לשים קרואסון עם מילוי מתוק?
בוודאי! אפשר לשים שוקולד, אגוזים או ריבת פירות!
מה בעצם השפעות השמרים על הבצק?
השמרים מאפשרים לבצק לתפוח ויוצרים את המרקם האנושי והאוורירי כל כך שאתם כל כך אוהבים.
ומה אם אין לי שמרים טריים?
שמרים יבשים גם עושים את העבודה, פשוט השתמשו באותו משקל!
כמה זמן לקרואסונים להישאר טריים?
הקרואסונים נשמרים בצורה הטובה ביותר בא airtight container, יכולים להחזיק כ-2-3 ימים.
עם מה כדאי להגיש את הקרואסונים?
מומלץ לשדרג את החוויה עם רוטב שום, טחינה או אפילו סלט ירוק מרענן בצד!
אחלה, הגענו עד כאן! אני מקווה שמאפה זה יכבוש גם אתכם, כמו שהוא כבש אותי. אל תשכחו לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות. בואו נחגוג את ההנאה הזו יחד!