כנאפה מתכון ערבי שישנה את כללי המשחק!

כנאפה עשויה ממלאכים – מתכון ערבי מדהים!

כשהשמש שוקעת וערב אביבי מתקרב, בשוקי הערים הערביות עולה ריח מתוק של כנאפה ממולאת בגבינת עיזים. זו אינה סתם קינוח – כנאפה היא חגיגה לחושים, צליל ההכנה שלה מלווה אתכם בכל הנוגע לארוחה משפחתית, ומגע הגבינה הנמסה בתוך הבצק הקליל פשוט משגע. אם חשבתם שכנאפה היא מתכון מסובך, תחשבו שוב! המדריך המפורט שלפניכם, יהפוך אתכם למומחי כנאפה תוך זמן קצר. בואו נתחיל!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • זמן אפייה: 30 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • כמות מנות: 8 מנות

הרכיבים הדרושים

מכינים את הבליל החם של כנאפה עם המרכיבים המושלמים – וכל אחד מהם קובע טון טעים במנה הסופית. יש כאן כל מה שצריך, התכוננו!

  • 450 גרם של קונפטורה קמח מצה (קוניאפה)
  • 200 גרם חמאה מומסת
  • 500 גרם גבינת עיזים או גבינת מוצרלה (כדי שיהיה נמס בפה)
  • שלוש כפות סוכר
  • שתי כפות מים
  • לימון סחוט (לרענון)
  • קמצוץ קינמון (לנגיעה סודקת)
  • פיסטוקים קצוצים לקישוט

מרכיבים חלופיים

אם אתם בני זוג טבעונים, יש גם אפשרות לכנאפה טבעונית! פשוט השתמשו בגבינת קוקוס במקום גבינת עיזים או מוצרלה. תהליך ההכנה נשאר אותו הדבר! רוצים שהכנאפה תהיה נטולת גלוטן? פשוט החליפו את הקונפטורה בקונבטורה מקמח תפו”א. אתם יכולים לשדרג את המתכון על ידי הוספת חומוס מוסלמי (שומשום) או קקאו, כמו שאמא שלי תמיד עשתה בזמני ילדותי.

שלבי ההכנה

ועכשיו, לקטע הכי מרגש – כשתבצעו את השלבים הבאים, תגלו שאפשר להכין כנאפה בגובה שלכם (או נמוך!) בכל זמן שתרצו. אז בואו נתחיל בהכנה!

  1. ממיסים את החמאה ומערבבים עם קונפטורה קמח המצה עד שהתערובת מתאחדת.
  2. מחממים את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  3. משמנים תבנית בקוטר של 26 ס"מ בחמאה הנוספת.
  4. מחלקים חצי מכמות הקונפטורה בתבנית ומועכים היטב בתחתית.
  5. מניחים את הגבינה על שכבת הקונפטורה ולוחצים בעדינות כדי להצמיד אותה.
  6. מניחים את שארית הקונפטורה מעל הגבינה ומשטחים לאחידות.
  7. בוחשים את הסוכר והמים, מתבלים עם לימון וסוחטים על הכנאפה מוקף.
  8. מכניסים לתנור ל-30 דקות, עד שהכנאפה מקבלת צבע זהוב ויפה.
  9. מוציאים מהתנור, מפזרים קינמון ופיסטוקים קצוצים.
  10. ממתינים שהכנאפה תתקרר קצת ואז חותכים ומספקים את הנוזלים המתוקים שיצרתם.

שדרוגים ותוספות אפשריות

כדי לשדרג את הכנאפה שלכם ולהפוך אותה למדהימה אפילו יותר, שקלו להוסיף תוספות כמו רוטב סוכר עם מי ורדים או דבש בטעמים, שישדרגו כל ביס. אפשר גם להוסיף אגוזים קצוצים נוספים כמו אגוזי מקדמיה או צנובר פרוס, ושיהיו רגעים משגעים ממש ללקק את האצבעות! ואם תשמרו מהכבש בימים חמים, הכנאפה תיהיה מרעננת גם כקינוח קר.

שאלות תשובות

איך יודעים אם הכנאפה מוכנה?
כשהיא מקבלת צבע זהוב והגבינה נמסה. הריח יפיץ ממנה קסם בכל הבית, לא תוכלו לטעות.

אפשר להשתמש בגבינת מוצרלה במקום גבינת עיזים?
בהחלט! גבינת מוצרלה נמסה נהדר והיא מעולה להכנת הכנאפה!

מה אפשר לשים במקום חמאה?
מתכון טבעוני יכול לכלול שמן קנולה או שמן קוקוס, שמענג גם כן.

האם אפשר להכין את הכנאפה לפני יום האוכל?
כן! אפשר להכין את הבצק יום לפני ולאפות בזמן האכילה, תוספת טובה לארוחות חגיגיות.

באיזה צורה לחתוך את הכנאפה?
חותכים לריבועים או משולשים, תלוי בהעדפותיכם. העיקר שזה יהיה יפהפה ונעים למראה.

האם אפשר להקפיא את הכנאפה?
הכנה מוקדמת נהדרת! הכנאפה נשמרת היטב במקפיא. תכננו להפשיר במשך הלילה במקרר ולחמם בתנור.

כיצד ניתן לשדרג את המתכון עם פירות?
שדרגו עם פירות כמו תותים, מנגו או פירות הדר, ואיזון מתוק-חמוץ.

מהו המילוי הכי אהוב עליכם לכנאפה?
מוסיפים גבינת עיזים עם שמן זית וקצת חרדל, משתלם מאוד!

אפשר להכין כנאפה ללא סוכר?
אפשר להשתמש בסוכר קונבנציונלי או תחליף בטבעי כמו סירופ אגבה הרמוני.

לאיזה קינוחים ניתן לשלב את הכנאפה?
הכנאפה יכולה להוות בסיס נהדר גם לקינוחי מוס וגם לאורז מתוק, הכל תלוי בכם!

אז קיבלתם מתכון לכנאפה שמתעלה על כל דמיון! זה הזמן שלכם להיכנס למטבח ולהפיץ את ניחוחות המתיקות. שתפו את המתכון עם חברים ובני משפחה, ואל תשכחו לספק להם השראה באורח החיים המתוק והמרשים שאתם מייצרים כאן!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​