פתיתים בחלב: המתכון שיגרום לכם להתמכר!

המתכון המושלם לפתיתים בחלב: מנה מתוקה ומפנקת

אתם יודעים מה הכי מגניב בעוגיות של סבתא? זה לא רק הטעמים המוכרים, אלא גם הדרך בה הם מצליחים להעביר אותנו בזמן! ובכן, מתכון הפתיתים בחלב שנציג כאן, לא שונה. מדובר במנה מתוקה, משגעת ומעלפת, שתשאיר אתכם עם הטעם של עוד. ההכנה פשוטה, החומרים זמינים, והטעם… פשוט מדהים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • מספיק ל: 4-6 מנות

פתיתים בחלב הם מנה עתיקה, שמקורה במטבח היהודי, ויש לה היסטוריה עשירה של דורות. מדובר בפופולריות רבה מאוד, שמגיעה עד לתקופת הילדות של רבים מאיתנו. ואם יש צוות שהופך את זה למושלם, זה בהחלט סבתא! עם כל המרכיבים הנכונים וניחוחות שממלאים את הבית, נעבור עכשיו למצרכים הנדרשים.

הרכיבים הדרושים

  • 2 כוסות פתיתים (כגון פתיתים רגילים או דקיקים – אחרי הכל, מי בודק?)
  • 4 כוסות חלב (אפשר חלב פרה או חלב צמחי)
  • 1/2 כוס סוכר (לי זה אוהב מתוק, אבל זה תלוי בכם)
  • 1 כפית קינמון (לא לשכוח את הפיקנטיות)
  • 1/2 כפית מלח ( כדי לשדרג את הטעם)
  • תמצית וניל (אם יש לנו בבית, כדאי להוסיף)
  • צימוקים או אגוזים מגוררים (להעשרת התבשיל)

בעבור האנשים שבין הפתיתים הדקיקים φל שביניכם, יש גרסה טבעונית מצוינת – פשוט החליפו את החלב לחלב שקדים או קוקוס. אם אתם מאלו שאוהבים את החריצים הקטנים של החיים ללא גלוטן, פשוט חפשו פתיתים ללא גלוטן!

שלבי ההכנה

אז אחרי שגייסנו את כל מה שצריך, הגיע הזמן להתחיל בנדידת טעמים ורגשות. מוכנים? בואו נתחיל!

  1. ממלאים סיר בגובה בינוני בחלב ומחממים על להבה בינונית.
  2. לאחר שהחלב מתחיל להרתיח, מוסיפים את הפתיתים ומערבבים.
  3. מוסיפים את הסוכר, מלח, קינמון ותמצית וניל לתערובת.
  4. מבשלים על להבה נמוכה, רצוי לערבב מדי פעם, במשך כ-15 דקות עד שהפתיתים רכים וסופגים את החלב.
  5. אם תרצו, אפשר להוסיף צימוקים או אגוזים לקראת סיום הבישול.
  6. מעבירים לקערות ומניחים להתקרר מעט – שימו לב, זה כל כך נימוח וזהירות לא לשרוף את הלשון!
  7. מוסיפים עוד קינמון בשביל הקישוט אם רוצים, ושיהיה שיהיה הכי טעים שיש!

זהו! עכשיו יש לנו תבשיל פתיתים בחלב, שממלא את הבית בניחוחות מתוקים. חשוב להקדיש זמן למיני שדרוגים! פתיתים בחלב יכולים להיות אפילו יותר מושלמים אם נרצה להוסיף תוספות כמו שוקולד מריר, טחינה או גנאש שוקולד. תנסו לדמיין את זה – לא שווה?

שאלות ותשובות

מה ניתן להחליף במקום החלב הרגיל?
חלב שקדים, קוקוס או סויה יכולים להיות תחליפים מעולים לחלב רגיל. כל אחד מהם מוסיף טעם ייחודי וישמש בגרסה ללא לקטוז.

האם ניתן להכין את הפתיתים מראש?
בוודאי! פתיתים בחלב נשמרים במקרר במשך 2-3 ימים. רק דאגו לחמם אותם בסיר לפני ההגשה.

כמה זמן ניתן לשמור את נשארי הפתיתים במקרר?
אם נשארו לכם חמישה פיתות, אתם יכולים לשמור אותם במקרר עד יומיים. אבל אני מניח שלא יישאר אף סועד!

מה אם אני רוצה להוסיף משהו אחר מלבד צימוקים ואגוזים?
שדרגו עם פרי קיץ טרי, שוקולד צ׳יפס או תמצית תפוז. יש עשרות אפשרויות!

האם זה מתכון קשה?
המתכון פשוט מאוד! כל אחד יכול להכין את זה.

האם ניתן להקפיא את המנה?
לא מומלץ להקפיא פתיתים בחלב כי הם עלולים לספוג נוזלים ולטשטש.

האם אפשר להפוך את זה לארוחת בוקר?
כמובן! פתיתים בחלב הם האופציה הבריאה והטעימה שכולם אוהבים בבוקר.

מה המינון המומלץ לסוכר?
תלוי בטעם האישי שלכם! התחילו עם 1/2 כוס ורגו מה זה ייתן לכם; תמיד אפשר להוסיף יותר.

איך אני יודע שהפתיתים מוכנים?
הפתיתים צריכים להיות רכים וסופגים את החלב, בלי להיות דביקים.

מה תחליף לאנשים עם רגישות לגלוטן?
בחרו פתיתים ללא גלוטן והשתמשו בחלב צמחי – פשוט, קל והכי טעים שיש!

עכשיו, כשאתם יודעים כמה זה מדהים להכין פתיתים בחלב, שתפו את המתכון ברשתות החברתיות וגלו לחברים את הסוד הזה. תהנו, ותאחל לנו ללקק את האצבעות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​