מתכון פרגיות בטריאקי וסילאן שישגע את הסועדים

פרגיות בטריאקי וסילאן – מתכון מושלם שישגע אתכם!

ואוו, אתם לא תאמינו מה הולך לקרות כאן! אנחנו עומדים לקפוץ לממלכה של טעמים מסחררים עם מתכון שנראה פשוט, אבל התוצאה? אגדית! פרגיות בטריאקי וסילאן הן מנה שעושה שמח בכל שולחן. תחשבו על רוטב מתקתק, על שעובר על הפרגיות, שהופך אותן למעדן ממש משגע, ודמיינו את הטעמים שעוטפים כל ביס. זה כמו ללקק את האצבעות אחרי כל נגיסה! מי לא רוצה לשדרג את הארוחה שלו לכזו שנראית ועושה רושם של שף מקצועי? יאללה, אתם מוכנים? בואו נצא לדרך!

זמן הכנת המנה

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 25 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהמילה "פרגיות" בלבד כבר עושה לנו סלואו מושן של ניחוחות, תוכלו לדמיין כמה מרכיבים פשוטים יכולים להוות את הבסיס למנה מדהימה שתשאיר את כולם פיות פתוחים. בואו נראה מה צריך כדי להרים את המנה הזו:

  • 400 גרם פרגיות, חתוכות לרצועות
  • 3 כפות רוטב טריאקי
  • 2 כפות סילאן (דבש תמרים)
  • 2 כפות שמן שומשום (לא חובה, אבל מוסיף טעם)
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 כף ג'ינג'ר מגורר (או ג'ינג'ר יבש, אם פחות אוהבים את הטעם)
  • 2 ביצים
  • שומשום לקישוט
  • ירקות כמו ברוקולי, גזר, או שום אחר שאתם אוהבים (אל תשכחו לשים אותם לצלייה!)

יש לכם גם אפשרות לשדרוג לגמרי את המנה! אם אתם מעוניינים בגרסה טבעונית, תחליפו את הפרגיות בפלפלוני טופו ולא תשימו ביצים. זה עדיין ייצא ממש מעלף!

שלבי ההכנה

לא נוותר על שלב בתהליך! הנה השלבים הברורים שהופכים את הכל לתהליך נעים ולא מסובך. כל אחד יכול להיות שף לפעמים. מהנסיון שלי, מוכנים? בואו נתחיל!

  1. חממים מחבת על חום גבוה ומוסיפים את שמן השומשום.
  2. מוסיפים את רצועות הפרגיות ומבשלים עד שהן משחימות מכל הצדדים, כ-10 דקות.
  3. בזמן שהפרגיות מתבשלות, מערבבים בקערה את רוטב הטריאקי, הסילאן, השום והג'ינג'ר יחד.
  4. שופכים את תערובת הרוטב על הפרגיות ומערבבים עד שהן מצופות באופן אחיד ברוטב המדהים.
  5. מבשלים על חום נמוך במשך 5 דקות נוספות כדי לאפשר לטעמים להתערבב.
  6. בינתיים, ניתן לבשל את הירקות שאתם אוהבים. אם אתם אוהבים אותם רכים – לרתיח מים ולבשל כ-3-5 דקות.
  7. מוסיפים את הירקות למנה ומערבבים היטב.
  8. בשלב האחרון, מקשטים עם שומשום קלוי מעל ומוסיפים ביצים אם החלטתם לשים.
  9. מגישים את המנה עם אורז, פסטה או לבד, ואוכלים עם אנשים שאתם אוהבים!

תוספות או שדרוגים אפשריים

שדרוגים, שדרוגים – אפשרויות מהמסלול האדום! אם אתם רוצים לגוון את המנה, יש כמה דרכים חדשות לשדרג! אתם יכולים:

  • להוסיף נענע או כוסברה קצוצה בסיום, וזה יAdds יכולת רעננה ומשגעת.
  • לשדרג עם כמה טיפות של מיץ ליים להוספת חמצמצות.
  • לחלוק את המנה עם גבינת פטה מלוחה מפוררת וכך ליצור טעם חדש לגמרי.
  • להשתמש ברוטב סויה במקום טריאקי, זה ייתן טוויסט מעניין.

שאלות ותשובות

מה אם אני רוצה שהמנה תהיה חריפה?
אתם יכולים להוסיף צ'ילי קצוץ לרוטב ולהרגיש שהמנה פתאום מתפוצצת בטעמים!

האם אפשר להשתמש בעוף במקום פרגיות?
בדיוק! פשוט תוודאו שהעוף מבושל היטב ולא משאיר רצועות רטובות.

כמה זמן אפשר לשמור את המנה במקרר?
עד יומיים במיכל סגור, ואם תרצו להפשיר שוב, תעשו את זה בעצם על חום גבוה.

האם מתכון זה מתאים לילדים?
בהחלט! אפשר להפחית את גובה השום והג'ינג'ר כדי לנסות להיות נחמדים יותר לחיך הקטנטן.

האם גם אפשר לאפות את הפרגיות?
כן, זה אפילו יכול להיות מכשיר והן ייצאו נימוחות וטעימות!

כיצד ניתן לגוון את הרוטב עצמאי?
אפשר לשלב סויה, דבש, וגם לשפר במעט רוטב סרירצ'ה או רוטב צ'ילי מתוק.

מה אם אני לא אוהב סילאן?
אפשר להחליף בדבש או בסוכר חום – הכל בא על מנת שיהיה טעים בסופו של דבר!

האם יש המלצה על ירקות משגעים ללווי?
סלרי, קישוא או פטריות מתבלים את המסיבה!

האם ניתן להכין את המנה יותר מיום מראש?
אני ממליץ לא להכין יותר משניים מראש, כפול לא טוב אצל ההסעדות!

מה ניתן לשים אם אין לי רוטב טריאקי?
אפשר פשוט לשים רוטב סויה עם קצת דמיינת סוכר – על כך שתהיה בסדר!

אם מתכון זה נגע לכם בלב ובחיך, תנו שירות ותשתפו אותו עם כולם ברשתות החברתיות. מוזמנים להכין, לשתף וליהנות!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​