חצילים מטוגנים בקמח שכבשו את הלבבות

מתכון חצילים מטוגנים בקמח: טעים, עשיר ומכתיב טעמים

מה שאתם הולכים לגלות עכשיו הוא מתכון שמעלה זיכרונות של ימים טובים, מסיבות ערב, וארוחות משפחתיות בהן כל מה שצריך זה לשבור לחם, לשבת יחד ולמלא את השולחן בכל טוב. חצילים מטוגנים בקמח הם לא רק מתכון, הם אמנות ישנה להכין מנה שאורסת את הלב. ההדר, הטעם המעולה והפריכות המדהימה מרגשים את החיך בכל ביס. ומה שבאמת עושה את המנה הזו למיוחדת היא שהריח של חצילים מטוגנים מרמז על רגעים של נחת ועל שמחה!

זמן הכנת המתכון

  • סה"כ זמן: 60 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כשהחלטנו על חצילים מטוגנים בקמח, הבעיה לא הייתה בכמה חצילים קונים, אלא באילו תבלינים ורטבים נלווה אליהם. וזה מה שאתם צריכים כדי לייצר את המנה המדהימה הזו:

  • 3 חצילים בינוניים
  • 1 כוס קמח חיטה (אפשר גם קמח תפו”א לגרסה ללא גלוטן)
  • 1/2 כוס חלב (אפשר לשים חלב סויה לגרסה טבעונית)
  • 1 ביצה (אפשר להמיר ב-semolina לחלופה טבעונית)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה
  • שמן זית, לטיגון
  • לימון, להגשה

ואם אתם רוצים להוסיף טוויסט למנה, כמה כפות גבינת פטה מפוררת או רוטב יוגורט יכולים להקפיץ את הטעמים לגבהים חדשים.

שלבי ההכנה

אחרי שהכנתם את כל החומרים, המתח מתחיל! השלב הכי כיף הוא להתחיל לטגן. אז איך מכינים את החצילים הממכרים הללו?

  1. חותכים את החצילים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. אתם יכולים לבחור לעשות אותם עגולים או לאורך, לפי ההעדפה שלכם.
  2. מניחים את פרוסות החצילים בקערה ומפזרים עליהן מלח. זה יעזור להוציא את העודף נוזלים ולשפר את הטעם.
  3. מחכים כ-30 דקות לייצור הסחוס הנמרץ הזה.
  4. שוטפים את הפרוסות תחת מים זורמים ומייבשים אותן בעזרת מגבת או נייר סופג.
  5. בקערה נפרדת טורפים את הביצה, מלח, כורכום, כמון ופפריקה עם החלב עד שהחומרים מתאחדים.
  6. מניחים את הקמח בקערה שטוחה.
  7. בטבילת החצילים לתוך תערובת הביצה, ולאחר מכן מקמחים היטב.
  8. מחממים שמן זית במחבת חמה ומטגנים את הפרוסות עד שהן זהובות ופריכות, בערך 3-4 דקות מכל צד.
  9. מעריכים את השrilin בתהליך המטגנה, כי חצילים רגישים מאוד – הם יכולים להיות רכים מדי או קשים מדי.
  10. מניחים את הפרוסות המטוגנות על נייר סופג כדי לספוג את השמן העודף.

תהליך זה משגע! כל חציל יוצא נימוח, פריך ומלא בטעמים משוגעים שיאלצו אתכם ללכת על עוד שלב בתהליך!

תוספות ושדרוגים

אפשר לשדרג את המנה המדהימה הזו עם כמה רכיבים נוספים.

  • שום קצוץ או שום בצל מחיתי לתוספת של טעם משגע.
  • עגבניות מרוסקות עם כמה עלי בזיליקום יוסיפו שמץ של טריות ונענע.
  • שדרוגים עם גבינת פרמזן מעל זה משוגע, כדאי לנסות!

שאלות ותשובות

מה הסוד לחצילים פריכים?
מתכון לביצוע חצילים פריכים מתחייב על טיפול נכון במלח והשימוש הנכון בשמן לטיגון. הטיפ שלי הוא לטגן בשמן חם, שמעלה את החצילים לגובה שיא של פריכות.

אפשר להכין את החצילים מראש?
בוודאי! מטגנים ומניחים להם להתקרר, ואז מצננים במקפיא. כשיש צורך, ניתן לחמם שוב עם מעט שמן.

האם ניתן לעשות את זה בגרסה טבעונית?
בהחלט! פשוט תשתמשו בחלב סויה, להמיר את הביצה ב-semolina ואפילו אפשר להשתמש בקמח תפו”א.

מה ניתן להגיש לצד החצילים?
לא משנה מה תבחרו! סלט ירוק מרענן, יוגורט מתובל או רוטב טחינה.

זמן הטיגון מהיר – מה עושים אם החצילים נשארים רכים?
אם הם רכים זה אומר שהשמן לא היה חם מספיק. לכן, תדאגו שהשמן חם לפני שמניחים את החצילים בפנים.

מה עושים עם חצילים שנשארו?
חצילים מטוגנים הם מושלמים גם כאספרגוס בחמציץ לארוחת ערב משגעת!

כיצד להימנע ממרירות?
אז, מלחים את החצילים לפני ההיכנוס לטיגון – זה נפלא נגד מרירות!

האם ניתן להכין חצילים בתנור?
בהחלט! ניתן למרוח עליהם שמן ולהניח על תבנית למריחה בתנור בחום גבוה.

מה קורה אם אני שוכח את המלח?
זה יכול לפגוע בטעמים, לכן מומלץ לצורך ליזכור את שלב המלח!

איך נשמור על החצילים לאחר הטיגון?
כמו שציינתי – בצלחת עם נייר סופג או בקופסה עם מכסה, המניחים במקרר מובטחת לחיים ארוכים.

אז אחרי שהבנתם איך להכין את החצילים המטוגנים האלה, הגיע הזמן להתענג על מנות טובות. שתפו את המתכון הזה עם החברים שלכם, באינטרנט, בכל מקום! אל תשכחו לצלם את התוצאה ולפתוח על שולחן שמח עם חצילים מטוגנים מדהימים! זה בהחלט מאכל אגדי והכי טעים שיש!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​