המסלול המושלם: איך מכינים ערמונים בתנור

איך מכינים ערמונים בתנור

ערמונים הם אחד מאלה הפינוקים שיכולים לשדרג את החורף שלנו בצורה מדהימה. לעשות אותם בתנור זה לא רק פשוט, אלא גם מוסיף טעמים חמים ומנחמים לכל רכיב באשר הוא. כל נשיכה בועדת הערמון הרך שייכת לרגעי החיים המושלמים, עד שתרצו לצרוך אותן שוב ושוב – הן פשוט ממכרות! בואו נצלול לעולם של ערמונים בתנור, עם כל הסודות, ההמלצות והרכיבים שצריך להכיר!

זמן הכנת המתכון: 45 דקות. רמת קושי: קלה. המתכון מספיק ל-4-6 מנות.

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: קלה
  • לכמה מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

כעת, נישא את עינינו ונחפש את הרכיבים ההכרחיים כדי שהערמונים שלנו יהיו אגדיים. חשוב לבחור ערמונים באיכות מעולה, כי זה ישפיע על הטעם הסופי, ולכן אני ממליץ לקנות אותם בתפזורת מאחת החנויות המקומיות.

  • 500 גרם ערמונים טריים
  • מים קרים (למלא את הקטניות)
  • מלח גס (לפי הטעם)
  • שום קצוץ (אופציונלי, למי שרוצה טאץ' נוסף)
  • תבלינים נוספים כמו רוזמרין או טימין (אופציונלי, זה מושלם להגעת ערמונים בתנור)

מרכיבים חלופיים

אם ברצונכם לשדרג את המתכון או לתת לו טוויסט מעניין, אפשר לשדרגו עם טעמים נוספים. לדוגמה, אם אתם רגישים לגלוטן או שאתם טבעונים, פשוט הוסיפו תבלינים כמו כמון או פפריקה. השום מוסיף ריח וטעם משגע, כך שמומלץ לנסות.

שלבי ההכנה

ועכשיו, כאשר אנו מוכנים עם רכיבים מעולים, ניתן להתחיל את החגיגה הקולינרית שלנו. הנה השלבים שיעזרו לנו להגיע למצב של נמס בפה:

  1. חייבים להתחיל בכך שנחתוך חריצים עמוקים על כל ערמון, זה חשוב להעברת האדים במהלך האפייה.
  2. נכניס את הערמונים למים קרים למשך שעה, על מנת להבטיח שאנחנו מקבלים את המרקם הרצוי.
  3. חייבים להתחיל לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  4. לאחר שעה, מוחקים את הערמונים ומניחים אותם בתבנית אפייה.
  5. נפזר על הערמונים מעט מלח, שום קצוץ ותבלינים, אם רוצים.
  6. מכסים בנייר כסף ואופים בתנור במשך 30 דקות. זה הזמן לטעמים האגדים להתרקם!
  7. לאחר 30 דקות, מסירים את נייר הכסף ואופים לעוד 10 דקות כדי שהם יהפכו לבעצם מעלפים.
  8. מוציאים מהתנור ומניחים להם להתקרר טיפה לפני שמתחילים לאכול. בתיאבון!

לאחר כל ההכנות, אירוע הסעודה מתחיל! נשמע מתובל, לא? עכשיו כשיש לנו את הערמונים המושלמים, בואו נדבר על שדרוגים נוספים.

תוספות ושדרוגים אפשריים

אם אתם רוצים שהמנה הזו תהיה הכי טעימה שיש – אפשר לשדרג כל מיני דרכים. למשל, לאחר האפייה אתם יכולים לצפות את הערמונים ברוטב סמיך ממתוק מדבש, חרדל או אפילו טחינה. אתם יכולים גם להגיש אותם עם רוטב פסטו או יוגורט עם נענע – וזה ייצור חווית טעמים מרעננת שמשלימה את החורף.

שאלות ותשובות

איך יודעים אם הערמונים מוכנים?
כשהקליפה שלהם מתחילה להתקלף והמרקם רך ולא קשה, סימן שזה הזמן להוציא אותם מהתנור.

האם אפשר לקנות ערמונים קפואים ולעשות איתם את המתכון?
בהחלט! אם אין ערמונים טריים, אפשר להשתמש בערמונים קפואים, אך יש לוודא שפורקים אותם כראוי.

מה עושים אם אני לא אוהב תבלינים?
אין בעיה! אפשר לאפות אותם עם מלח בלבד, הטעם של הערמונים עצמם יהיה הנסיך הראשי!

מה ההמלצה על טמפ' האפייה של הערמונים?
200 מעלות צלזיוס זה המקום הנכון! זה יוצר את החום האידיאלי לאפייה אחידה והפיכת השכבה החיצונית לקריספית.

האם אפשר לאפות כמה תבניות במקביל?
כן, בהחלט! חשוב לשים לב שהן לא מצטופפות מדי ולתת לכל תבנית מקום, כדי שהחום יגיע לכל הערמונים.

איך לשמור על הערמונים אחרי הבישול?
מומלץ לשמור אותם בכלי אטום בטמפ' החדר. אם רוצים לשמור עליהם זמן רב, אפשר להקפיא אותם.

האם אפשר לשלב ערמונים בבישול במהלך היום?
בוודאי! לאחר האפייה, אפשר לקצוץ אותם ולהוסיף לסלטים, מרקים או אפילו למאפים. הם מוסיפים בריאות וטעם לכל מנה.

האם צריך לשטוף את הערמונים לפני הבישול?
מומלץ לשטוף אותם במים קרים בכדי להסיר לכלוך.

מה אם אני רוצה את הערמונים מתוקים יותר?
כמו שצוין קודם, אפשר לצפות אותם עם דבש או סוכר דמררה לפני האפייה כדי להוסיף לחוויית הטעם.

איך אוכל להגיש את הערמונים?
כחלק ממתאבן או כקינוח לצד יין חם, הערמונים המוכנים יכבשו את חושי הטעם של כל טועם.

זהו, הגענו לסוף המסע שלנו בעקבות ערמונים בתנור. הסוד מאחורי המתכון הזה הוא לשחק עם התבלינים ולמצוא את השילובים האישיים שלכם. אל תשכחו לשתף את המתכון הזה עם חברים ומשפחה, כי לא רק שחלקו את הערמונים המדהימים האלו, אלא גם הפצתם את אהבתכם למטעמים חורפיים לשאר! בתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​