תפוחי אדמה עם מיונז בתנור – המתכון שישנה הכל!

תפוחי אדמה עם מיונז בתנור – מתכון אגדי וטעים

רגע! האם זה נשמע לכם כאילו אני ממליץ על אחד המאכלים המדהימים והכי טעימים שיש? אנחנו הולכים לדבר על মמתכון של תפוחי אדמה שיגרום לכם ללקק את האצבעות, כזה שיכול לבוא כחלק מהארוחה או כמנת צד פשוטה. מדובר על תפוחי אדמה בתנור עם מיונז, והשילוב הזה הוא פשוט משגע! אז אם יש לכם כמויות של תפוחי אדמה מיותרים בבית או הצורך בנשנוש מהמם, הגעתם למקום הנכון.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • זמן בישול: 40 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להרכיב את המנה המעלפת הזו, נצטרך לאסוף כמה מרכיבים פשוטים ומוכרים. וכל מה שתצטרכו זה פשוט להפוך את הסכום המדהים הזה ולהתחיל לקצוץ!

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (עדיף קטנים, משגעים ומחממים).
  • 5 כפות מיונז (למעלה מ-60% שמן תשמח את לחייכם).
  • 2 כפות שמן זית (חייבים, למרקם נעים וריחני).
  • 1 כפית שום גבישי (הכי טעים שיש).
  • 1 כפית פפריקה מתוקה (כן, זה מה שייתן את הצבע המשגע).
  • מלח וזמן לפי הטעם (לדבר בריאות, טעמו להרגיש כמו בבית).
  • פParsley קצוץ לקישוט (אבל זה לא חובה – רק אם אתם אוהבים להראות מושלם).

במקרה ואתם מחפשים גרסה בריאה יותר, ניתן להחליף את המיונז במיונז דל פחמימות או להכין אותו בעצמכם מקשיו. זה עדיין יהיה טעים, אז אל תתעסקו עם זה! אפשר גם לשקול להיות יצירתיים ולשפוך קצת תבלינים נוספים שאתם אוהבים – ואי אפשר לשכוח את הכוויות, עכשיו זה מוסיף כל כך הרבה!

שלבי ההכנה

ההכנה היא כל כך פשוטה, שלא תבינו איך שכחתם מזה עד עכשיו. כל שלב ברור ומונחה, מסודר ומתוקתק!

  1. מחממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. חותכים את תפוחי האדמה לחצי או רבע בהתאם לגודל.
  3. מניחים את תפוחי האדמה בקערה גדולה.
  4. מוסיפים את המיונז, שמן הזית, שום גבישי, פפריקה ומלח.
  5. מערבבים היטב עד שכל תפוחי האדמה מצופים בתערובת המדהימה.
  6. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  7. מפזרים עליהם מעט מלח גס (כאן המשחק מתחיל להיות כיף).
  8. אופים בתנור במשך 30-40 דקות או עד שהצבע זהב והם רכים בפנים.
  9. בדקו את תפוחי האדמה מדי פעם, ואל תישכחו לתפוס אותם! כל פעם פתרו עם כף כדי שיתבשלו בצורה שווה.
  10. מוציאים מהתנור, מפזרים פParsley מעל, ומקשטים את המנה בלב וכן בלב.

והנה המנה המושלמת, מוכנה לשולחן! ואחרי שמסכמים את השילוב המהמם של בעסה ופריכות היא פשוט הופכת לפיסת גן עדן.

תוספות או שדרוגים אפשריים

כעת נדבר על האפשרויות ההתקנית המרהיבות להשדרוג המנה הזו:

  • נוספים גבינת פרמזן מגוררת למי שמחפש רקע אגדי באמת.
  • תוספת של פתיתי צ'ילי למי שאוהב את הטעמים החריפים – זה יכניס הרבה מרץ.
  • סחלת טריות – לא תאמינו עד כמה זה משתלב.
  • אפשר להוסיף גם עגבניות צלויות או פטריות לשדרוג עשיר עוד יותר – ואולי אפשר גם עם רוזמרין.
  • ואם אתם בקטע טבעוני, תוכלו להחליף את המיונז במיונז על בסיס אגסים – עובדים יופי!

שאלות ותשובות

איך אני יודע אם תפוחי האדמה מוכנים?
אם הם רכים כשאתם דוקרים עם מזלג, הם מוכנים. חשוב לא לבשל יתר על המידה כי אנחנו רוצים שיהיו פריכים מבחוץ!

מה אם אין לי מיונז?
אפשר להכין את המנה עם חומוס, טחינה או יוגורט – כל אחת מאלה תעניק למנה טעם שונה!

האם אפשר להשתמש בירקות נוספים?
בוודאי! אתם יכולים להוסיף גזר, קישוא או תפו”א מתובל נוספים – כולם מתערבבים במילוי המופלא.

האם אני יכול להכין את זה מראש?
כמובן! הכינו את תפוחי האדמה קרוב לתאריך האכילה, ואז תכניסו לתנור יום לפני כן!

אפשר להשתמש בתנור טוסטר?
בהחלט! מדובר בהכנה מהירה ולכן זה יעבוד נהדר גם שם.

ניתן לגוון עם תיבול אחר?
לגמרי! קחו את התבלינים שאתם אוהבים, תתנסו ואפשר גם לשדרג כל פעם באווירה חדשה.

מה הכי טעים לצד המנה הזו?
צלו את תפוחי האדמה עם מנות בשריות, סלטים וטחינות! יש משהו קסום במפגש הזה.

האם כדאי להרכיב את זה על מגשים?
מהכרות שלי, זה עדיף! אתם יכולים לעטר אותם לפי הסגנון שלכם.

האם נשאר לי הרבה מיונז?
לא לדאוג! אפשר להשאיר אותו במקרר ובהצלחה!

כמה זמן אוכל לשמור את המנה?
המנה שומרת במקרר כ-3 ימים. חימום מחודש והנה – קיבלתם אותו מפנק מחדש!

עכשיו כשיש לכם את המתכון המהמם הזה, אני ממליץ עליכם לשתף אותו עם חברים, משפחה או כל אדם שזקוק קצת יותר טעמים מדהימים בחיים שלו. אפייה מושלמת היא האמנות האמיתית! תהנו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​