תפוחי אדמה בתנור ב-10 דקות ופשוטים להכנה

תפוחי אדמה בתנור 10 דקות – מתכון מדהים וממכר!

תפוחי אדמה הם אחד המרכיבים הכי יכולתיים ומגוונים שיש. בהכנה קצרה היא תופתעו לגלות כמה זה יכול להיות משגע! imagine golden .כאשר הם יוצאים מהתנור, עטופים בשמן זית ועשבי תיבול, הם פשוט מעלפים. הזמן שלכם יוקרב בעבור קלות ההכנה והטעמה שהם יביאו לשולחן. מי לא אוהב לחטוף תפוח אדמה חם מהתנור, שהקליפה שלו קריספית והמרקם הפנימי רך כמו כרית? זהו מתכון שהוא לא רק מושלם לארוחת ערב קלה, אלא הוא גם מתאים לכל הזדמנות – מבראנץ' של שבת ועד תוספת חורפית ליד הבשרים. מסכימים איתנו?

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולכמה מנות

  • זמן הכנה: 10 דקות + 30 דקות אפייה
  • רמת קושי: קל
  • מינון: 4 מנות

הרכיבים הדרושים

כדי להכין את תפוחי האדמה בתנור כל מה שנדרש זה מספר מרכיבים פשוטים, אך כולם מאוד פרקטיים ואהובים. בואו נתחיל:

  • 1 ק"ג תפוחי אדמה (מומלץ ממליצים על תפוחי אדמה חדשים)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 קציצות שום קצוץ
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • אורגנו/רוזמרין/תבלינים אחרים לפי טעמכם

כמובן שאפשר לגוון עם ירקות נוספים כמו בצל, גזר, או קישואים. הכל יירה את העונג. תוכלו גם לבחור בשמן שומשום או שמן אבוקדו שישדרג את הטעם בצורה אגדי!

שלבי ההכנה

בשלב הזה, נתחיל לגלות איך המתכון הזה בא לידי ביטוי במעשים. הוא כה קל ומהיר להכנה, שכבר אחרי עשר דקות תהיו על הסוסים, או במקרה הזה – על הספות עם כוס יין ביד.

  1. חממים תנור ל-200 מעלות צלזיוס.
  2. שוטפים היטב את תפוחי האדמה בעזרת מים קרים ומנקים בעזרת מברשת.
  3. חותכים את תפוחי האדמה לקוביות בגודל של כ-4 ס"מ. כמו כדור סל קטן.
  4. מעבירים לתוך קערה גדולה ומוסיפים את השמן, השום, התבלינים והמלח. מערבבים היטב שהתפוחים יתעטפו בתיבול המדהים הזה.
  5. מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפיה.
  6. מכניסים לתנור ואופים במשך 30 דקות, או עד שהן הזהובות וקצת פריכות. ננשום את ריח התיבול המושלם!
  7. יוצאים מהתנור ומניחים מספר דקות להתקרר. אי לכך, שלפחות הצלחת תהיה מוכנה!

בשום מובן, גם אחרי הכנה של מנות רבות, תפוחי האדמה הללו תמיד מצליחים להפתיע את כולם. ריח השום והעשבי תיבול פשוט עוטף את הבית.

רעיון חלופי לתוספות או שדרוגים

אם חיפשתם לשדרג את המנה אפילו יותר, זה הזמן להפעיל את היצירתיות שלכם! מהנסיון שלי, לשים גבינת פרמזן מגורדת מעל הוא ממש אמיץ ואז אפשר להשאיר לתנור מספר דקות נוספות לקבלת תוצאה של “ללקק את האצבעות.” בצדדים, לכך שהמנה תגיש עם רוטב שמנת ושום, או אפילו רוטב יוגורט עבה ומרענן. כל תוספת תהיה משוגעת!

שאלות ותשובות

מה נעשה אם אין לי שמן זית?
אם אין לכם שמן זית, תוכלו להשתמש בכל שמן אחר שיש לכם בבית. שמן חמניות או שמן קנולה גם עובדים נהדר!

האם אפשר להכין את זה עם תפוחי אדמה קטנים?
בוודאי! אם יש לכם תפוחי אדמה קטנים – פשוט חתכו אותם לחצאים וקצרו את זמן האפייה!

אפשר להכין את תפוחי האדמה עם תבלינים נוספים?
בהחלט! כל מה שאתם אוהבים יכול בהחלט להתאים. לנסות פפריקה חריפה, כמון או אפילו קמצוץ של אגוז מוסקט!

האם ניתן לשמר את תפוחי האדמה הללו?
תפוחי אדמה לאחר אפייה יכולים להחזיק במקרר כשניים עד שלושה ימים. אך אני ממליץ לשמור על הטריות עם הכנה מיוחדת.

האם זה מתכון מתאים לילדים?
תפוחי האדמה הם מאוד מתאימים לילדים. כולם אוהבים את זה, ואפשר להתאים את התבלינים לטעמם של הקטנים.

מתי כדאי להשתמש בתוספות כמו גבינה?
את הגבינה הוסיפו במשך שתי דקות לסוף האפייה כדי שלא תישרף. פיטנה זה חובה, כי זה ממש משוגע!

מהי הדרך הטובה ביותר לחמם את תפוחי האדמה ביום המחרת?
לוחצים על כמה מהמרכיבים עבור חימום על הלהבה הקטנה תוך שניה. זה הטעם המעודן ביותר.

האם אני יכול להוסיף ירקות נוספים לאפייה?
כמובן! גזר, דלעת, קישואים, כל מה שנותן קצת צבע לאוכל!

האם יש במתכון הזה פחמימות?
כן, תפוחי האדמה הם מקור מצוין לפחמימות. אי לכך, הם יכולים להיות חלק מתזונה מאוזנת!

איך ניתן לדעת מתי תפוחי האדמה מוכנים?
כשהן רכות והצבע משנה, יהיה לכם רמז נהדר! קיבלנו טעם משגע!

אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות! זה יכול להעניק לעוד אנשים את ההזדמנות לטעום את טעמי המדהים! שתהיה לכם הצלחה ובתיאבון!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​