"`html
הסטייק המדהים – טופו בשיטת השף
דמיינו לעצמכם רגע שיד חזקה פותחת את דלתכם, ריח משגע של טופו צלוי מתפשט בכל הבית, וההנאה שבסופה של ארוחה מפנקת. אז למה אנחנו חושבים שטופו זו רק אופציה בריאה? היום אנחנו נוכיח לכם שטופו יכול להיות אוכל אגדי ומדלהב שיגרום לכולם ללקק את האצבעות! הסטייק טופו שלנו הוא מתכון אשר משלב בין טעמים עשירים, מרקמים נימוחים והכי חשוב, הוא ממכר ואפשר להכין אותו בקלות ולפי הטעמים האהובים עליכם. אז אתם מוזמנים לגלות את המתכון של של המקצוענים לסטייק טופו!
זמן הכנה
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מנות: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
כדי להכין את הסטייק טופו המושלם, נצטרך לאסוף מספר רכיבים בסיסיים, שהם גם בריאים וגם טעימים. שימו לב, אפשר לשדרגו בקלות כדי להתאים לטעמים האישיים שלכם!
- 450 גרם טופו קשה, מסונן
- 3 כפות שמן זית
- 2 כפות רוטב סויה
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1 כף דחוסה של דבש או ממתיק בריא אחר (כמו סילאן)
- 2 שיניים שום קצוצות
- 1/2 כפית ג'ינג'ר מגורר
- 1 כפית כמון טחון
- מלח ושהייה מדי כשות
- פטרוזיליה קצוצה (ל garnis)
מרכיבים חלופיים
אם אתם צמחוניים או טבעוניים, אתם יכולים בקלות לשדרג את המתכון הזה! תוכלו לנסות להשתמש בטופו רך או טופו חי, שעשויים לתת למנה טעם ומרקם שונים. אפשר גם לשדרגו עם ספיץ כמו טומאט ובצל קצוצים שיתנו טוויסט מעניין.
שלבי ההכנה
עכשיו כשהכנו את התשתית, הגיע הזמן לגלות את שלבי ההכנה! שלב אחרי שלב, אתם תהפכו את הטופו למנה משגעת שתלהיב את כולם.
- חיתכו את הטופו לקוביות בגובה 2 ס"מ.
- מניחים את קוביות הטופו במגבת או נייר סופג ל-10 דקות כדי לספוג את הנוזלים.
- בקערה נפרדת, מכינים את המשרה על ידי שילוב שמן הזית, רוטב הסויה, חומץ תפוחים, דבש, שום, ג'ינג'ר וכמון, ומערבבים היטב.
- מניחים את קוביות הטופו בתבנית וסטקים אותם עם המשרה שיצרנו. משרים במקרר למשך 20 דקות.
- מחממים מחבת עם מעט שמן זית. כשהיא חמה, מניחים את קוביות הטופו ומבשלים 4-5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות.
- מגישים עם פטרוזיליה קצוצה מעל.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כדי שהמנה תהיה באמת מושלמת, תוכלו להוסיף מגוון תוספות שיזכירו את אמא או את סבתא! למשל, אתם יכולים להוסיף ירקות קלויים כגון ברוקולי, קישואים או פלפלים לצלחת. יש שמוסיפים טחינה מעל כדי להכניס קרמה נוספת או ערמונים קלויים שיעניקו מרקם אמיתי של אוכל בריאות.
שאלות ותשובות
מה עושים אם הטופו נוזלי מדי?
במידה והטופו שלכם היה רך מדי ויש בו המון נוזלים, מומלץ תמיד לסחוט אותו לפני הכניסה למשרה.
כמה זמן ניתן לשמור את הסטייק טופו?
כמובן שאפשר לשמור את הסטייק במקרר עד 3 ימים. אם אתם שומרים היטב, אפילו תוכלו להקפיא אותו.
אפשר להכין גרסה חריפה לסטייק טופו?
בוודאי! תוכלו להוסיף פלפל חריף רסק או תבלינים חריפים על מנת לקבל טוויסט שיכול להטריף את החושים!
איך אפשר לשלב את המתכון הזה עם פחמימות?
המנה הזו מצוינת עם קוּשוּ או אורז. לא לשכוח לתבל את הפחמימה ברטבי הסויה שנותרו.
האם הטופו בריא?
בהחלט! טופו עשוי מסויה ומספק חלבון איכותי.
יש הוראות להכנה על גרגרי חומוס?
כן! אתם יכולים להחליף את הטופו בחומוס מרוסק.
האם ניתן להכין את המשרה ערב קודם?
אכן, הכנה מראש שדרגה את הטעמים ויכולה להועיל מאוד.
איזה סלט ילווה את וסטייק טופו?
סלט ירקות טריים עם לימון וזית יכול להיות שילוב מושלם.
אם חסר לי חומץ תפוחים, מה אפשר לשים במקומו?
ניתן להשתמש בחומץ יין לבן או חומץ רגיל אם אין חומץ תפוחים בהישג יד.
איפה ניתן להשיג טופו יחסית זול?
חנויות טבע ובריאות מציעות טופו במחירים נוחים, אפליקציות קניות מקוונות מציעות הנחות טובות.
לסיום, אם שאלו אתכם אם אתם אוהבים טופו, תנו להם לטעום את הסטייק המפנק הזה ותראו אותם מתמוגגים! אם המתכון שיגע אתכם, אל תהססו לשתף אותו בין החברים ותפיצו את הבשורה בכל הרשתות החברתיות!
"`