רוסטביף מתכון קל שיהפוך את הארוחה שלך לחגיגה

"`html

רוסטביף מתכון קל, מדהים ומושלם

האם אי פעם חוויתם את התחושה הנפלאה של רוסטביף עסיסי עשוי בדיוק כפי שאתם אוהבים? המנה הזו היא מהפן הקלאסי של המטבח, ואם היא לא הייתה תהיה, היינו צריכים להמציא אותה מחדש! אז יש לכם כאן מתכון לרוסטביף שבטוח ישאיר אתכם ואת האורחים שלכם עם פה פתוח, ממתינים לתוספות. רוצים לשמוע את הכנת המתכון? זה הזמן להתכונן לחוויה של טעמים אמיתיים!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • סה"כ זמן הכנה: 3 שעות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 8-10 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת, לפני שנתקדם לשלב הסודי של ההכנה, בואו נסתכל על המרכיבים שאנחנו צריכים בשביל המנה המשגעת הזו. מדובר ברוטב שמקיף את הבשר בצורת ציפוי מתובל שמסיים את התהליך בניחוחות שאין להם תחליף.

  • 1.5 ק"ג של נתח בשר רוסטביף (קלף בשר או נתח עגול)
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות מלח גס
  • 1 כף פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות חרדל דיז'ון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות תימין קצוץ
  • 1/2 כוס יין אדום (אופציונלי)
  • תפוחי אדמה שיסופקו כחלק מהמנה

שדרוגים ותוספות אפשריות

אם אתם רוצים לתת נגיעה אישית במיוחד, אתם יכולים לשדרג את המנה בכמה דרכים מעניינות.

  • שדרגו את החרדל עם חרדל גרגרים או הוסיפו טיפה של סויה לתיבול החם.
  • נסו להוסיף עלי זעתר יבש למרינדה אם אתם אוהבים טוויסט טורקי.
  • למנה בריאותית יותר, הגישו את הרוסטביף עם סלט ירקות שורש מרענן.

אם מדובר בבחירה טבעונית, כן, אני יודע, אין כאן חלופה ישירה לרוסטביף, אך אתם יכולים להכין חצילים על גריל עם תיבולים שדומים. זה משגע בפני עצמו!

שלבי ההכנה

עכשיו, מכינים את הרוסטביף המושלם שלנו!

  1. נשמנים את התנור ומחממים אותו ל- 180 מעלות צלזיוס.
  2. מערבבים קערה את שמן הזית, השום הכתוש, מלח ופלפל יחד עם התימין.
  3. מורחים את התערובת על נתח הבשר מכל הצדדים.
  4. אם אתם בוחרים, שותים חצי כוס יין אדום מעל הנתח.
  5. מניחים את הנתח בתבנית, מסדרים מסביב את תפוחי האדמה חתוכים.
  6. אופים במשך כ-2-3 שעות או עד שהבשר מגיע לרמת צליה רצויה.
  7. מוציאים מהתנור ומניחים לבשר לנוח כ-15 דקות לפני החיתוך.

ואחרי שהרוסטביף שלנו המבושל ממתין, מה יש לומר? הוא פשוט נמס בפה עם ניחוחות שלא ניתן להשוות!

שאלות ותשובות

איך לדעת שהרוסטביף מוכן?
נכון שיש סף חום, אך הדרך הכי טובה היא לבדוק עם מד חום. אם הוא מגיע ל-57-60 מעלות צלזיוס, הגעתם לרמת צליה מידי!

האם אפשר להכין רוסטביף כמה ימים מראש?
בהחלט! אפשר לבשל את הרוסטביף ולשמור במקרר לשימוש בעומק במהלך השבוע. הוא טוב לאוכל קר ואפילו טוב יותר כשמחממים אותו מחדש.

מה עושים אם הבשר יבש מדי?
אם זה קורה, ניתן להוסיף רוטב או יין במקרה הצורך. רוטב ברווז יכול להיות תוספת משגעת!

האם הרוסטביף מתאימה לארוחות חג?
אם אמא שלי הייתה כאן, היא הייתה אומרת שזה הלב של השולחן! תוספת מושלמת לכל חגיגייה למשפחה!

מה הכוונה בנתח רוסטביף?
נתח רוסטביף הוא בשר עגל או פרה שנוגע בעצמות. הוא משחיר בקלות ומערבב טעמים מדהימים.

האם יש בצקת בנתח?
לא, בשר רוסטביף טוב צריך להיות רך ואוורירי. זכרו, לא נולי בשר לא טעים!

איך שומרים על רוסטביף שנשאר?
שמים את הבשר בכלי סגור במקרר. הוא נשאר מצוין עד יומיים-שלושה, תלוי בטיב הבשר.

תמיד שואלים אותי… הרוסטביף הזה אפשר להגיש עם סלט יווני לצבעוניות, למה לא?!

מה אחריות של הכנת הרוסטביף הזה?
כמו שאמא שלי הייתה אומרת, זה האוכל שאף אחד לא שוכח. תמיד יש מקום על השולחן!

למה וינה בגדול שונה מהרוסטביף?
וינה, כידוע, היא יותר לחם והרוסטביף למנה עצמה!

אז כמו שאמרתי, יש לכם מתכון שיפתה את הלבבות והאולמות. אחרי כל המילים, אם אתם באמת רוצים להכין צלחת חמה של טעמים – זה המקום להתחיל! וסוף סוף, אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה עם משפחה וחברים ברשתות החברתיות!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​