סלט זיתים מרוקאי שמרים את כל הארוחה שלך

מתכון לסלט זיתים מרוקאי – טעם של בית

יש משהו קסום בחוויית השיתוף של סלט זיתים מרוקאי. נראה שכל ביס של סלט זה מכניס אותנו ישר אל לב המסעדות המפנקות של מרוקו, עם תיבול אחיד של תבלינים, שמן זית איכותי וזיתים ריחניים. אנחנו מרגישים את השזיפים הקטנים בין האצבעות, את החמיצות שמלווה את המתיקות והמליחות, ועולים לנו חיוכים על השפתיים. אז אתם מוכנים לגלות איך להכין את הסלט המדהים הזה? חכו עד שתהיו מוקסמים מהממרח הגרגרני הזה, שיסחוף אתכם וימשוך אתכם לעשות עוד ביס. בשלב מסוים אתם תגלו שזה ללקק את האצבעות! העניין הוא שהמתכון הזה כל כך פשוט, אבל התוצאה מעלפת, מושלמת וממלכה של טעמים. אז בואו נצלול לעולם האגדי של סלט הזיתים המרוקאי!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 20 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

הקטע המדהים בסלט זיתים מרוקאי הוא המגוון הרחב של המרכיבים שנוכל להשתמש בהם. נצליח לשדרג כל חשק למנה באמצעים פשוטים מהמגירה שלנו.
הנה הרשימה כדי שתהיו מעודכנים:

  • 400 גרם זיתים ירוקים ושחורים ללא חרצנים
  • 1 בצל קטן, קצוץ דק
  • 1 פלפל חריף (אם אתם אוהבים חריף) קצוץ דק
  • 4-5 כפות שמן זית איכותי
  • שום קצוץ – לפי הטעם (2-3 שיניים)
  • כף מיץ לימון
  • מלח ופלפל שחור – לפי הטעם
  • כף כמון (לא חובה, אבל זה מוסיף!)
  • 3-4 דפי פטרוזיליה קצוצים דק לקישוט

בהחלט אפשר גם לבחון אפשרויות עם מרכיבים חלופיים כמו זיתים כבושים עם חרובים או זיתים קלמטה, שיכולים להוסיף טעם נוסף למנה. לא לשכוח להוסיף גם אגוזים קצוצים, כמו שקדים או אגוזי פקאן, שמוסיפים קראנץ’ משגע!

שלבי ההכנה

כעת מתחילה ההנאה האמיתית – שלב ההכנה! בואו נראו איך אנחנו הופכים את כל החומרים הזו למנה ממכרת:

  1. חותכים את הזיתים לשניים ומניחים בקערה גדולה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ, הפלפל החריף והשום הקצוץ.
  3. מטפטפים מעל שמן הזית ומיץ הלימון.
  4. מתבלים במלח, פלפל שחור וכמון.
  5. מערבבים בעדינות עד שכל המרכיבים מתאחדים.
  6. מניחים במקרר לשעה לפחות – תראו איך הטעמים משתלבים ומתווספים אחד לשני.
  7. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה לפני ההגשה.

תרשו לי להראות לכם איך הסלט הזה יתענג בין הארוחות שלכם. אחרי שהסלט התקרר, אתם תגלו כמה הוא נהדר ומרענן – להרבה ארוחות או אפילו רק עבורכם!

תוספות ושדרוגים אפשריים למתכון

במרוקו, כל סלט הוא מאבני היסוד של הארוחה. אפשר לשדרג את הסלט בכמה דרכים שיגרמו למנה הזו להיות ממש משגעת. אתם יכולים להוסיף:

  • קוביות גבינת פטה או גבינת צאן – זה בהחלט מוסיף טעם ומרקם נימוח.
  • אורגנו יבש או פטרוזיליה נוספת עבור טוויסט ריחני.
  • גרגרים של חומוס או קינואה לשדרוג בריאותי.
  • שקדים קלויים או אגוזי לוז קצוצים למרקם קראנצ'י.
  • פירות יבשים כמו צימוקים או תמרים שיכולים לשדרג את המתיקות.

שאלות ותשובות

האם אפשר להכין את הסלט יום מראש?
בוודאי! סלט זו המנה המושלמת להכנה מראש. ככל שהוא יעמוד זמן רב יותר, כך הטעמים יתאגדו ויתאחדו למשהו אגדי.

מה לעשות אם אין לי פלפל חריף?
אין בעיה! פשוט תשאירו אותו בחוץ, או שיש את השדרוגים שאתן קר לרוחב – אולי להשתמש בפלפל קלוש או בהפתעה אחרת.

האם ניתן להמיר את הזיתים באחרים?
בוודאי! אתם יכולים להשתמש בזיתים שחורים, זיתים קלמטה או כל סוג זית שאתם אוהבים. התוצאה תשאר הכי טעימה שיש!

איפה אני משיג זיתים איכותיים?
תבדקו בסופרמרקטים או בשווקים המקומיים – כדאי לחפש זיתים שאינם משומרים בצנצנות וגם זו דרך מצויינת לשמור על איכות.

האם סלט זה מתאים לדיאטה?
בהחלט! מדובר במתכון בריא ודל פחמימות, ואפשר לשדרג אותו עוד יותר על ידי הוספת מרכיבים בריאים נוספים.

איך אפשר לשדרגו אם רוצים ממש חריף?
תוספת של יותר פלפל חריף או אפילו מעט ראס אל חנות (תערובת תבלינים חריפה) תוסיף את הספייס.

מה אם אני לא אוהב שום?
פשוט ניתן להוציא את השום – הסלט עדיין ישאר מדהים ולא יפגע בטעמים.

אוהב תבלינים, מה להוסיף?
כמובן! אפשר להוסיף קימל, כוסברה או טיבול שמשמעות שונים – הדבר יוצר טעמים שונים.

איך אפשר להגיש את הסלט?
הסלט טעמו טוב עם לחמים פריכים, פיתות או אפילו לאורך של חביתה בתוספת!

יש לכם טיפים לאחסון?
אחסנו את הסלט בכלי אטום במקרר. הוא יחזיק מעמד כמה ימים ויהיה טעים בכל רגע!

הגעתם לסוף המסע שלנו אל מתכון סלט הזיתים המרוקאי. אני מזמין אתכם לשתף את המתכון הזה עם חברים ובני משפחה. תעשו להם מחוות קלות של אוכל טעים, והם יחשבו שאתם שפים מדהימים!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​