מתכונים מצולמים זה ה-דבר

יש משהו קסום לדעתי במתכונים מצולמים. מעבר לזה שיותר קל לזכור ולהפנים את השלבים כשרואים אותם בעיניים מאשר כשקוראים אותם ברשימה באינטרנט או בספר כלשהו, זה ללא ספק הרבה יותר מפתה ומגרה. לפחות ברוב הפעמים. אני חושבת שזה גם נותן הרבה יותר מוטיבציה כרואים מישהו שבאמת עושה את מה שאמורים לעשות ומצליח בזה. ואז טועם את מה שיצא ועושה פרצוף מרוצה. זו ממש זריקת עידוד הכרחית.

לפני כמה זמן החלטנו, חברה ואני, שנפתח בעצמנו גם איזה בלוג של מתכונים מצולמים. אנחנו אוהבות לבשל ולאפות ועושות את זה לא רע וחשבנו שמתכונים מצולמים יהיו שדרוג נאה למתכונים שאנחנו משתפות בדרך כלל. ובכן, מסתדר שזה לא פשוט כמו שחשבנו. כלומר, כדי שמתכונים מצולמים באמת יהיו מפתים ומוצלחים ומגרים וכל היתרונות שציינתי קודם, צריך להשקיע ולדעת לערוך ולדעת לצלם נכון ולצלחת ולגרום לקמח וביצה להראות סקסיים ולמזיגה ושליקה לעורר התפעלות ולערבוב והקצפה להיות מעוררי יראה. זה לא פשוט כמו שזה נשמע.

עם זאת, אנשים בהחלט עושים את זה. אנחנו כמובן התייאשנו תוך זמן קצר כי היינו חסרות את הסבלנות והרצון להשקיע, אבל האינטרנט עמוס בבלוגים, אתרים ועמודים המספקים בדיוק את זה – שלל פורמטים מהנים, החל מסרטונים הומוריסטיים ומוגזמים וכלה בסרטונים מקצועיים דרך סרטונים קלילים שמפשטים מתכונים שרק נשמעים מסובכים. עם עריכה נכונה, צילום מוצלח והמתכון הנכון יכול לצאת אחלה סרטון.סדנת בישול

אגב, אני לא מדברת על תכנית בישול שלמה שבה המבשל ועוזרו ההדיוט המטבחי (זה בדרך כלל הפורמט לא?) מלהגים על עניינים ברומו של עולם ועל משמעות הקיום ובמקביל מדסקסים ברכיבים למה ובהוראות ההכנה, אלא על קונספט פשוט ואינסטנט של מתכונים מצולמים. כלומר שימוש באלמנטים עריכתיים כמו הילוך מהיר, סטופ מושן, כתוביות מתחלפות עם הכמויות תוך שהצילום מדגים בזריזות מה הפעולה הנדרשת וכן הלאה. לפעמים מספיק לצפות בזה פעם אחת ולהפנים את המתכון, הרכיבים הנדרשים ואופן ההכנה. טוב גם זה תלוי כמובן במורכבות המתכון אבל הבנתם את הרעיון. יש יתרון משמעותי ללראות את התהליך בעיניים ולהבין אותו לעומק.

בכל אופן, החברה ואני החלטנו להתמקד בדברים אחרים ולעבור לפעילויות פשוטות יותר כמו ללעוס מאשר הפקת מתכונים מצולמים שבסופם יש אינסוף עבודה נוספת מעבר ללטעום מול המצלמה ולעשות פרצוף מתענג. ואם אי פעם נחזור לתחום הזה של צילום מתכונים, זה יקרה כשיהיו לנו מספיק משאבים להעסיק צוות צילום ועריכה. וכלי מטבח סקסיים. ומטבח חדש מקצועי מרוהט ומאובזר בקפידה. ומשרד יח"צ בעל מוניטין. וקופירייטר/ית מוצלח/ת. ויבואן תבלינים יחיד ומיוחד במינו שמביא רכיבים שאין לאף אחד. טוב ואולי גם שף. נראה לי שנמשיך לבשל לעצמנו. גג נעלה תמונה לאינסטגרם, היי גם זה עדיף מכלום.

מגשי פירות וסלסלות פירות

כיצד לסדר סלסלת פירות

  1. בחרו סלסלה בגודל מסוים בחרו אחת קטנה יותר ממה שאתם חושבים שתצטרכו. יש צורך בהרבה פירות על מנת למלא סלסלה. היא לא חייבת להיות חדשה, אך היא צריכה להיות נקייה ובמצב טוב. תוכלו להוסיף קצת קש בתחתית הסלסלה. אני מעדיף למלא את הסלסלה בפירות. פירות כבדים וקשים, כגון תפוחים, בתחתית הסלסלה. פירות עדינים יותר, כגון אפרסקים, בראש הסלסלה.
  2. בחרו פירות איכותיים. בחרו כמובן בפירות העונה ופירות בשלים אף אחד לא רוצה לקבל סלסלת פירות שלא ניתן לטעום ממנה עד שבוע הבא. הפירות צריכים להיות יפים ככל הניתן. ללא חבורות. ללא שקעים. לא דהויים. יהיה נהדר לכלול תותים, בננות, ענבים ותפוזים, עם כמה פירות העונה ופירות טרופיים.
  3. סדרו את הפירות באופן מושך. זה החלק הכיפי. קחו את הזמן ועשו זאת כמו שצריך. אל תזרקו את הפירות פנימה. אתם רוצים שהפירות ייראו אטרקטיביים. סדרו את הפירות כך שייראו את חלקם העליון. הענבים צריכים לעטוף פירות אחרים או לצאת קצת מקצוות הסלסלה. הביטו בתמונות של סלסלות פירות וסדרו את הפריטים באופן דומה.

הוסיפו קשת חביבה לסלסלה. תוכלו למצוא שקיות עטיפה לסלסלות בחנויות "הכל בשקל" או בחנויות לאביזרי מסיבה. אם תחליטו להשתמש באחת, הניחו קודם את הסלסלה בשקית העטיפה כדי לוודא שהיא מתאימה.

כיצד לסדר מגש פירות

מתכון עבור מגש פירות אולי נראה מיותר, אך עבור כל ספק קייטרינג, זהו הפריט המבוקש ביותר בתפריט. זה מועיל להיעזר במדריך כמויות המסייע לקנות כמות נכונה של פירות ולהימנע מקניית יתר של מוצר העלול להתקלקל.

להלן מספר כללים שתוכלו להיעזר בהם על מנת להכין מגש פירות:

  1. שמרו על אותם הפירות יחד על המגש. ערבוב הפירות לא נותן השפעה חזקה וגם משפיע על טעם הפירות.
  2. בחרו פירות בשלים וטעימים. עדיף להגיש מגוון קטן יותר של פירות, מאשר פירות לא בשלים הגורמים לך לכווץ שפתיים.
  3. פריטים קטנים יותר, כגון פירות יער, ופריטים רכים יותר, כגון קיוי, מחזיקים יותר זמן ונראים מושכים יותר במרכז או בראש המגש.
  4. אם תחליטו להשתמש באננס, ראשו מכוסה העלים יכול להיות קישוט מרכזי נחמד למגש הפירות שלכם (וזה בחינם). ראשית, הניחו את האננס במרכז או בראש המגש, ולאחר מכן סדרו פירות אחרים במקטעים מסביב.
  5. חתכו ענבים לאשכולות קטנים של 4 עד 5 ענבים לאשכול, ואז קבצו אותם יחד כדי להסתיר גבעולים. האורחים יכולים לקחת אשכול קטן, ויש להם השפעה חזותית כשהם מקובצים יחדיו.

החישובים להלן הם עבור מגש פירות בסיסי. התאימו את המגש עם פירות העונה וקשטו אותו עם ראש אננס כדי להוסיף גובה.1390565_956953410985567_4423114700472215423_n

  • 1 מלון דבש (1 קילו)
  • 1 מלון (2 קילו)
  • 1 אבטיח ללא גרעינים (2 עד ½2 קילו)
  • 1 אננס (½1 עד 2 קילו)
  • 1 קילו ענבים אדומים
  • ½ קילו ענבים ירוקים
  • ½ קילו תותים
  1. שטפו ויבשו את הפירות. גיזרו קרומים ונקו את המלון ואת מלון הדבש מגרעינים.
  2. חיתכו את הקליפה מהאבטיח, חצו אותו לאורך, ולאחר מכן חיתכו לחצאים עוד פעמיים. פירסו וסדרו על המגש.
  3. חיתכו את המלון ואת מלון הדבש לרבעים. פירסו וסדרו יחד עם האבטיח.
  4. חיתכו את ראש האננס והשתמשו בו כקישוט למגש. גיזרו את קרומי האננס וחיתכו אותו לרבעים לאורך. הוציאו את הליבה, פירסו והוסיפו למגש.
  5. גיזרו ענבים לאשכולים קטנים, הוסיפו אותם יחד עם תותים וסדרו אותם על שאר הפירות.

הערות השף

  • במקרים בהם זהו לא שיא העונה של פרי מסויים, ניתן לטפטף מעט סירופ בטעמים על הפרי הטרי. סירופ בטעמים יוסיף מימד טעם נוסף למגש הפירות שלכם.
  • השתמשו בסוגים שונים של פירות יער, פירות טרופיים טריים וקיוי כדי לקשט את המגש.