אם רק תתנו צ'אנס אמתי, תגלו שעולם הממרחים הביתיים מאוד עשיר, מפנק ובעיקר ממש טעים, כך שאם יש לכם מעט זמן פנוי וחשק ליצור, מהר מאוד תגלו שגם קטניות וירקות עשויים להפוך לממרחים שווים, כך שאם עד היום אהבתם את הקונספט של ממרחים, אך לא נמשכתם לאלו שנמכרים במקרר של הסופר התעשייתי, אתם מוזמנים להכיר שמונה ממרחים סופר מומלצים ואף שאינם מסובכים להכנה. פיתחתם תיאבון? בואו נעבור לממרח הראשון!
- ממרח פטה כבד
השורשים של ממרח זה מגיעים אלינו מתקופת הצנע, כאשר ממרח כבד אמתי היה רק חלום טעים ורחוק. מאז ועד היום המתכון שוכלל, אך למרות שרבים מכירים אותו על בסיס ביצים, הרי שגם קיים מתכון טבעוני לממרח פטה כבד. במה מדובר? השעועית האדומה מקבלת את חזית הבמה. כל שצריך זה 2 כוסות של שעועית אדומה מושרה ומבושלת, 3 כפות שמן זית, כוס קשיו, 3 בצלים חתוכים לקוביות ונגיעה של מלח ופלפל שחור (לפי הטעם). מנקודה זו מטגנים בצל עד שמקבלים בצל חום ושקוף, ואת סך המרכיבים טוחנים במעבד מזון, עד שמקבלים את המרקם הרצוי (עבור מרקם יותר חלק הוסיפו שמן זית).
- ממרח שוקולד אגוזים ביתי
אין כמו שוקולד ובטח אם הוא ביתי. מה צריך? חצי כוס שבבי שוקולד, שלושת רבעי כוס אגוזי לוז, שני שליש חלב מרוכז, מעט מלח וכפית דבש. לאחר שמכינים הכול מחממים תנור ל180 מעלות, קולים כרבע שעה את האגוזים ובמקביל ממיסים את השוקולד. לאחר מכן גורסים את האגוזים במעבד מזון, עד שמקבלים מרקם משחתי. בנקודה זו מוסיפים דבש, מלח וחלב מרוכז ומערבבים. לבסוף מוסיפים את שבבי השוקולד, מפעילים בשנית את מעבד המזון (על פולסים קצרים) וכאשר מקבלים תערובת אחידה פשוט טועמים ונהנים!
- ממרח עדשים כתומות
ממרח שהוא גם בריא וגם פשוט. כל שצריך זה כוס של עדשים כתומות, שן שום, לימון שלם, חצי כפית מלח, 3 כוסות מים רותחים, מעט פלפל שחור ו4 כפות שמן זית. את העדשים מרתיחים כ20 דקות בסיר סגור, את המים שנותרים מסננים, מוסיפים את הלימון הסחוט, את השום כותשים פנימה, מוסיפים מלח, פלפל ושום ופשוט מערבבים.
- ממרח עגבניות מיובשות
מה צריך? 180 גרם רסק עגבניות, כף סוכר חום, כפית אבקת שום, חצי כפית מלח ו240 גר' עגבניות מיובשות בשמן. מה עושים? במעבד מזון מערבלים ביחד את סך המרכיבים, עד שמקבלים מרקם אחיד וחלק. סוגרים היטב במיכל סגור ונהנים מהתוצאה, עד כשבוע ימים (במקרר).
- טפנד זיתים
ממרח שהוא תמיד טעים ותמיד מהיר להכנה. מה צריך? 200 גרם זיתים מגולענים, 8 צלפים, 3 דגי אנשובי, שן שום כתושה ו2 כפות שמן זית. עתה מכניסים למעבד המזון את כל המרכיבים, אך עם רק כף אחת מהשמן זית, ולאחר שהכול מתאחד מוסיפים את שארית השמן וממשיכים לערבב, עד שמקבלים מרקם אחיד וטפנד הזיתים מוכן.
- ממרח אגוזים
200 גרם אגוזי מלך, שליש כוס שמן זית, שן שום ומעט מלח, פלפל ואגוז מוסקט. את האגוזים והשום מרסקים במעבד מזון, ותוך כדי ערבול עדין מוסיפים תבלינים ושמן זית – עד שהמרקם חלק והטעם מדויק.
- ממרח שעועית לבנה
2 כוסות שעועית לבנה, 4 גבעולי טימין, 2 שיני שום, ענף רוזמרין, שליש כוס שמן זית ובצל חתוך לרבעים. את השעועית משרים ללילה ולאחר שמסננים את המים, מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט שמן, מלח ופלפל. את הכול מכסים במים ומבשלים עד שהשעועית רכה לגמרי. לאחר מכן מסננים מים, מועכים ומוסיפים פנימה תוך כדי ערבוב את השמן, את המלח ואת הפלפל, עד שמתקבל מרקם חלק.
- ממרח שום טבעוני
5 ראשי שום קלופים, כפית מלח, כוס וחצי מים, כפית חומץ תפוחים, כף לימון, 2 כפות שמן זית וכ5 כפות מים. את המים, השום והמלח מבשלים כעשרים דקות עד לריכוך מלא, לאחר מכן מסננים את המים הנותרים ומעבירים למעבד מזון – ביחד עם הלימון, החומץ והשמן הזית. את המרקם יש לתקן עם מים ואת הטעם יש לדייק בהתאם להעדפה אישית. לאחר מכן מאחסנים במקרר ונהנים מתוצאה טעימה ובריאה לאורך כל השבוע.
*פתחנו בפניכם עולם חדש? אנו שמחים – זה הזמן לנסות, לשכלל ולאמץ – בתיאבון!