5 סיבות למה מתכון גזר גמדי ישנה את חייכם

מתכון גזר גמדי מדהים וממכר

לא כל יום אנחנו זוכים להכיר מאכל שמשלב כל כך הרבה הפתעות ומשלוחי טעמים! וכשמדובר בגזר גמדי, מדובר במשהו שהוא לא רק בריא, אלא גם משגע בצורה שלא תאמינו. המנה הזו משתלבת אתכם בשולחן החג, בברביקיו בחצר וגם כסלט מרענן במיוחד לארוחת צהריים קלה. כל ביס מתפרץ בטעמים שמצליחים לגרום לכל אחד ללקק את האצבעות!

זמן הכנת המתכון

  • זמן הכנה: 30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתחילים, תנסו לדמיין את השתלבות הצבעים והטעמים במנה הזו. המראה שלה פשוט אגדי וזה רק ההתחלה. אז הנה מה שנצטרך כדי ליצור את הגירסה שלנו:

  • 500 גרם גזר גמדי (או פרוסות גזר בינוניות, אם לא מצליחים למצוא)
  • 2 כפות שמן זית איכותי
  • 2 כפות דבש טבעי (אפשר גם סירופ מפירות יער לטבעונים)
  • 1 כפית מלח
  • 1/2 כפית פירורי ירקות (אופציונאלי לאוהבים)
  • מיץ מלימון אחד
  • שום כתוש – 2 שיניים
  • פטרוזיליה קצוצה – 1/4 כוס
  • שומשום קלוי – 2 כפות (למראה מהמם)
  • אגוזים קצוצים (כמו אגוזי לוז או שקדים) – 1/4 כוס

שלבי ההכנה

בתור חובבי ירקות, מרשים לכם להרגיש שכבר ממש מתרגשים? הבה נתחיל עם המתכון המדהים הזה!

  1. ראשית, אם אתה משתמשים בגזר גמדי, רצוי לשטוף אותם היטב כדי למנוע שאריות של אדמה או חול. אם בחרתם בגזר רגיל, חותכים לפרוסות בגובה של 2 ס"מ.
  2. בוחרים בקערה רחבה ומערבבים את הגזר עם שמן הזית, דבש, מלח, שיני שום הכתושות ומיץ הלימון.
  3. מניחים את הגזר בתבנית אפייה בצורה אחידה כדי שכל גזר יקבל את החום הנכון. לפני שאתם סופרים עד עשרים, משבצים את פירורי הירקות בשולי התבנית (אופציונלי).
  4. בתחילת הדרך, מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלזיוס.
  5. מכניסים לתנור ואופים במשך כ-20 דקות, עד שהגזר רך אך עדיין שומר על פריכות.
  6. לאחר כ-10 דקות, כדאי להפוך את הגזר או לתת להם קצת לנוע בתבנית כדי שהכל יתבשל בצורה שווה.
  7. מוציאים מהתנור, מסננים כל נוזלים מיותרים ומעבירים לקערה. מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה והשומשום הקלוי, מערבבים עד שהתבלינים מצפים את הגזר.
  8. אם אתם רוצים שדרוג נוסף, מפזרים אגוזים קצוצים למעלה ונותנים לכולם קצת פריכות נוספת!
  9. מגישים את המנה חמה או בטמפרטורת החדר. לכל מי שצריך במוסף חידוש – זה ממש משגע!

במתכון הזה, אנחנו משחקים עם הרבה אפשרויות! אתם רוצים גזרים מתוקים יותר? אפשר להוסיף מספר גרגרי קינמון. רוצים להעביר טעם אסיאתי? שיהיה סויה. ואולי להוסיף קצת גבינת פטה מעל או צנוברים קלויים לאוהבי הטעם המלחי? זה מושלם!

שאלות ותשובות

האם ניתן לשמור את הגזר גמדי במקרר?

בהחלט! אתם יכולים לשמור את המנה במקרר למשך 3-4 ימים. חימום חוזר במיקרוגל יהפוך אותו לעוד יותר טעים!

כיצד ניתן לגוון את התיבול של המנה?

מעולה! אפשר להוסיף תבלינים כמו כמון, קימל או אפילו תערובות תיבול מוכנות. תוספות של צ'ילי יכולים לתת פיקנטיות שתחליף את המתיקות.

רוצים מתכון טבעוני?

כמובן! פשוט החליפו את הדבש בסירופ מייפל או סירופ אגבה. תחתית הבסיס נשארת אותה דבר!

האם זה בריא?

מעבר לעובדה שהגזר הוא מקור מצוין לוויטמינים A ו-K, המנה הזו מכילה גם שומנים בריאים משמן הזית ואגוזים. אז כן, בריא בהחלט!

מה ההשפעה של שימוש בגזר רגיל במקום גזר גמדי?

לא תהיה השפעה גדולה, אך גזר גמדי נותן טוויסט נוסטלגי למנה, ורואים את ההתרגשות של כולם כשהם רואים את המראה הייחודי של הגזר.

מתי כדאי להכין את המנה הזו?

המנה הזו מתאימה לכל עונה! היא נפלאה בקיץ כתוספת קלה, ובחורף כמלית חמה ומרגיעה. מפגש משפחתי או חגיגה? אל תשכחו את הגזר!

אפשר להכין את זה על גריל?

בהחלט! אם אתם אוהבים את הטעם המעושן, תכינו את הגזר על גריל חם. שימו לב לא לשרוף.

מה ניתן להוסיף למנה כדי להפוך אותה ממנה רגילה לארוחה שלמה?

להוסיף קוטג', טחון טופו או חזה עוף צלוי כדי להפוך את המנה למזינה יותר. ארוחה מושלמת היא מה שמחבר אתכם!

איך זה משתלב עם בשרים?

מנה זו מתאימה במיוחד לצד נתחי בשר, כבש או אפילו סלמון צלוי. תענוג של טעמים והרמוניה על הצלחת!

האם יש טיפים נוספים להצלחת המנה?

לשים לב לא לאפות יותר מדי את הגזר, כדי שלא יאבד מהפריכות שלו. רוצים לוודא שזה המנה המדהימה שיהפוך אתכם למלכי המפגשים? פשוט אל תשכחו להכין אותה שוב ושוב!

הצעד האחרון הוא לשתף את המתכון הזה עם חברים, משפחה או סתם אנשים ברחובות! כולם בראשה כדאי להתחבר לרגעים בהם אנחנו נהנים מארוחה טובה. בואו נעשה את זה יחד!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​