מה אתם באמת יודעים על הפיצה שאתם מזמינים כל כמה זמן מהמקום החביב עליכם בז'אנר הקולינארי הזה? הישראלים הם לא ממש אנשים הרפתקניים בכל הנוגע לפיצה שלהם כאשר הרוב המכריע יחפש אחר פיצה מסורתית, בעוד מיעוט קטנטן יותר יעז לפרוץ את החומה ולטעום פיצה בצורה אחרת. חלק בשל העובדה כי פיצה כשרה לא יכולה להתקיים עם עירובים שונים. רוצים לדעת יותר על הפיצה שאתם אוכלים בתאווה רבה כאשר היא חמה ועם גבינה מבעבעת? קראו הלאה ותלמדו דברים שאולי לא שיערתם לעצמכם.
מחווה לדגל האיטלקי
לא הרבה מודעים לעובדה הנהדרת הזו, אבל פיצה מרגריטה החלה את דרכה בתור מחווה שביצע האופה של מלכת איטליה, שזהו גם השם שלה. הצבעים של הפיצה הזו היו בצבעים של דגל איטליה,שהם אדום לבן וירוק. האדום הוא העגבניות, הירוק הוא הבזיליקום ולבסוף הצבע הלבן הוא כמובן הגבינה.
מקור הפיצה הראשונה
אומנם כולנו חושבים כי הפיצה היא לגמרי איטלקית, אבל בחינה דקדקנית יותר של מקור הפיצה מעלה את המקום האמיתי שבו החלה את דרכה והו לא אחר מאשר יוון העתיקה. השימוש היה על ידי פיזור של עשבי תיבול, קרעי גבינה וזילוף של שמן על גבי לחם שטוח שהמוכר בתור פיתה. בהמשך הדרך הפיצה הפכה למוצר האהוב על כולם עם התוספת של עגבניות באיטליה.
מהי פיצה איטלקית
האיטלקים לוקחים מאוד ברצינות את הפיצה שלהם. עד כמה ברצינות? בצורה כזו שיצא חוק פיצה שמגדיר בצורה מדויקת מה צריכה פיצה מסורתית להכיל ואיך היא צריכה להיעשות בשלבים השונים שלה, ומי שאינה עומדת בקריטריונים הלו אינה יכולה להיחשב בתור פיצה חוקית.
פיצה ללא רוטב עגבניות
פיצה אינה חייבת להיות פיצה הכוללת רוטב עגבניות. באיטליה קיימת גם פיצה לבנה שלמעשה אינה מכילה את העגבניות ומקורה ברומא. שמה הוא פיצה ביאנקה והיא כוללת גבינה, שמן זית וענפי רוזמרין או שילוב של ארבע גבינות.
בצק דק או עבה?
באיטליה כמו באיטליה ישנן השפעות מאוד בולטות של המחוזות השונים של המדינה על האוכל שמוכן שם, וכך הדבר נכון גם לגבי האופן שבו מכינים את הפיצה המסורתית. במחוז מסוים אפשר למצוא את הפיצה הדקיקה שאהובה על אנשים מסוימים,לעומת מחוזות שבהם נמצא את הפיצה העבה והרכה שאהובה על אנשים אחרים. את השינויים האלה פוגשים בצורה בולטת כאשר עוברים במסגרת הטיול בין האזורים השונים של המדינה היפה והטעימה.