10 מתאבנים מתכונים שלא תוכל להפסיק לאכול

מתאבנים מדהימים לשולחן החג

אין דבר יותר מהנה מאשר ארוחה שבה יש שפע של מתאבנים מעולים. השולחן מתמלא בצבעים, ריחות וטעמים מגוונים, וכל אחד מוצא את האהוב עליו. המלצה חמה: תשמרו מקום! תסמכו עליי, המתאבנים האלה יגרמו לכם ללקק את האצבעות, ואתם תתגעגעו אליהם כבר לפני המנה העיקרית!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומנות

  • זמן הכנה: 45 דקות
  • רמת קושי: בינוני
  • מספר מנות: 10-12

הרכיבים הדרושים

כאשר אנחנו מדברים על מתאבנים, החשיבות של מרכיבים טריים ואיכותיים גדלה פי כמה. האוכל שאנו מכינים מושפע ישירות מהמרכיבים, ובמיוחד כשמדובר במנות שדורשות תשומת לב particulière כמו המתאבנים. אז כדי שלא תפספסו את כל המתיקות והעושר של כל מרכיב, הנה הרשימה:

  • 300 גרם גבינת פטה
  • 200 גרם יוגורט יווני
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 2 כפות מיץ לימון סחוט
  • 1/3 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס זיתים שחורים קצוצים
  • 1/3 כוס אגוזי פקאן קצוצים
  • 2 שיניים שום כתושות
  • 1/2 כפית קליפת לימון מגוררת
  • לוח קרקרים (או פוקצ'ה) להגשה

מרכיבים חלופיים

ככה זה, לעיתים צריך להסתדר עם מה שיש. אם אין לכם גבינת פטה, אתם יכולים להשתמש בגבינת מוצרלה או גבינת ריקוטה. שימו לב שהטעמים ישתנו, אבל במובן נוסף זה ישמור על העניין, ואולי אף תמצאו משהו חדש שאתם אוהבים! ובמידה ואתם טבעוניים, תוכלו להמיר את היוגורט ביוגורט סויה ושימוש בגבינת טופו במקום גבינת פטה. אם אתם רוצים לגרום למנה להיות גם בריאה יותר – ניתן להמיר את שמן הזית בשמן קוקוס.

שלבי ההכנה

הכנה לא חייבת להיות קשה. אנחנו רוצים להכין מתאבנים מדהימים ומטריפים בקלות יחסית. אז יאללה, בואו נתחיל:

  1. מניחים גבינת פטה בקערה ומפוררים אותה היטב עם מזלג.
  2. מוסיפים את היוגורט היווני וטורפים היטב עד שהתערובת מתאחדת.
  3. מוסיפים את שמן הזית, מיץ הלימון, שום כתוש וקליפת הלימון ומערבבים שוב.
  4. בתוך קערה נוספת מוסיפים את הפטרוזיליה הקצוצה, הזיתים והאגוזים הקצוצים ומערבבים.
  5. מקפלים את התערובת של הגבינות עם התערובת של הפטרוזליה בעדינות.
  6. מניחים את המתאבנים בקירור למשך 30 דקות.
  7. מניחים על לוח הגשה ומסדרים לצידם קרקרים או פוקצ'ה.
  8. לסיום, מפזרים מעט פטרוזיליה קצוצה מעל למנה המוגשת.

תוספות ושדרוגים

המתכון הזה מושלם בפני עצמו, אך למי שרוצה לקחת אותו צעד נוסף קדימה, יש כמה תוספות שיכולות להגביר את החוויה בחתיכת רמה. נוסיף עוד חלבון? הכינו לצד המתאבנים גם חזה עוף בגריל או כדורי סויה ורוטב צ'ילי. ואם רוצים, אפשר לערבב טעמים נוספים כמו בצל ירוק ואיולי טעים מאוד. ומה עם להוסיף איזה נגיעות חריפות? קמצוץ של צ'ילי יוסיף מעט חום מתוק למנה!

שאלות ותשובות

האם אפשר להחליף את הגבינת פטה?
בהחלט! גבינת מוצרלה או ריקוטה יכולות להיות תחליפים מצוינים. הטעמים יהיו שונים, אבל עדיין טעימים!

האם המתאבנים מתאימים גם לטבעונים?
כמובן! אתם יכולים להשתמש ביוגורט סויה ובגבינת טופו במקום הגבינות הסטנדרטיות.

כמה זמן ניתן לשמור את המתאבנים במקרר?
אם אתם מצליחים לשמור עליהם, הם יכולים להחזיק מעמד עד שלושה ימים במקרר.

האם יש ליוצרים אפשרות להשתמש בשמן אחר במקום שמן זית?
יש בהחלט! שמן חמניות או שמן קוקוס יכולים להיות תחליפים מעולים.

האם המתאבנים מתאימים לילדים?
כן, מדובר במתאבנים טעימים שלא רק שהילדים יאהבו, אלא גם אתם תפתיעו אותם!

האם יש צורך בשום כתוש?
אם אתם לא אוהבים טעם חזק של שום, אתם יכולים להשאיר את השום החוצה או להפחית את הכמות.

מה אם אני רוצה להכין את המתאבנים בצורת כדורים?
זו רעיון מצוין! פשוט צרו כדורים קטנים מהתערובת כדי להגיש כמו חטיף.

האם ניתן להקפיא את המתאבנים?
למרבה הצער, המתאבנים עשויים לא לאהוב את ההקפאה. עדיף להכין אותם ולשמור במקרר.

מה ההמלצה שלכם להתאמה לצמחוניים?
באופן כללי, המתכון מתאים לצמחוניים. יש להימנע מהשום אם כבר הכנתם עבור ילדים!

האם המתכון משנה טעמים לאחר שעות מרובות במקרר?
בדיוק ההפך! ככל שהמרכיבים יתערבבו יותר – הטעמים הופכים אפילו ליותר עשירים ומעניינים!

אז אל תשכחו לשתף את המתכון המהמם הזה ברשתות החברתיות שלכם ולתייג את חבריכם. תודו לי אחרי שיטעמו לזה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​