רבות דובר על שוקולד, על ההתמכרות אליו ועל התכונות הטובות שלו, אך האם אתם באמת יודעים עד כמה הוא יכול לתרום לחייכם. אספנו לפניכם לא פחות מעשר סיבות טובות לאכול שוקולד, כך שכדאי לכם לעיין במאמר שלפניכם:
- הגנה מפני השמש: בשוקולד מריר יש רכיבים אנטי-אוקסידנטים שמגנים על עורנו מפני נזקי הUV.
- מצב הרוח: שוקולד משפר את מצב הרוח כי יש בו רכיבים טבעיים שגורמים לתחושת אופוריה.
- הפחתת תזמיני PMS: שוקולד, בין יתר הרכיבים שבו, מכיל גם מגנזיום וזה מסייע בהפחתת תחושת התסמינים הקדם וסתיים.
- תחושת שובע: שוקולד מכיל כמויות מאוד גדולות של סיבים תזונתיים ולכן הוא תורם לתחושת השובע.
- הפחתת הסיכוי לשבץ מוחי: מחקרים מוכיחים שנשים שאכלו 45 גרם שוקולד בשבוע נמצאות בסיכון נמוך ב 20% ללקות בשבץ מוחי לעומת נשים שאכלו פחות מ 9 גרם שוקולד בשבוע.
- איזון פעילות הלב: השוקולד מסייע לאיזון פעילות הלב ע"י כך שהוא מוריד את לחץ הדם, מוריד את ערכי הכולסטרול הרע ועוד.
- סיוע במחלת הסוכרת: אכילה קבועה של שוקולד משנה את הרגישות של האדם לאינסולין ובצורה כזאת מפחיתה את הסיכון לחלות במחלת הסוכרת, זאת על פי מחקר איטלקי שנעשה בשנים האחרונות.
- הפחתת שיעול: התקפות שיעול בלתי נבלות נגרמות בהתאם לעצב הווגוס, ואכילת תאוברומין, המצוי בשוקולד, מפחיתה את פעילותו של עצב זה. לכן אכילת שוקולד בהחלט יכולה להוריד את התקפות השיעול שמהן אתם סובלים בחיי היום יום.
- שיפור הראיה והחשיבה: חלק מהמרכיבים שיש בשוקולד הם גם מרכיבים שפועלים כמו אספירין ולכן הם מסייעים בזרימת הדם לאזור העיניים. בנוסף לכך, זרימת הדם משפרת גם את יכולת הלמידה ואף נותנת תחושה של ערנות ולכן בהחלט ניתן לומר ששוקולד מסייע גם במישור הזה.
- הטעם: עדיין חסרות לכם סיבות לאוכל שוקולד ולשלב אותו בחיי היום יום שלכם? אם כך, הגיע הזמן לדבר על הסיבה החשובה ביותר, והיא הטעם, כי שוקולד זה פשוט מעדן מושלם!
אל תתפשרו על פחות משוקולד איכותי
זה לא משנה אם אתם שייכים לאותם האנשים שאוהבים שוקולד מריר, חלב או לבן, כי בכל מקרה תוכלו ליהנות לא רק מהטעם אלא גם מתרומת השוקולד לבריאותכם. אי אפשר להתכחש לכך שיש בו הרבה מאוד קלוריות, אך כפי שראינו, יש לו גם תרומה אדירה לבריאות גוף האדם ולכן לא כדאי לוותר עליו.