תרד טורקי מתכון מושלם לכל ארוחה ביתית

"`html

תרד טורקי – מתכון שימיס לכם את הלב

מי מאיתנו לא מכיר את הפלא של התרד? אותו ירק ירוק, מלא בבריאות, שמשדרים כוחות על בריאים כמו לפעמים כשאנחנו נושאים את שקית הקניות. ולפעמים, נדרשות רק כמה דקות במטבח כדי להכין מתכון שיביא את התרד הזה לתוך הלב והבטן שלנו. המתכון הזה, תרד טורקי, הוא כזה שאי אפשר לשכוח – הוא מדהים, מעלף ואפילו משגע! כל כך טעים, שממש רוצים ללקק את האצבעות אחרי כל ביס.

זמן הכנת המתכון: 40 דקות

  • רמת קושי: קל
  • מספיק ל: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שאנחנו מתחילים, בואו נדבר על המרכיבים שיגרמו למנה הזו להיות אגדית! התרד משמש כאן שחקן ראשי, אבל יש לא מעט עוד רכיבים שיביאו את החוויה למקום שלא ניתן לעמוד בו. אלו הם המרכיבים שנצטרך:

  • 500 גרם תרד טרי (מומלץ שזה יהיה תרד אורגני, אם ניתן)
  • 2-3 כפות שמן זית – והתאמת היא, שמספיק שכולנו יודעים; שמן זית ממכר!
  • 1 בצל בינוני קצוץ דק
  • 3-4 שיני שום קצוצות
  • 1/2 כפית כמון טחון
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • 2-3 ביצים
  • 1/2 כוס גבינה בולגרית מפוררת (או גבינת פטה)
  • לימון לעיטור – למי שאוהב, זה פשוט הכי טעים שיש!

שלבי ההכנה

עכשיו, אחרי שהכנו את כל החומרים, הגיע הזמן להיכנס למטבח ולראות איך מתקדמים שלב-שלב בתהליך ההכנה:

  1. תחילה, יש לשטוף היטב את התרד תחת מים זורמים, עד שנפסיק לראות מעגלים ירוקים במים.
  2. לאחר מכן, נחתוך את תרד לשטחים קצרים, ולא נערבב את החלקים בתוך קערה (דבר שיאפשר למנה שלנו להיות אוורירית).
  3. נחמם 2 כפות שמן זית במחבת גדולה על חום בינוני ונוסיף את הבצל הקצוץ. נטגן עד שהבצל מתחיל להזהיב.
  4. נכניס את השום הקצוץ, נטגן עוד כדקה, עד שהארומה מתחילה להתפשט במטבח.
  5. כשהבצל מוצש, נוסיף את התרד ונערבב היטב. ננמיך את החום ונפחית את המרקם של התרד.
  6. נוסיף את הכמון, מלח ופלפל לפי הטעם, ונבשל כ-5-7 דקות עד שהתרד כמעט מתרכך.
  7. כשהתרד התבשל, נשבור את הביצים אחת אחת על התרד, ונבשל עוד 5-8 דקות עד שהביצים מתייצבות. אפשר להניח לכל ביצה להיות בשליטה, כך שחלקן יהיו רכות, וחלקן יבשילו יותר.
  8. לפני שמסיימים, נוסיף גבינת פטה מפוררת, כדי להעניק למנה עוד עושר של טעמים.
  9. נעביר את המנה לקופסה או צלחת, ונקשט עם פרוסות לימון שסוחטות עוד טעם לתוך המנה.

תחליפים ושדרוגים אפשריים

לפעמים, נתקל במכסים שדורשים התאמה. תרד טורקי הוא מתכון קל להחלפה. כך תעשו זאת:

  • להכין גרסה טבעונית? החליפו את הביצים בטופו מעוך, שיביא טעם רך ומרקם מדהים.
  • קחו את זה צעד קדימה ונסו את הבצל עם בצל ירוק או שום ירוק – זה ייתן טוויסט מעניין.
  • לא אוהבים גבינה? אפשר להחליף בגבינת שקדים או פשוט להשאיר אותה מחוץ.
  • וגם, אם תרצו להרחיב את הקמיה, הוסיפו זיתים שחורים, חומוס מבושל או אגוזי מלך קצוצים.

שאלות ותשובות

מה אם אני לא אוהב שיני שום?
אפשר פשוט לשים פחות שיניים, או להחמיץ עם ירק אחר כמו בצל ירוק.

האם אפשר להכין את המתכון עם תרד קפוא?
בהחלט! רק שימו לב שתרד קפוא מפרק יותר מים.

איך אני יכול לעשות את המנה בריאה יותר?
לנסות להשתמש במעט שמן זית, להחסיר את הגבינה, ואפילו להוסיף קוואקר להגברת הסיבים.

האם אפשר לגרום למנה להיות חריפל?
בהחלט! הוסיפו צ'ילי קצוץ או פפריקה חריפה בזמן הטיגון!

כמה זמן זה מחזיק במקרר?
המתכון הזה ישמור על טריותו יומיים במקרר בעטיפה.

איך אפשר להגיש את המנה?
אפשר להגיש אותה כתוספת, או כנשנוש בוקר, כל מה שעולה על דעתכם!

האם התרד הזה יכול להיבדק בזיגוג?
נכון! להוסיף רוטב טחינה או יוגורט על המנה יהיה פשוט מדהים.

האם אפשר להקפיא את המנה?
לא מומלץ. תרד שומני יתמוסס וישנה את המרקם.

להכין את זה מראש, זה אפשרי?
בוודאי, אפשר להכין בשעות הערב ולהחזיר למקרר לפני ההגשה!

מה המנה לצד תרד טורקי הארוחה?
אפשר להגיש עם אורז או פיתה רכה – טעימות מושלמות!

אז זהו! המוצר הסופי הוא מתכון מושלם שאפשר להכין בכל יום ולהשתעשע בו עם חברים או משפחה. אל תשכחו לשתף את המתכון משום ככה אפשר לשים אותנו לפני כל ארוחה!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​