תבשיל עוף עם בצל ותפוחי אדמה שלא תשכחו

תבשיל עוף עם בצל ותפוחי אדמה – טעם של בית

דמיינו את הפתיחה של דלת הבית שלכם, וריח משגע של תבשיל עוף מתבשל מתפשט באוויר. תבשיל שמזכיר לכם את ימי שישי החורפיים, כשסבתא או אמא היו במטבח מכינות לנו מטעמים שמעלימים את כולל העייפות של השבוע. המרכיבים הפשוטים, הטעמים הממכרים, והחוויה כולה – לא תפסיקו לדמיין את המנה המושלמת הזו!

זמן הכנת המתכון ורמת הקושי

  • משך הכנה: 30 דקות
  • בישול: 1.5 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 4-6 אנשים

הרכיבים הדרושים

בתשיל זה, כל מנה היא חגיגה של טעמים שמזכירה לנו את האהבה שהושקעה בכל פיסת עוף ובכל תפוח אדמה שחתכנו בעדינות. כדי ליצור את התבשיל הזה, נהיה זקוקים לרכיבים הבאים:

  • 1 ק"ג עוף (חלקים עם עצם ועם עור הם המושלמים)
  • 3-4 תפוחי אדמה גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות
  • 2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
  • 4 שיני שום, קצוצות
  • 1 גזר בינוני, קלוף ופרוס (לנגיעה של צבע)
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי טעם
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כפות רוטב סויה (המרכיב הסודי שלנו)
  • טבעות לימון (לא חובה, אבל מוסיף חמצמצות מענגת)

כמובן, אפשר לשנות, להוסיף או להחסיר, אם לדוגמה אתם מחפשים גרסה טבעונית של התבשיל, ניתן להחליף את העוף בירקות שורש משובחים כמו כרובית או קישוא!

שלבי ההכנה

הכל מתחיל בשיטה מסורתית, ולבסוף מתקבל תבשיל אגדי שאי אפשר להפסיק ללקק את האצבעות. הנה הצעדים להכנה:

  1. מחממים את שמן הזית בסיר גדול על חום בינוני.
  2. מוסיפים את הבצלים הקצוצים ומבשלים עד שיתקבל צבע זהוב.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים כ-2 דקות.
  4. עוברים לעוף – מוסיפים את חלקי העוף ומבשרים מכל צד עד שיתקבל צבע מושלם.
  5. מוסיפים את הפפריקה, מלח ופלפל ומערבבים.
  6. מכניסים את תפוחי האדמה והגזר, ומערבבים על מנת שהטעמים יתאגדו.
  7. מוזגים את רוטב הסויה ומערבבים שוב.
  8. מוסיפים מים כך שהנוזלים יכסה את העוף והירקות בעדינות.
  9. מבשלים על חום נמוך במשך 1.5 שעות עד שהעוף רך ונמס בפה.
  10. בוחרים להניח עלי פטרוזיליה על מנת לקשט את המנה.

שדרוגים ותוספות

אז על מה עוד אפשר לחשוב? איזה שדרוגים יעשו את התבשיל הזה למושלם כל כך?

  • אפשר להוסיף קטניות כמו חומוס או עדשים – וזה הופך את התבשיל לבריא יותר ועשיר בטעמים.
  • ניתן לשדרג את המנה עם עשבי תיבול כמו טימין, רוזמרין או אורגנו.
  • טרנד הרוטב רויאל – אפשר לנסות להוסיף רוטב של פסטו או טחינה מעל במנה המוכנה, ולקבל נגיעה חדשה.
  • להקפיץ ירקות נוספים כמו ברוקולי, קישוא או פטריות.

שאלות ותשובות

מה היא האפשרות הטובה ביותר לשמירה על התבשיל?

מומלץ לשמור במקרר כשעה לאחר הבישול. ככה הטעמים מתהדרים אחד בשני.

איך אפשר לנצל שאריות מהתבשיל למנה אחרת?

שאריות עוף ותפוחי אדמה משתלבות היטב בסנדוויצ'ים טורטייה או סלטים מרעננים. פשוט לסחוט מעט לימון מעל – וקיבלתם מנה משגעת!

האם יש צורך לחתוך את תפוחי האדמה לחתיכות קטנות?

לא, חתיכות גדולות מוסיפות לתוצאה הסופית. תפוחי האדמה יתבשלו מעולה ויהיו נימוחים.

האם יש טכניקות שהופכות את העוף ליותר רך?

כן, חשוב לא לבשל בטמפרטורה גבוהה מדי, כי זה מייבש את העוף. שימו לב לחום נמוך במהלך הבישול.

מה אם אין לי רוטב סויה?

אפשר להחליף במעט מלח או רוטב דגים, אבל יש לכם שתי אפשרויות – חידוש בניסויים או רכישת בקבוק קבוע בבית!

איך אני יודע מתי התבשיל מוכן?

התבשיל מוכן כאשר העוף רך מאד ונתקל בקלות במזלג.

מה עושות את הירקות רכים וריחניים?

בישולם יחד עם העוף והבצלים, זו הנוסחה הסודית! כל טעם מאדיר את הבא אחריו.

האם אני יכול להכין מראש?

בהחלט! הכנה מראש תשמור על הטעמים ויחד עם התחושה הנעימה של אוכל ביתי.

איך לגרום למנה להיות בריאה יותר?

פשוט להקטין את כמות השמן ולהוסיף יותר ירקות.

מה לגבי גרסה ללא גלוטן?

כל המרכיבים ברשימה הם ללא גלוטן בסגנון קלאסי, ובכך קטניסות לבריאות טובה יותר!

אז אם אתם חובבים של מתכונים כמו תבשיל עוף עם בצל ותפוחי אדמה, שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות ותפיצו את הטעמים המדהימים החוצה!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​