תבשילי קדירה בסיר בישול איטי שלא תרצו לפספס

"`html

תבשילי קדירה בסיר בישול איטי: איך להכין את המנה המושלמת!

תשמעו, יש משהו קסום בתבשילי קדירה שמזכיר לנו את הבית, את הסבתא ואת האוכל שהכינה לנו בילדות. כל ביס מפלפל את הזיכרונות, וכל ניחוח שוצף אותנו לתוך חיבוק חם. תבשילים מלאים במרכיבים טריים ובערבובים מתוקים, שמתבשלים בסיר בישול איטי, הם פשוט מדהים! בין אם אתם אוהבים בשר, ירקות, או שילוב של הכל, התבשילים האלה ממכרים בטירוף. כשאתם מתיישבים לשולחן, פיתוי הביס הראשון חזק עד שבלתי אפשרי להפסיק לאכול. תארו לכם, לצד סביבה חמה, בקבוק יין טוב וחברה נהדרת, זו באמת הדרך האידיאלית לסיים יום. ואתם לא תאמינו כמה זה פשוט להכין!

זמן הכנת המתכון: 20 דקות בכניסות, 6 שעות בישול איטי

רמת קושי: קלה
מספר מנות: 4-6 מנות

הרכיבים הדרושים

כעת נעבור למרכיבים, אלו הם החומרים שייצרו לנו את הקסם.

  • 600 גרם בשר בקר קצב חתוך לקוביות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 3 שיני שום קצוצות
  • 2 גזר קלוף וחתוך לקוביות
  • 2 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
  • 1 קישוא חתוך לקוביות
  • 1/2 כוס פטריות שמפיניונס פרוסות
  • 3 כוסות בליל של מים או ציר בשר
  • 1 כוס קטניות מבושלות (למשל, חומוס או עדשים)
  • 1 כפית כמון טחון
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית תבלינים יבשים (עלפי אורגנו או טימין)

מרכיבים חלופיים

מעוניינים בגרסה טבעונית? פשוט תחליפו את הבשר בשעועית שחורה או טופו, ואת ציר הבשר במים עם תיבול עשבי תיבול. ככה גם בגרסה דלת פחמימות אפשר להוריד את תפוחי האדמה ולהוסיף יותר ירקות עטופים!

שלבי ההכנה

עכשיו מגיע הזמן לצלול לתוך תהליך ההכנה. הכינו את הסיר שלכם והתחילו!

  1. מחממים את שמן הזית בסיר בישול איטי על חום גבוה.
  2. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומקפיצים עד להזהבה.
  3. מוסיפים את השום הקצוץ ומערבבים במשך דקה נוספת.
  4. מוסיפים את בשר הבקר ומטגנים עד שהבשר משחים מכל הצדדים.
  5. מוסיפים את הגזר, תפוחי האדמה, קישוא ופטריות ומערבבים היטב.
  6. יושבים לציר, כוס מים או ציר בשר ממשיכים לערבב.
  7. מוסיפים את הקטניות המבושלות, התבלינים והמלח והפלפל ומערבבים.
  8. סוגרים את הסיר ומביאים לרתיחה.
  9. מנמיכים את הלהבה ונותנים לתבשיל להתבשל על חום נמוך במשך 6 שעות.
  10. כשהזמן חלף, הסירו את המכסה ותנו לריחות להיכנס לאף שלכם.

תוספות ושדרוגים אפשריים

לרוצים להעלות את התבשיל לרמה הבאה? ניתן להוסיף כמה תוספות פשוטות שישדרגו את הטעמים:

  • רוטב סויה לתיבול מתוק ומלוח
  • קמצוץ קימל לשדרוג טעמים
  • עלי פטרוזיליה קצוצים לקישוט
  • תוספת חמה של זיתים קצוצים

שאלות ותשובות

מה אפשר להוסיף לתבשיל אם אין לי בשר?
אפשר להוסיף עוד מגוון של ירקות כמו סלק, ברוקולי ותרד. ניתן גם להוסיף קטניות כמו שעועית שחורה או עדשים כדי להעשיר את התבשיל.

באיזה סוג של סיר אני יכול להשתמש?
סיר בישול איטי הוא נהדר, אך גם סיר רגיל עם מכסה יכול לעבוד. רק תזכרו להקפיד על הצלה בפחות חום.

האם זה מתאים לאירועים מיוחדים?
בהחלט! זהו תבשיל מאוד מושלם לאירוח, ותצטרכו רק לחמם אותו שוב.

כמה זמן הוא נשאר טרי?
אם תישמרו אותו במיכל אטום, הוא יישאר טעים גם למעלה מ-3 ימים במקרר.

האם התבשיל הזה מתאים לילדים?
בהחלט! זהו תבשיל שנרגש ילדים ויש בו הרבה מרכיבים בריאים.

אפשר להכין אותו יום מראש?
כמובן, אפילו עדיף! טעמים משתפרים עם הזמן!

איך אפשר להגיש את התבשיל?
התקנת את התבשיל על פירה תפוחי אדמה או עם אורז יכול להיות קומבינציה מדהימה.

אני רוצה שקצת חריף, מה לעשות?
מוסיפים שטות קטנה של צ'ילי מתוק או פפריקה חריפה.

האם יש וריאציות מקומיות נוספות?
כן, בעולם יש המון מתכונים אז ספקטרום הרחב של טעמים שממלא את הקדרה ישמח אתכם.

מה הקשר בין תבשיל לאהבה?
אין ספק שיש אהבה במתכון! בישול זה דרך ליצור רגעים מיוחדים, והשיתוף עושה את זה לכל כך מיוחד!

אם נהניתם מהמתכון שלנו, אל תשכחו לשתף אותו עם חברים וברשתות החברתיות. יחד נוסיף קצת יותר קסם לאוכל שלנו!

"`

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​