שניצל בטמפורה: החוויה המדהימה שלא תרצו לפספס!
תארו לעצמכם שניצל רך, עטוף בשכבת טמפורה אוורירית ומעלף, שמקפץ על הצלחת כמו חגיגה למראה. זו לא עוד מנות שניצל רגילה שאתם מכירים. לא, זה אוכל שמזכיר את קיץ של סבתא, כשהיא היתה מפנקת את כל המשפחה עם טעמים עזים ושמחה בכל נגיסה. השניצל בטמפורה הוא כזה, שמחפש דרכים חדשות להתבל ולהפוך את המנה הזו למושלמת וכל כך כיף להתנסות בה.
בעידן שבו אנחנו מחפשים תמיד את החדש, החלטנו לקחת את המתכון הקלאסי הזה ולהעניק לו טוויסט מרהיב! והנה אנחנו פה, עם מתכון שניצל בטמפורה, שיגרום לכם ללחוץ על ההזמנות עצמאית לקיץ הקרוב. אז קדימה, בואו ניכנס לחוויה הזו!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי ולקהל
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספר מנות: 4 מנות
מרכיבים דרושים
כדי להכין את השניצל בטמפורה המושלם, אנחנו צריכים את המרכיבים הבאים:
- 4 פרטי עוף (חזה או ירך – מה שאתם אוהבים)
- 1 כוס קמח (אפשר גם קמח תפו”א למי שמעדיף ללא גלוטן)
- 1 כוס פנינת עוף
- 1 ביצה
- 1/2 כוס מים (אפשר לשדרג למאגר פירות צהובים לתוספת טעם)
- 1/2 כפית שטוחה מלח
- 1/2 כפית שטוחה כמון (הוא יוסיף לריח הממכר)
- 1/2 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
- שמן לטיגון
כל המרכיבים הללו משתלבים יחד כדי לתת לנו שניצל אוורירי ונימוח שיגרום לנו ללקק את האצבעות!
המרכיבים חלופיים
אם אתם טבעוניים, יש מה לעשות! תחליפו את נתחי העוף באוג, חצילים קלויים או תחליף בשר אחר שאתם אוהבים! יש גם גרסה ללא גלוטן, עם שימוש בקמח תפו”א או קמח שקדים. כך שתמיד אפשר לשדרג ולהתאים את המתכון למענה לצרכים האישיים שלכם!
שלבי ההכנה
ועכשיו, אל השולחן! נתחיל להכין את השניצל בטמפורה המושלם:
- נחמם את השמן בסיר עמוק על חום בינוני.
- נחצה את נתחי העוף לקוביות קטנות.
- נוודא שהעלנו את הטעמים, ונוסיף לכל קוביית עוף מלח, כמון ופפריקה.
- בקערה נפרדת, נערבב את הקמח עם הביצה והמים עד שהתערובת תהפוך לנוזלית יחסית לא פחות ממדהימה.
- נכניס כל נתח עוף לתערובת הטמפורה ונחליק לתוך השמן החם.
- מטגנים במשך 4-5 דקות עד שהשניצלים משחימים.
- נוציא את השניצלים המוצלחים ונניח על מנוף כדי שיאבדו את השמן העודף.
- מגישים חם, עם רוטב סויה, רוטב צ'ילי מתוק או כל מה שעושה לכם את זה!
תוך כדי הטיגון, כדאי לשים לב לריחות הממכרים שמתפשטים בבית. הריח הזה, תבחרו בו. יש סיכוי שיעלו לכם זיכרונות מהקיץ, מהחגים או סתם ארוחת ערב משפחתית.
תוספות ושדרוגים
וגם כאן, יש מקום לדמיון! אם תרצו, תוכלו להוסיף לשניצל הבטמפורה הצעת רוטב טחינה או יוגורט מתובל. אפשר גם לשדרג את המנה עם סלט ירקות קיץ מרענן או להוסיף פרוסות אבוקדו ליק של צבע. שדרוגים מהווים אגדה קולינרית.
שאלות ותשובות
מה ניתן לשדרג עם המתכון?
אנחנו ממליצים לשדרג עם ירקות מטוגנים נוספים או לתבל את הבצק בטעמים שונים כמו רוזמרין, תימין או אפילו גבינת מוצרלה.
האם המנה מתאימה לדיאטה?
אפשר להפוך את המנה לבריאה יותר על ידי שימוש בשמן זית במקום בטיגון כבד, ובישול שבתנור במקום טיגון עמוק.
האם ניתן להכין זאת ללא גלוטן?
בוודאי! פשוט השתמשו בקמח תפו”א או קמח שקדים במקום קמח חיטה.
מה לגביי טעמים שונים?
אתם יכולים לשלב פלפלים, גזר שנסחטים לקוביות קטנות מטוגנות או לחמם עם סויה בצד! הכל פתוח!
האם יש לך טיפ לניקוי לאחר הבישול?
אחר כך, פשוט הטילו את התבנית לתוך סבון שומשום! זה יעזור מאוד להפחית את השאריות.
מה לעשות אם יש לי תערובת טמפורה שנשארה?
אין בעיה! תשתמשו בה גם לדברים נוספים בתבשילים. זה משדרג!
כיצד לדעת מתי השניצלים מוכנים?
פשוט יש לבדוק שהשניצלים מקבלים צבע קרמלי וזהוב, וכשהם צפים באוויר כמו חולה בין כוכבי הלכת.
אפשר להקפיא את השניצלים?
בהחלט! מקפיאים אותם במיכלי פלסטיק נפרדים והם יישארו בתנור לקראת השימוש.
האם ניתן להכין את המנה עם דגים?
למה לא? דגים טרים מרקיעים שחקים על הצלחת, ועם תוכן טמפורה אגדי!
אז מה אתם מחכים? תתחילו להכין את השניצל בטמפורה המושלם שלכם ואל תשכחו לשתף את המתכון עם החברים שלכם! נסו לשתף ולהפיץ את זה בכל מקום, כי מה שיש לנו כאן זו חוויה באמת מתוקה!