שניצל בטמפורה – הקסם של המטבח היפני אצלנו בבית
לאורך השנים, בכל ארוחת שישי, במקרים של חגיגות משפחתיות או סתם ערב נעים עם חברים, תמיד היה מתכון אחד שמעלה חיוך על הפנים ומסתיים בברכות על האוכל. האם אתם יכולים לדמיין את השניצל המוכר במעטפת טמפורה פריכה שמביאה לכם את הטעמים העמוק ביותר? מתכון זה הוא חיבור מושלם בין המטבח היפני למטבח הישראלי, ויבטיח לכם טעמים מדהימים, משגעים ומעלפים. המנה הזו ממכרת כל כך עד שלא תגללו את הכופן של המזלגות!
בואו ניגש למרכיבים ולשלבים המרתקים של המנה שעשויה לשדרג את כל ארוחה שאתם מכינים. שניצל בטמפורה אכן לא מתהדר כמו שאר המנות, אבל הטעמים שלו חיוניים בעולם הקולינרי.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שנצלול אל ההכנה המרגשת, כדאי להתמקד במרכיבים שמביאים אותנו לתוצאות הטובות ביותר. כל פרט ומרכיב חשוב כדי שהטמפורה תצא אוורירית, הפריכות תהיה מושלמת, והשניצלים יהפכו למרכיבים שמעלפים את כולם.
- 500 גרם חזה עוף טחון
- 1 ביצה גדולה
- 1 כוס קמח לבן
- 1 כוס קמח תפו”א
- 1/2 כוס מים קרים
- 1/2 כפית מלח
- שמן עמוק לטיגון
- תיבול: פפריקה, כמון, מלח ופלפל לתיבול העוף
מרכיבים חלופיים
למי שמעוניין לגרסה טבעונית, ניתן להחליף את החזה עוף בחצילים או בטופו שיתנו טקסטורה נהדרת. כמו כן, החלבונים יכולים להיות מוחלפים ברסק תפוחים או בננה אם רוצים לשדרג את התבנית הטבעונית.
שלבי ההכנה
נכון, מתכון נראה לעיתים טיפה מלחיץ, אך אל תהיו רגועים. כל שלב המתחיל מהמילים פשוטות ועובר דרך הטכניקות הכחולות, הוא מה שיעשה את החוויות הקולינריות. הקפיצו לחיים את המטבח שלכם!
- חותכים את חזה העוף לקוביות קטנות ומשרים בתיבול לשעה במקרר.
- מכינים את הבלילה: בקערה מניחים את הקמחים, הביצה, המים והמלח וטורפים עד שהתערובת מתאחדת.
- מחממים שמן עמוק בסיר עד לרתיחה.
- מוציאים את העוף מהמרינדה ומעבירים אותו לבלילת הטמפורה.
- לוקחים קוביות עוף מצופות ולטגן אותן עד שהן זהובות ופריכות.
- מוציאים מנייר סופג לסינון השמן העודף.
- מניחים את השניצלים על צלחת ומקשטים עם כוסברה או שזו יראו טוב.
תוספות ואפשרויות שדרוג
שניצל בטמפורה הוא בסיס מצוין למגוון תוספות. אפשר להוסיף רטבים שונים כמו רוטב סויה או טריאקי, ולטבול את השניצלים לתוך הארוחה. שילוב של ירקות קלויים על הצלחת או סלט ירוק מרענן יכול לשדרג את המנה שלכם.
שאלות ותשובות
מה הסוד לעשייה של טמפורה פריכה ולא שומנית?
יש להשתמש במים קרים מאוד כאשר מכינים את הבלילה. הקור עוזר לשמור על המרקם הפריך של הטמפורה.
האם אפשר לשמור את השניצלים במקרר?
בדרך כלל, מומלץ לאכול אותם מיד לאחר ההכנה, אך ניתן לשמור אותם במקרר למספר ימים ולהפוך אותם בטוסטר כדי לשחזר את הפריכות.
האם ניתן להקפיא שניצל בטמפורה?
בהחלט! הקפיאו את השניצלים לפני הטיגון והוציאו בעת הצורך. טגנו אותם ישירות מהקפאה.
מה קורה אם אין קמח תפו”א?
אפשר להשתמש בקמח תירס או בקמח חיטה רגיל, אך הטמפורה תהיה קצת פחות פריכה.
האם ניתן לשדרג עם תיבול נוסף?
בוודאי! מוסיפים לתערובת התיבול של השניצלים כנודת שום, כורכום, או אפילו קצת פפריקה מעושנת.
למה מומלץ להשתמש בשמן עמוק?
שימוש בשמן עמוק מונע מהשניצלים לספוג יותר מדי שמן ומכין לנו טמפורה פריכה יותר.
מה אפשר להגיש לצד השניצלים?
סלט קיץ עם חמוציות, רטבי טחינה ויוגורט יווני מתוקים הם אפשרויות מצוינות.
איך לפנק את הילד עם המנה?
להדק עוד חתיכה של גבינת צהובה בין השניצלים והחזה עוף. הילדים פשוט אוהבים את זה.
אפשר לשדרג עם ירקות?
בהחלט! קוביות של קישוא או גזר יפנתזו למנה אידיאלית ובריאה יותר.
כיצד ניתן להפחית את כמות השמן?
שיטת הטיגה באוויר, בשימוש בטוסטר או בעבודת סוטה, יכולים להפוך את השניצלים לברי בריאות יותר ועדיין טעימים!
אנו מקווים שהמתכון המדהים הזה ל"שניצל בטמפורה" עורר בכם את התשוקה לבשל. אל תהססו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעמים הנפלאים לחברים! תאמינו לנו, הם יודה לכם על זה!