שיבולת שועל עם אבקת חלבון – המתכון המנצח!
בוקר טוב, יקרים שלי! אתם יודעים איך זה, לפעמים מתעוררים בבוקר, והרעב לא נותן מנוח. לא רוצים ארוחה כבדה, לא רוצים לקום שעה לפני כדי להכין משהו שדורש כישרון שף, אבל רוצים להתחיל את היום עם מנה בריאה, מדהימה וטעימה. מה אם הייתי אומר לכם שהתשובה היא שיבולת שועל עם אבקת חלבון? כן, מדובר כאן על מתכון אגדי שמכניס את כל הרכיבים שיהפכו את הבוקר שלכם ללא פחות ממעלף.
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 15 דקות
- רמת קושי: קל
- מנות: 2 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את השיבולת שועל הזו עם אבקת החלבון אז יש לנו כאן מתכון מושלם שמבטיח תוצאה נפלאה:
- 250 גרם שיבולת שועל (כוס וחצי)
- 500 מ"ל חלב (אפשר חלב צמחי לאנשים שרגישים לחלב)
- 2 כפות אבקת חלבון (טעמי שוקולד או וניל, בהתאם להעדפה שלכם)
- 1 בננה בינונית, חתוכה לפרוסות
- 2 כפות דחוסות של דבש או סירופ מייפל
- קורט קינמון (הכי טעים שיש!)
- חופן אגוזים קצוצים (אשה מומלצת: אגוזי מלך או שקדים)
- פירות טריים לקישוט (תותים, פטל או כל פרי שאוהבים)
מרכיבים חלופיים
כמובן שניתן לגוון! אם אתם צמחונים או טבעונים, החליפו את החלב בחלב שקדים או חלב סויה. לדליקי הסוכרים, ניתן לשים סוויטנרים טבעיים במקום דבש. גם אבקת חלבון אפשר להחליף באבקת קקאו לדיאטות מסוימות.
שלבי ההכנה
ועכשיו, לכבוד האוכל המושלם שלכם, הנה שלבי ההכנה:
- נחמם את החלב בסיר קטן על להבה בינונית.
- כאשר החלב מתחיל לבעבע, נוסיף את שיבולת השועל וערבב היטב.
- נבשל את התערובת כ-5-7 דקות עד שהשיבולת שועל סופגת את הנוזלים.
- כשהשיבולת שועל מתחילה להתגבש, נוסיף את אבקת החלבון ונערבב עד שכל האבקה נמסה.
- נוסיף את הבננה, הדבש והקינמון וערבב עד שהכל מתאחד טוב.
- נרתיח הכל יחד עוד דקה נוספת.
- נעביר את התערובת לקערות אישיות, ונוסיף אגוזים קצוצים.
- לסיום, נ decorate עם פירות טריים למעלה.
- נשב בשקט, נשאף את הארומה המדהימה ונתכונן לעונג המושלם.
וזהו! המתכון הזה כל כך ממכר שתמצאו את עצמכם חוזרים אליו שוב ושוב. כמה קשה לאהוב איזו ארוחת בוקר עשירה, בטוחה ומפנקת כזו?
תוספות ושדרוגים אפשריים
כמובן תמיד אפשר לשדרג! אתם יכולים להוסיף כמה כפות של קקאו גולמי ואפילו שוקולד מריר קצוץ. מה איתכם? רוצה להמיר את את הבננה בחצי תפוח? בהחלט אפשרי! או להשתמש באגוזי לוז שנראה לי שיתאימו כאן לא פחות מושלם.
שאלות ותשובות
האם ניתן להכין את המנה מראש?
כן, אפשר להכין את השיבולת שועל יום מראש ולהשאיר במקרר. פשוט חזרו ובששה מאחורי להוספת הפירות והאגוזים לפני ההגשה.
איך ממלטים את השיבולת שועל?
מומלץ להוסיף חלב או מים לילה של ריבוי כדי שהכל יעמוד בקור, והשיבולת שועל תהפוך לאוורירית יותר.
האם אפשר לשמור את המנה למחרת?
כמובן! שמרו את השיבולת שועל בקופסה סגורה במקרר. היא תישאר טרייה עד יומיים.
מה לעשות אם אני רגיש ללקטוז?
נשארו דאגות? פשוט השתמשו בחלב צמחי כמו חלב שקדים או חלב קוקוס במקום החלב הרגיל.
אפשר להשתמש באבקת חלבון בטעם אחר?
בהחלט! אם אתם אוהבים טעם קפה, שוקולד, קוקוס – הכל הולך כאן!
האם אני יכול להשתמש בשיבולת שועל מיידית?
כן! תהליך הבישול יהיה קצר יותר. רק הקפידו על תצפית מתמדת.
מה אם אני רוצה גרסה דלת קלוריות?
הקטינו את הכמות של הדבש והאגוזים. אפשר גם לבחור באבקת חלבון עם פחות קלוריות.
איך לשדרג את המנה לעוד יותר טעימה?
נסו להוסיף אבקת קקאו ולקשט עם שוקולד מריר לקצוות הקרמיים של הבוקר.
האם ניתן להקפיא את השיבולת שועל?
לא מומלץ. השיבולת שועל המוכנה עלולה לאבד את המרקם שלה לאחר ההקפאה.
האם השיבולת שועל מתאימה לדיאטת כסאות?
בהחלט! עם שינוי הרכיבים (כגון הימנעות מסוכר), זה יכול להיות תוסף מעולה.
לא משנה באיזו דרך תבחרו להכין את השיבולת שועל הזו, אני בטוחה שאתם תאהבו את זה בדיוק כמו שאני אוהבת. זה מתכון משגע ואני ממליצה לכם לשתף אותו עם חברים ברשתות החברתיות שלכם!