שיבולת שועל מתכון בריא שכל אחד חייב לנסות!

שיבולת שועל – מתכון בריא ומדהים

לאור הקסם שמתחולל במטבח, שיבולת שועל שואבת אליה את מבטי הציבור כשמדובר באוכל בריא שלא מתפשר על הטעם. כאשר אתם פותחים קופסת שיבולת שועל, אתם לא רק מכניסים לתוך הבית מרכיבים, אלא חוויה מלאה בטעמים, ערכים תזונתיים גבוהה ושדרוגים אפשריים שנתקלתם בהם רק בחלומות. מי לא רוצה להתחיל את היום עם משהו כזה? מתוק, בריא ומפתיע? אז בואו נצלול לתוך המתכון המושלם חתיכת תענוג בריא ששווה ללקק את האצבעות! אתם עוד תודו לי על כך!

זמן הכנת המתכון: 10 דקות. רמת קושי: קל. למי? ל-4 מנות

  • נשמע מעניין, לא?
  • לא תאמינו איך זה ישנה לכם את הבוקר!
  • כל המידע בפסקאות הבאות יעשה לכם סדר.

המרכיבים הדרושים

שיבולת שועל היא חומר הגלם המרכזי כאן, אך זה לא אומר שאתם לא יכולים להעשיר אותה ולהפוך אותה למשהו אגדי! כל מרכיב כאן יוסיף טעם ובריאות, אז המשיכו לקרוא.

  • 1 כוס שיבולת שועל (נחמד אם היא דקה, אבל גם עבה פנטסטית)
  • 2 כוסות מים (אפשר חלב צמחי אם אתם מעדיפים)
  • 1-2 כפות דחוסות של דבש או מייפל (שיהיה לנו מתוק, נו)
  • 1/2 כפית קינמון טחון (תוספת מענגת!)
  • 1/2 כוס חתיכות פירות כמו בננה, תפוח או ב berries (הטבע טורף את המתוק שלנו)
  • 1/4 כוס אגוזים קצוצים (על הדרך ניהיה רזים)
  • 1/4 כוס שוקולד מריר קצוץ (בנימה ממכרת, כמובן!)
  • קורט מלח (כמובן!)

מרכיבים חלופיים

כעת, אם אתם מתכננים להכין את המתכון בצורה טבעונית, פשוט החליפו את הדבש במייפל או סירופ אגבה. ניתן גם להכין אותו ללא גלוטן אם תבחרו שיבולת שועל שהיא כשרה וללא גלוטן. כמה פשוט, ככה מדהים! אגב, אם השוקולד מריר לא מצליח לשמח אתכם, תרגישו חופשי להשתעשע עם שוקולד חלב או אפילו שוקולד לבן, זה יכול להיות משגע!

שלבי ההכנה

ועכשיו, כל המתכונים היו צריכים להיות פשוטים, אבל אצלנו זה אפילו יותר קל! רק תעקבו אחרי הסטפ שלב לדבר מדהים הזה.

  1. בסיר קטן נכניס את שיבולת השועל עם המים (או החלב) לקראת רתיחה.
  2. נוסיף את הסוכר, הקינמון והמלח.
  3. נבשל על חום נמוך במשך 5-7 דקות עד שהתערובת מתייצבת.
  4. כשהשיבולת שועל מתעלה והופכת לאוורירית, נוסיף את הפירות והאגוזים ונדאג לערבב.
  5. נכבה את הלהבה וניתן למוזג לכל קערה.
  6. לגיוון – שימו שוקולד מריר מעל והקפיצו את הטעמים!
  7. בתיאבון!

תוספות ושדרוגים אפשריים

אז אחרי שהכנתם את המנה, למה לא לגוון? כל מה שאתם רוצים – ריבות, ממרחים, פירות יבשים, קוקוס, חמאת אגוזים… ללא ספק, תוספות שיכולות להזרים את העונג הבריאותי והטעי! גם טחינה נותנת לה טאץ' מעניין ואין הרבה דברים יותר משגעים משילוב של תמרים או תאנים מסוכרות.

שאלות ותשובות

האם שיבולת שועל באמת מסייעת בירידה במשקל?
שיבולת שועל מכילה סיבים תזונתיים שיכולים לסייע בתחושת שובע, וזה בהחלט יכול לעזור במאבק נגד הקילוגרמים העודפים.

האם אפשר לשמור את השיבולת שועל במקרר?
אכן, שיבולת שועל מבושלת יכולה להחזיק טוב במקרר למשך 3-5 ימים אם נשמרת בכלי סגור.

האם יש תועלות נוספות לשיבולת שועל?
בהחלט! שיבולת שועל ידועה גם בהורדת כולסטרול ובתמיכה במערכת הלב וכלי הדם.

איך ממירים את המתכון הזה לעשיר בחלבון?
אפשר להוסיף אגוזי קשיו, חלבון קצר או להשתמש בחלבון צמחי כמו חלב סויה או חלב שקדים.

למה לשלב שוקולד מריר?
יש הרבה סיבות: הוא טעים, משמח וההפתעה הוא שהוא גם מכיל נוגדי חמצון!

אפשר להכין את המתכון הזה במיקרוגל?
בהחלט! פשוט הכניסו את כל המרכיבים לקערה בטוחה במיקרוגל ובישלו בערך 2-3 דקות.

כמה קלוריות יש במנה כזו?
מנה אחת של שיבולת שועל יכולה לכיל בין 150-200 קלוריות, תלוי במשדרגות ובתוספות.

איך מדגישים את הטעמים של השיבולת שועל?
קינמון, וניל, או אפילו מיץ תפוזים יכולים להוסיף לגוון הטעמים הממוקדים!

מה אתם יכולים להוסיף כדי להפוך אותו לשürbricious?
תוספת של קקאו טהור שואבת צבע וטעם ומכיחה מגוון!

האם כדאי להכין כמות כפולה?
כמובן! זה יכול לחסוך זמן בבוקר מתוח, ואפשר לחמם את השאריות בטעמים המיוחדים שלכם.

זמן לשיתוף!

אתם לא יכולים להחמיץ את ההזדמנות לשתף את המתכון הזה עם החברים שלכם ברשתות החברתיות! תנו להם להתחיל את היום עם מנה מדהימה ומפנקת – משגעם, הכי טעים שיש!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​