רסק עגבניות לג'חנון
יש משהו קסום בג'חנון. כשכל בוקר נפתחים ריחות של בצק פריך ועגבניות מבושלות באמצע השבוע, עוררים זיכרונות טעמים שעושים לנו חום בלב. המתכון המדהים הזה של רסק עגבניות לג'חנון הוא הדרך המושלמת לשדרג את המנה הממכרת הזו. צעצוע האוכל הזה נחשב למעלף במיוחד, ומשגע את החושים. אנחנו כאן כדי לספר לכם איך להכין רסק עגבניות ביתי שיגרום לג'חנון שלכם להיות הכי טעים שיש. מושלם לארוחה שיהיה פינוק לכל המשפחה!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן בישול: 45 דקות
- רמת קושי: קל
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
בושל ומוכן? חכו רגע, קחו לעצמכם כמה דקות כדי להתחמש ברכיבים הנכונים. זה הזמן לדרוש את מיטב חומרי הגלם שיביאו את הרסק הזה למדרגת על!
- 6 עגבניות בשלות (ואם יש לכם עגבניות מסוג "רומא" – מה טוב)
- 2 כפות שמן זית איכותי
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 3 שיני שום קצוצות
- כפית סוכר (למתיקות מדויקת)
- ½ כפית מלח
- ½ כפית פפריקה מתוקה
- ¼ כפית כמון (לנגיעות טעמים קסומות)
- ½ כוס מים (לרוטב ראוי)
אוהבים להתנסות? אין בעיה! אתם יכולים להכין גרסה טבעונית של רסק עגבניות על ידי השמטת השמן והוספת חיפושיות טעמים אחרים כמו כפית טחינה. אם אתם נמנים על אלה שיש להם רגישות לגלוטן, הרסק הוא נטול גלוטן מטבעו, אז אל תהססו.
שלבי ההכנה
איך פותחים את הדלת לטעמים מדהימים? נתחיל!
- חולצים את העגבניות מהשקית ומשרים אותן במים רותחים ל-5 דקות, עד שהקליפה מתקלפת בקלות.
- מקלפים את העגבניות וחותכים לקוביות קטנות.
- בתוך סיר בינוני, מחממים את שמן הזית על חום בינוני.
- מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד שהוא שקוף.
- שמים את השום הקצוץ ומערבבים למספר שניות.
- מוסיפים את קוביות העגבניה ומערבבים היטב.
- יש לאטום את הסיר עם מכסה ולהנמיך את הלהבה. מבשלים 30 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
- לאחר 30 דקות, פותחים את המכסה ומוסיפים את הסוכר, המלח, הפפריקה והכמון.
- לסיום, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה.
- מבשלים על להבה נמוכה לעוד 15 דקות. תנו לרסק להתמזג ולהתאחד.
בסוף התהליך, אתם מקבלים רסק עגבניות טעימה ומחממת, שקשה להפסיק לשים בצלחת.
תוספות ושדרוגים
למתכון זה, תוכלו להוסיף דברים נוספים שיהפכו את המנה ליותר מיוחדת:
- רוטב חריף טפנד לשדרוג טעמים, למי שאוהב את הכאב הזה.
- עלים ירוקים כמו בזיליקום או פטרוזיליה מעל להוספת ניחוח טרי.
- תוספת של צ'ילי מתוק או שום קלוי.
- לגרסה עשירה יותר, כדאי להוסיף טחינה.
שאלות ותשובות
איך אני יודע שהעגבניות מוכנות?
אם העגבניות רכות ונמסות, זה הסימן המובהק שאתם בדרך לרסק עגבניות שגם סבתא שלכם היתה מתגאה בו.
אפשר להשתמש בעגבניות מכופתרות?
בהחלט! הן מצויינות גם לצרכים האלה, אם כי אז הרסק ידרוש יותר תיבול.
מה עושים אם אני לא אוהב שום?
אפשר להשמיט את השום או להמיר אותו בקצת פפריקה נוספת – יהיה זה משגע!
כמה זמן אפשר לשמור את הרסק?
אתם יכולים לשמור אותו במקרר עד שבוע, ואם לא מתכוונים לסיים אותו, ניתן להקפיא.
מה אני יכול לעשות עם רסק עגבניות שעשיתי בו שימוש?
מומלץ להשתמש בו בפיצות, פסטות, ומיני תבשילים – הוא יהיה דליקטס מדהים.
אפשר להכין את הרסק בגרסה חריפה?
בהחלט! הוסיפו מעט צ'ילי לטעם חריף במיוחד.
האם ניתן להפוך את זה לרוטב פיצה?
כן, כל מה שאתם צריכים לעשות הוא להוסיף מעט תיבולים כמו אורגנו ועשבי תיבול נהדרים.
מה אם אני רוצה טעמים אקזוטיים יותר?
אנחנו ממליצים להוסיף קינמון, ואם אתם רוצים לשדרגו עוד, ניסו גם אגוז מוסקט!
באיזו טמפרטורה מבשלים את הרסק?
בשמחה! בשלב בישול המים, המשיכו בלהבה נמוכה כדי שהתוצרים יהיו לא רק גבוהים במרקם אלא גם טעימים.
לבסוף, אם אתם נהנים מהמתכון, אל תהססו לשתף אותו עם חברים ולפרסם ברשתות החברתיות! תנו לכל העולם לדעת כמה רסק עגבניות זה מושלם!