ריבת בצל בלי יין שתשדרג כל מנה

ריבת בצל מדהימה בלי יין

תארו לכם חגיגה של טעמים, לפעמים אנחנו נשארים עם תחושת רעב לפשטות שיש בה את הטעמים האותנטיים ביותר של המזון. כאן נכנסת לתמונה הריבה המיוחדת הזו: ריבת בצל. אבל לא סתם ריבת בצל, אלא ריבת בצל מדהימה, ממכרת שלא דורשת שימוש ביין. אנחנו נכין את זה יחד, והדרך תהיה לא פחות ממשגעת!

זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות

  • זמן הכנה: 60 דקות
  • רמת קושי: בינונית
  • מספר מנות: כ-6 מנות

הרכיבים הדרושים

לפני שנתחיל את ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל המרכיבים המדהימים שדרושים להכנת ריבת הבצל המעלפת הזו. חשוב לבחור בבצלים איכותיים, כי הם שיגרמו לריבה שלנו להיות מושלמת!

  • 5 בצלים גדולים (אפשר בכלל ללכת על בצלים מסוגים שונים! למשל, בצל סגול ובצל לבן)
  • 150 גרם סוכר (בעצם, אפשר לשלב גם סוכרים טבעיים כמו דחוסי תמרים או סוכר קוקוס)
  • ½ כוס חומץ בלסמי (יש כאלו שיעדיפו חומץ תפוחים)
  • ½ כוס מים
  • זית כתוש (סכום גדול למי שאוהב)
  • מלח לפי הטעם
  • קמצוץ של קינמון (כדי להרים את הטעמים לגובה)

מרכיבים חלופיים

אם תרצו להכין את הריבה בסגנון קצת שונה, תוכלו לשלב רובת בצל אחר כמו בצל ירוק, או להוסיף פלפלים חריפים לקצת חריפות. כל אחד יכול להתנסות ולגלות מה עובד לו הכי טוב!

שלבי ההכנה

עכשיו הגיע הזמן להתחיל את הכיף האמיתי: תהליך ההכנה הוא מגניב וברור! אז יאללה, מתחילים!

  1. חותכים את הבצלים לשמיניות (החיתוך צריך להיות אחיד כדי לוודא שכל הבצלים יתבשלו בצורה אחידה).
  2. מניחים את הבצלים בצלחת גדולה ומתבלים במלח.
  3. בחמין, מחממים את השמן ומוסיפים את הבצלים. טיגון קצר של 5-7 דקות עד שהבצלים מתחילים להתרכך.
  4. מתבלים בעזרת קינמון ומוסיפים סוכר. מערבבים היטב על מנת שהתערובת תתמזג.
  5. מוסיפים את החומץ והמים ומבשלים על להבה נמוכה במשך כ-30 דקות.
  6. מדי פעם מערבבים שכן נרצה שהבצל ימצה את כל הטעמים.
  7. בסיום הבישול, בודקים אם הריבה השיגה את הצמיגות הרצויה. אם כן, מורידים מהכיריים ומניחים להתקרר.
  8. מעבירים לצנצנות סטריליות ואחסנים במקרר.

שדרוגים ותוספות מומלצים

יש לכם חברים שאוהבים דברים מתוקים? שדרגו את הריבה עם אגוזים קצוצים לרצועות מתוקות או הרבה כוסברה קצוצה. אפשר גם לשדרג את המנה עם גבינת פטה מלוחה כדי ליצור ניגוד טעמים מדהים ומיוחד.

שאלות ותשובות

האם אפשר לשמור את הריבה יותר זמן?

כן, אם היא שבושלה היטב ומאוחסנת בצנצנות סטריליות, היא יכולה להחזיק מעמד אפילו כמה חודשים במקרר.

איך אפשר למתוק את הריבה לטעמים יותר חוץ?

תשקלו להוסיף כמה דמעות של מיץ לימון או ליים לקראת הסוף, זה נותן טוויסט מרענן.

מה אפשר להגיש עם ריבת הבצל?

אפשר להגיש עם לחם קראנץ' או אפילו עם תפריט של גבינות יוקרתיות. זה יוצא פשוט אגדי!

האם ניתן להכין ריבת בצל עם סוכר דיאט?

בוודאי! פשוט בוחרים בסוכר דיאטטי שאוהבים ומדובר בו. חשוב להסביר שבחלק מהמקרים טעם הריבה יכול להשתנות.

האם זה תחביב קל ללמוד?

בישול הוא אמנות. תאמינו לי, ברגע שאתם מנצחים את המתודה, זה הופך להיות תהליך מהנה.

למה דווקא בישול על להבה נמוכה?

בישול על להבה נמוכה מאפשר להוציא את כל הטעמים בפירות, וזה עושה את ההבדל!

האם אפשר להכין ריבה מכמה סוגי בצלים?

למה לא? זה יכול להוסיף טעמים מגוונים ולתת נקודה נוספת של צבע!

מה המשמעות של המילה 'אידולה'?

'אידולה' משמעה יציבות ואחידות בטעמים. תהליך חדשני בישול שכולל בגביים נכונים.

איך לדעת מתי הריבה מסודרת?

כאשר הבצל מתקרר והמרקם הולך ונעשה מסודר ומעורבב.

איפה אפשר למצוא בצלים איכותיים?

שווקים מקומיים הם המקום המושלם, גם חקלאים וגם דוכני שוק עם טיב עליון.

אז עכשיו שיש לכם את כל הידע הנחוץ להכנת ריבת בצל מושלמת, למה לא לשתף את המתכון המדהים הזה עם חברים ברשתות החברתיות? אתם יודעים שזה יהיה פשוט וואו!

שתפו את המאמר ברשתות החברתיות

ofirarie80

ofirarie80

אולי יעניין אתכם...

חיזוק החוסן הנפשי והמשפחתי עם ליווי פסיכולוגי מקצועי לציבור הדתי – הדרך הקלה והמדויקת לפתיחות ולשמחה אמיתית  

האם אי פעם חשבת שהחוסן הנפשי שלך והמשפחה שלך יכולים להיות מושקעים ומטופחים כך שאין דבר שיעצור אתכם? ממש כמו שגוף בריא הוא מתנת יסוד,

קרא עוד »

© 2018 All rights reserved​

Made with ❤ with Elementor​